Quantcast

Legenda traukiasi: E. Ginobili paskelbė apie karjeros pabaigą

Ilgai dvejojęs Emanuelis Ginobili galiausiai apsisprendė. 41-erių argentinietis pirmadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė apie krepšininko karjeros pabaigą.

„Šiandien apimtas daugybės jausmų skelbiu apie pasitraukimą iš krepšinio, – rašė E. Ginobili. – Begalinė padėka visiems: šeimai, draugams, bendražygiams, treneriams, personalui, fanams, kurie buvote su manimi pastaruosius 23 sezonus. Tai buvo pasakiškas žygis. Kur kas daugiau nei galėjau susapnuoti beprotiškiausiame sapne.“

Praėjusią savaitę ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski skelbė, jog niekaip individualiai sprendimo priimti negalintis E. Ginobili susitiks su San Antonijaus „Spurs“ vyr. treneriu Greggu Popovichiumi ir po diskusijų su juo svarstys apie savo ateitį.

Pasak to paties šaltinio, E. Ginobili reguliariai treniravosi „Spurs“ bazėje. Argentinos žvaigždė San Antonijaus ekipos nariu tapo 1999-ais, kada jis buvo pasirinktas 57-uoju šaukimu. Po NBA naujokų biržos gynėjas dar trejus metus rungtyniavo Italijoje bei 2002-ais persikėlė už Atlanto.

Jis praėjusį sezoną NBA vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 20 minučių, per kurias pelnydavo po 8,9 taško, atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,2 kamuolio.

Gynėjas per savo karjerą NBA keturiskart tapo čempionu, dusyk buvo patekęs į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, taip pat kartą laimėjo šešto žaidėjo apdovanojimą. Europoje jis 2001-ais su Bolonijos „Virtus“ ekipa triumfavo Eurolygoje bei buvo pripažintas finalo MVP.

Atstovaudamas Argentinos rinktinei, E. Ginobili 2004-ais laimėjo Atėnų olimpines žaidynes, o 2008-ais Pekine pasipuošė bronza. 2002 metais pasaulio čempionate jo atstovaujama Argentina iškovojo sidabrą.


Šiame straipsnyje: Emanuelis GinobiliSpursNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių