Quantcast

Laimingas Šaras: gindamiesi privalome išarti parketą

„Šita pergalė yra fantastinė, nes yra vyriškiausia iš visų, kurias esame pasiekę su šita komanda. Norint kažką pasiekti kiekvieną sezoną reikia tokių rungtynių“, - triumfavo Šarūnas Jasikevičius.

Įspūdingas laimėjimas prieš vieną Eurolygos milžinų Pirėjo „Olympiakos“ nepaliko abejingų nei tarp sirgalių, nei tarp pačių mačo dalyvių.

Galingai sužaista antroji rungtynių dalis, kurią žalgiriečiai laimėjo 43:27, padėjo nutiesti kelius į 5-ąjį laimėjimą šį sezoną – 83:75 ir priartino kauniečius prie geidžiamo pajėgiausiųjų aštuoneto.

„Antroje dalyje žaidėjų pasirodymas buvo visai kitoks, nes iki pertraukos buvo daug epizodų, kai nebuvome pasirengę griūti ant parketo. Antrąjį kėlinį pakeitėme gynybos sistemą ir vaizdas pasitaisė. Antroje dalyje tokiai komandai davėme įmesti mažiau nei 30 taškų, o gera gynyba suteikia jėgų ir puolimui. Bet tai mūsų duona, mes puolimu nežinau ar galime pranokti kažkurią Eurolygos komandą, todėl gynyboje turime išarti parketą“, - dėstė Š.Jasikevičius.

Be to, anot stratego, atsirado ir lyderis, kuris antrą mačo dalį sužaidė fantastiškai. Jis turėjo galvoje Marių Grigonį, pelniusį 19 taškų, pasiekusį savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą.

„Marius pradėjo suprasti mūsų žaidimo sistemą, nes anksčiau jis nukrypdavo į ispanišką krepšinį, kur praleido nemažai metų. O dabar parodė ką gali, ir jis gali būti dar geresnis“, - auklėtinį gyrė Šaras.

Pasak jo, varžovas iki ilgosios pertraukos kiekvieną klaidą versdavo taškais, ypač fantastiškai pataikydamas tritaškius.

Š.Jasikevičius padėkojo sirgaliams, užkūrusiems tikrą pragarą epizode, kai treneris buvo nubaustas technine pražanga. Tada ir komanda spurtavo 12:0.

„Mes lietuviai esame šiauriečiai, reikėjo, matyt, anksčiau sirgaliams pradėti alų gerti“, - juokėsi treneris.

Pagirtinai kovėsi ir aukštaūgiai – Antanas Kavaliauskas ir Brandonas Daviesas, kompensavę traumuoto Pauliaus Jankūno netektį.

„Antanas sužaidė labai solidžias rungtynes. Ir jau ne pirmas. Kartais net dominavo, ypač žaisdamas nugara į krepšį. O būdamas labai mobilus Brandonas pridaro nemažai nemalonumų varžovų gynėjams nemalonumų ir jam tai patinka. Reikės tuo labiau pasinaudoti“, - svarstė treneris.

Jis neturėjo priekaištų ir mačo arbitrams. Užtat jo kolega Davidas Blattas buvo visai kitokios nuotaikos.

„Antra pusė nelėmė viso mačo baigtį. Mums geresnė buvo pirma dalis, bet 20 min. pergalei neužteko“, - atsiduso Davidas Blattas.

Pasak „Olympiakos“ trenerio, jo auklėtiniai neleistinai klydo antrojoje dalyje, kai prarado net 16 kamuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vi

vi portretas
Stipru ! Treneris irgi aria, žaidžia kartu , šalia aikštelės, nuostabus pragaras arenoje ir trenerio asmenyje. :)

Pagarba

Pagarba portretas
Vyrams ,uz ryzta nugaleti! Sekmes tolesnese rungtynese ir puikiaus krepsinio Lietuvos Sirgaliams!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių