Quantcast

L. Jamesas aplenkė M. Jordaną ir dar kartą ištempė „Cavs“ į NBA superfinalą

  • Teksto dydis:

„Cleveland Cavaliers“ ir toliau žingsniuoja link antrojo iš eilės NBA čempionų titulo. Netikėtai suklupę trečiosiose Rytų konferencijos finalo rungtynėse Tyronno Lue auklėtiniai po to dukart nesunkiai sutaršė „Boston Celtics“ ir, laimėję seriją 4-1, žengė į finalą, kuriame trečius metus iš eilės jų lauks „Golden State Warriors“ egzaminas.

Penktosiose serijos rungtynėse Bostone dominavo vėl viena komanda – „Cavs“ šventė pergalę 135:102 (43:27, 32:30, 34:17, 26:28), o komandos lyderis LeBronas Jameas dar įrašė savo pavardę ir į NBA istorijos metraščius.

Septintąjį kartą iš eilės NBA finale žaisiantis krepšininkas šiame mače pelnė 35 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Atkrintamosiose „karalius“ yra įmetęs 5995 taškus ir jau trečiajame kėlinyje pagal šį rodiklį tritaškiu aplenkė legendinį „Chicago Bulls“ simbolį Michaelą Jordaną.

Svečių ekipa ir vėl nė karto nebuvo besivejančių vaidmenyje, o vienu metu triuškino „Celtics“ net 39 taškų skirtumu.

„Mano komanda parodė čempionišką charakterį. Nors reguliariajame sezone tylėjome ir Rytuose likome tik antri, prasidėjus atkrintamosioms, pagerinome savo žaidimą. Dabar galvosime tik apie „Warriors“, o ruoštis finalui pradėsime jau šį vakarą“, – iš karto po laimėtos serijos kalbėjo T.Lue.

Superfinalą „Warriors“ pasiekė nepralaimėjusi nė vieno atkrintamųjų mačo, „Cavs“ suklupo vos kartą.

„Celtics“: Avery Bradley 23, Geraldas Greenas 14, Jae Crowderis 11, Terry Rozieras 10.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 35 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Kyrie Irvingas 24, Kevinas Loe‘as 15 (11 atk. kam.), Deronas Williamsas 14.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių