Quantcast

Krepšinio talentų kalvės: lyderius keičia jaunimas

Nacionalinė krepšinio lyga („7bet-NKL“) sezoną pasitinka gerokai atsinaujinusi. Pirmenybėse startuos ne tik gerai pažįstamos komandos, bet ir nauji veidai. Bene daugiausia talentų atstovaus dublerių ekipoms – Kauno „Žalgiriui-2“, Vilniaus „Rytui-2“ ir Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservis“.

Kaip ir dera dublerių komandoms, jos kasmet pristato naujus Lietuvos perspektyviausius krepšinio talentus ir po sezono atsisveikina su šį lygį jau išaugusiais jaunuoliais. Praėjusį sezoną sėkmingiausiai tarp dublerių pasirodė jaunieji žalgiriečiai. Vytauto Pliaugos auklėtiniai pasiekė „7bet-NKL“ ketvirtfinalį, kuriame 0:3 nusileido būsimiesiems čempionams „Gargždų“ krepšininkams.

Prieš tai aštuntfinalyje buvo laimėta principinė kova prieš Vilniaus „Rytą-2“, o reguliariajame čempionate užimta šeštoji vieta (17 pergalių ir 21 pralaimėjimas).

„Išskirčiau ne tik praėjusį sezoną, bet praeitais metais tikrai stipriai patobulėjau, – apie debiutą „Žalgirio-2“ vyr. trenerio kėdėje NKL svetainei sakė V.Pliauga. – Turėjau gerus mentorius, tad patobulėjau kiekviename žaidėjo auginimo procese: atletiniame ir psichologiniame rengime, gynybos sistemų principuose. Vis geriau suprantu, kaip auginti žaidėją ne tik kaip profesionalą, bet ir kaip puikią asmenybę.“

Ispaniški akcentai

„Žalgirio-2“ trenerių štabas šią vasarą sulaukė papildymo – į jį įėjo buvęs profesionalus krepšininkas Tautvydas Šležas.

„Tautvydas atvyko pasistažuoti jau po praėjusio sezono pabaigos ir paliko gerą įspūdį. Tai – smalsus treneris, pasitelkiantis netradicines priemones su tam tikru ispanišku prieskoniu, suteikiančiu žaismingumo treniruočių procesuose, – apie naująjį asistentą kalbėjo V.Pliauga. – Jis atsakingas už tam tikrus paskirtus žaidėjus ir jiems kuriamas funkcijas. Jis prisideda prie žaidėjų skautinimo ir individualių vaizdo peržiūrų stebėjimo su jais. Tautvydas padeda žaidėjams suprasti jų stipriąsias ir silpnąsias puses, jas tobulinti.“

Pasiruošimo cikle „Žalgirio-2“ komanda repetavo su Prienų „Labas GAS“ (80:101), Kauno r. „Atletu“ (75:74), Vilkaviškio „Perlu“ (64:81) ir „Gargždais“ (71:87). Paskutinis laukiantis žalgiriečių iššūkis – praėjusio „7bet-NKL“ sezono finalininkė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Papildymas iš RKL

Praėjusiame sezone geriausio jaunojo lygos žaidėjo apdovanojimą atsiėmęs Motiejus Krivas kartu su Liutauru Lelevičiumi gavo dvigubas „7bet-NKL“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijas. Prie pagrindinės komandos treniruočių buvo prisijungę ir kiti „Žalgirio-2“ ekipos nariai – Kajus Kublickas, Dovydas Butka, Nedas Montvila ir Gytis Nemeikša.

Aukštyn: geriausiu jaunuoju NKL krepšininku pripažintas M.Krivas (balta apranga) atstovaus pagrindinei „Žalgirio“ ekipai. (Dominyko Repečkos / NKL nuotr.)

„Džiugu, kad dalis mūsų žaidėjų pateko į pagrindinę ekipą. Negalime sakyti, kad atsinaujinome, nes pasipildėme žaidėjais iš trečios mūsų komandos, kuri varžosi Regionų krepšinio lygoje“, – apie permainas sakė V.Pliauga.

Iš „Žalgiris-3“ ekipos į NKL persikėlė Domantas Šarauskas ir Matas Vokietaitis, o su dvigubomis „7bet-NKL“ ir RKL licencijomis žais Dominykas Grenda, Mantas Laurenčikas ir Aleksas Bieliauskas.

Ekipoje taip pat liko Emilis Bartninkas, Dominykas Butka ir Joshua Bonga. Tiesa, pastarasis Vokietijos talentas patyrė operacijos pareikalavusią Achilo sausgyslės traumą, dėl kurios turės praleisti pirmąją sezono dalį.

Kalbėdamas apie tikslus sezonui, treneris nemini konkrečių vietų, o pabrėžia užduotis auginti žaidėjus vyrų komandai, o tik vėliau – siekį skaičiuoti pergales.

Pirmąsias oficialias naujojo sezono rungtynes žalgiriečiai žais spalio 6-ąją dieną su Joniškio „Delikatesu“.

Pasikvietė aukštaūgius

Nesnaudė ir „Neptūnas-Akvaservis“ talentai. Praėjęs sezonas klaipėdiečiams susiklostė ne itin sėkmingai. Jie liko dvylikti tarp keturiolikos NKL komandų, laimėdami 12 pergalių ir suklupę 26 kartus. Aštuntfinalyje buvusio žalgiriečio Simono Serapino auklėtiniai 0:3 nusileido Kauno rajono „Atletui“.

Rengdamiesi šiam sezonui klaipėdiečiai rugsėjį sužaidė keletą kontrolinį rungtynių, 108:59 įveikdami LCC tarptautinio universiteto komandą ie 62:79 nusileisdami „Liepaja“ (Latvija) krepšininkams.

Vėliau uostamiesčio komanda dalyvavo „Nord Steel Žemaitijos krepšinio taurės“ draugiškame turnyre. Jo pusfinalyje 59:95 nepasipriešinta vienam NKL favoritų „Telšių“ klubui. Klaipėdiečiams daugiausia taškų pelnė Aringas Brazauskas 11, Gediminas Leščiauskas pridėjo 8 taškus. Tiek pat suvertė ir komandą papildęs 224 cm ūgio milžinas Jonas Paukštė. Taip pat į gimtinę grįžo ir pernai „Žalgirio“ dubleriams atstovavęs 205 cm ūgio puolėjas Matas Repšys. Jis pelnė 7 taškus.

Mažajame finale „Neptūnas-Akvaservis“ kibo į atlapus šeimininkams – Mažeikių „M Basket“ krepšininkams, bet nusileido 77:80. Svečiams Gabrielius Mažeika įmetė 14 taškų, Matas Repšys 13, Arnas Knystautas (8 rez. perd.) 12, Gediminas Leščiauskas 9. Šeimininkų gretose pastebimi buvo veteranai – 40-metis Simas Jasaitis (18 taškų) ir 37-erių Artūras Jomantas (9).

Ateinantį sezoną klaipėdiečiams veikiausiai nebepadės jų vienas lyderių Matas Vaitkus. 22 metų 186 cm ūgio gynėjas papildė pagrindinę klubo komandą ir žais LKL čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių