Quantcast

Lemiamą ČL mūšį pasitinkantis G. Žibėnas: turime ne žodžiais parodyti kaip norime pergalės

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ (2-3) pasitinka žūtbūtinį mūšį FIBA Čempionų lygoje. Norint patekti įkrintamąsias dėl „Top 16“ etapo, vilniečiams reikia pergalės prieš Tenerifės „Lenovo“ (4-1) arba Herclijos „Bnei“ triumfo prieš Atėnų „Peristeri“.

Pirmąjį mačą „Rytas“ išvykoje prieš „Lenovo“ spalio 5-ąją pralaimėjo 74:89. Tuo metu Tenerifės klubas su 4 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu H grupėje žengia pirmas.

„Žinome rungtynių svarbą, – prieš rungtynes kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Kiekvienas mūsų žaidėjas turės įdėti papildomų pastangų pradedant nuo gynybos. „Lenovo“ yra labai gerai treniruojama komanda, jų rezultatai kalba patys už save. Stabilumas yra pagrindinis komandos pranašumas. Visa komanda yra pastatyta ant įžaidėjų – Marcelinho Huertaso ir Bruno Fitipaldo.

Jie yra skirtingi, bet valdo komandą labai užtikrintai. Jie turi labai daug triukų pagrindiniams metikams, ypač Sasu Salinui, Doarnenkampui, taip pat išreikštas didelis žmogus Šermadinis. Kartu su juo žaidžia Guerra, kuris šį sezoną irgi stebina. Treniruodamasis šalia tokio žaidėjo tikrai ir pats auga. Reikės daug papildomų pastangų gynyboje, reikės pastovėti vienas už kitą ir žiūresime kas iš to išeis.“

– Ar tai, kad varžovai yra užsitikrinę vietą kitame etape, palengvina „Rytui“ situaciją?

– Tai ne tokio lygio komanda, kuri atvažiuos ir žais viena koja. Žinome, kad jie tikrai to nedarys ir atvažiuoja visos sudėties. Tikrai nesitikime kalėdinių dovanėlių iš varžovo. Per rimta komanda. Jų kitos rungtynės yra tik už 9 dienų. Jie tikrai nesitaupys, jiems nėra ko taupytis, veteranai ypač geros formos. Manau, kad jie žais taip kaip ir kiekvienose rungtynėse.

– Tuo pačiu jums taip pat vyks svarbios rungtynės Izraelyje. Seksite rezultatą?

– Telefono ant mūsų suolo tikrai nebus, įskaitant trenerius, žaidėjus ir personalą.

- Praėjusios trejos rungtynės „Rytui“ nebuvo pačios geriausios. Su kokiomis nuotaikomis pasitinkate šį mačą?

– Emocinė būklė paprasta, turime laimėti rungtynes. Žinome, kad kiekvienas papildomo darbo turime pridėti gynyboje. Mūsų netenkina pastarųjų trejų rungtynių gynyba. Užpulti tikrai galime, pradėjome dažniau dalintis kamuoliu, surandame ir papildomą perdavimą. Esame labai priklausomi nuo gynybos ir turime gerinti reikalus čia. Turime tam tinkamus žaidėjus, tai galime padaryti, esame įrodę. Esame 3-4 rungtynes solidžiai sužaidę. Varžovas nepriimdavo kamuolio ten, kur norėdavo priimti, guldavome mes ant parketo, ne varžovas. Turime tai atsinešti į rytojaus rungtynes, nes žaidėjai tie patys, treneriai tie patys. Turime tokių rungtynių atrasti daugiau. Geriausia proga tam padaryti yra rytojus.

– Kalbant apie gynybą, per pastarąsias trejas rungtynes praleisdavote po 100 taškų, kur pagrindinė problema yra?

– Turime būti kietesni vienas prieš vieną, jeigu taip trumpai atsakant. Priimti individualias vienas prieš vieną dvikovas asmeniškiau.

– Šiemet pralaimėjote visas trejas rungtynes „Lenovo“ komandai. Kuo tai neparankus varžovas?

– Tai yra labai pajėgi komanda. Vieni iš ACB lyderių, Čempionų lygos nugalėtojai, turintys ekstra klasės žaidėjų. Čia ir pritrūko. Jie tuo ir yra stipresni, tačiau žinome, kad rytoj turime visas sąlygas, namų aikštelę, visą sudėtį, visi sveiki pagaliau. Visa rotacija ir turime atsinešti rytoj širdį į aikštelę.

– Kokia situacija su sergančiais žaidėjais?

– Dabar negaliu skųstis. Pasiruošimas turime normalų. Tiek vakar, tiek šiandien visi žaidėjai yra pasiruošę. Fokusas yra į rungtynes. Jokių trukdžių nėra, yra geras pasiruošimas rungtynėms. Ar gerai pasiruošėme, rytoj atsakysime į klausimą.

– Atsimenant pirmąjį tarpusavio mačą, kurį pralaimėjote, ko galėtumėte iš jo pasimokyti?

– Žiūrėjome tas rungtynes. Tai yra ta komanda, kai padarai mažytę klaidą, tai iškart konvertuosis į taškus. Tokio lygio varžovai, kurie perskaitys tą klaidą labai greitai, ypač įžaidėjai, kur mūsų klaida buvo ir iškart baus. Prieš tokią komandą labai svarbu gintis 24 sekundes. Pakanka 1-2 sekundžių padaryti ne tai, ką esi sutaręs, išeiti iš rungtynių plano ir to užtenka, kad būtum labai skaudžiai baudžiamas. Turime būti kartu tas 24 sekundes ir tada galime tų lengvesnių taškų išvengti. Kai išvengsime, galime žaisti ir greitą krepšinį, ką norime, jog žaistume, ypač prie savų sirgalių.

– Tai yra žūtbūtinis mačas, kiek tai akcentavote besiruošdami rungtynėms?

– Visi tai supranta. Žinome situaciją ir nėra čia ko akcentuoti bei kažko užkrauti ant pečių. Žaidėjai žino, jie yra profesionalai ir turime įeiti ne žodžiais, o savo kūnu ir veiksmais parodyti kaip mes norime tos pergalės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių