Quantcast

Krepšinio veteranai jau ruošiasi 2022-iesiems

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio veteranų lygai (LKVL) toliau vadovauja Algimantas Stasys Anužis.

Kaune surengtoje LKVL konferencijoje už A.S.Anužį balsavo aštuoniolika delegatų, o Kęstutį Skaisgirį palaikė septyni. Nuo 2009-ųjų LKVL vadovaujantis A.S.Anužis išrinktas naujai trejų metų kadencijai.

Kartu su prezidentu į LKVL prezidiumą išrinkti Artūras Kvedaras (Kauno klubas "Omega"), Ignas Malikėnas (Vilnius, VRM sporto klubas), Romualdas Brazauskas (Vilniaus "Perlas"), Solveiga Liesienė (Kauno "Versan"), Viktoras Ruželė (viceprezidentas, Vilniaus "Statyba"), Vygantas Valiukevičius (viceprezidentas, Kėdainiai), Juozas Storpirštis (Jonavos "Beržas"), Anatolijus Čupkovas (viceprezidentas, Kauno "Žalgiriečiai veteranai") ir Arvydas Venclovas (Kauno "Patvanka").

LKVL direktoriumi patvirtintas kaunietis Vitoldas Masalskis.

Pandemijos sąlygomis veteranų rungtynės 2020–2021 m. sezoną buvo rengiamos atsižvelgiant į galimybes. Anot V.Masalskio, įvyko trijulių krepšinio visų amžiaus grupių moterų ir vyrų turnyrai, dalyvavo iš viso 42 komandos. Užmegzti ryšiai su kolegomis Čekijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Rusijoje (Kaliningrade) – šių šalių krepšinio veteranai bus kviečiami į kitąmet numatytą Baltijos taurės turnyrą.

Šiemet Druskininkuose turėjęs vykti Europos krepšinio veteranų asociacijos (ESBA) čempionatas dėl COVID-19 perkeltas į 2022-uosius.

Šiuo metu veteranų komandos registruojamos dalyvauti 2021–2022 m. sezono LVKL trijulių ir "Penki prieš penkis" čempionatuose.

Tarptautinės krepšinio veteranų asociacijų federacijos (FIMBA) reitingų lentelėje Lietuva yra ketvirtoje vietoje, aukštesnėse pozicijose – tik JAV, Brazilijos ir Rusijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių