Quantcast

Klaidas žarstęs „Neptūnas“ dovanos LKL autsaideriams neįteikė

„Ieškome priežasčių, kas vyksta pradžioje, nes taip yra ne pirmose rungtynėse. Agresijos trūksta, gerų sprendimų trūksta“, - atsiduso Tomas Gaidamavičius. Naujojo trenerio vedami Prienų „Labas-GAS“ krepšininkai neišbrenda iš pralaimėjimų liūno „Betsafe“-LKL čempionate. Šįkart prieniškiai namuose 63:73 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

Antrąjį susitikimą per pastarąsias keturias dienas sėkmingiau pradėjo svečiai. Dainiaus Adomaičio muštruojami „Neptūno“ krepšininkai (8 pergalės ir 11 nesėkmių) iškart šovė į priekį ir netruko susikrauti dviženklę persvarą 23:11. Antrajame ketvirtyje klaipėdiečių dominavimas tęsėsi – sėkmingas atakas rengė Julius Jucikas, Matas Jogėla bei Martynas Mažeika.

Vis dėlto po pertraukos vaizdas pasikeitė. Prieniškiai susitelkė gynyboje ir ėmė pataikyti patys. Po galingo spurto (20:8) trečiajame kėlinyje atrodė, kad mačo likimas spręsis paskutinėmis akimirkomis. R.Ivanauskas galingai dėjimais drebino krepšį, o ginklų puolime svečiai neatrado. Maža to, T.Eaddy kėlinį uždarė tritaškiu ir „Labas GAS“ atsiliko jau tik 47:53. A.Sidarevičius pataikė „Neptūnui“ kaip oras reikalingą tritaškį, kuomet tik prasidėjo ketvirtasis ketvirtis – 56:47. Tolimi šūviai užvedinėjo klaipėdiečius, tačiau šeimininkai niekaip neleido jiems atitolti – 53:59. J.Kljajičius ir R.Ivanauskas išlaikė prieniškių viltį gyvą (59:63). Tačiau E.Želionio šūvis, pataikytas likus pusantros minutės, pribaigė prieniečius, kurių sąskaitoje liko vienintelė pergalė ir 19 pralaimėjimų.

Šeimininkams daugiausia taškų pelnė: Rapolas Ivanauskas 14 (6 atk. kam.), Juwanas Durhamas 11, Jovanas Kljajičius 9 (1/5 trit.), Erikas Venskus ir Vasilije Pušica (1/5 trit.) – po 8.  

„Neptūnui“: Julius Jucikas 15, Matas Jogėla 14 (9 atk. kam.), Klaidas Metrikis 10, Žygimantas Janavičius (6 rez. perd.) ir Edgaras Želionis (9 atk. kam.) – po 9.

„Trūksta agresijos ir gerų sprendimų. Per pirmą pusę išmetėme 15 tritaškių – turime žaisti agresyviau, esame jauniausia komanda lygoje. Antroje pusėje tai įrodėme“, - sakė T.Gaidmavičius.

„Svarbiausia buvo kontroliuoti jų energiją ir pirmoje dalyje tai pavyko. 63 taškai – labai geras rezultatas. Tiesa, jie per daug taškų sumetė po mūsų klaidų“, - kalbėjo jo oponentas D.Adomaitis.

„Esame išsitaškę, skirtingu metu persirgę kovidu. Aš ir pats dar turiu apsiprasti. Vyrų darbui priekaištų neturiu, jie kaunasi pagirtinai“, - dėstė D.Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių