Quantcast

„Krepšinio namų“ idėjai trūksta rėmėjų dėmesio ir pinigų

Tik dalį planuotos sumos (700 tūkst. eurų) iš privačių rėmėjų pavyko iki šiol surinkti viešajai įstaigai „Krepšinio namai“, planavusiai gauti 1,2 mln. eurų. Anot įstaigos atstovų, dėl pasaulinės pandemijos dauguma rėmėjų negali vykdyti žadėtų įsipareigojimų. Todėl projektui užbaigti prašoma Kauno miesto savivaldybės, kaip viešosios įstaigos dalininkės, į ją investuoti dar pusę milijono eurų.

Viešoji įstaiga „Krepšinio namai“ įsteigta 2017 birželio 13 dieną priimtu Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu. Ji numatė, kad Kauno Senamiestyje, Santakos parko pašonėje, statybai suteiktame sklype iškilsiančiuose Lietuvos krepšinio namuose įsikurs krepšinio muziejus, renginių ir konferencijų salės, suvenyrų parduotuvė, kavinė su lauko terasa, kino salė, interaktyvios pramogos bei administracinės patalpos ir LKF būstinė.

ELTA primena, kad tų pačių metų sausį vykusiame projekto pristatyme LKF prezidentas Arvydas Sabonis aiškino, kad „Krepšinio namų“ statybos idėja kilo dar 2012 aisiais.

„Per visus Lietuvos krepšinio gyvavimo metus esame pasiekę įspūdingų rezultatų, skambių pergalių. Norisi, kad krepšinio namai taptų traukos centru bei edukacine priemone jaunimui. Norime viską susisteminti ir pateikti vienoje vietoje. Kaune užsimezgė visos krepšinio ištakos: Steponas Darius atvežė krepšinį į tuometinę Lietuvos sostinę Kauną, šiame mieste 1922 metais taip pat įvyko pirmosios oficialios krepšinio rungtynes. Kaune vyko trečiasis Europos vyrų krepšinio čempionatas 1939 metais. 37-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas vėlgi vyko Kaune, ir šis miestas manau pagrįstai vadinamas Lietuvos krepšinio sostine“, – priežastis, kodėl Lietuvos krepšinio namams buvo pasirinktas Kauno miestas, sakė šios idėjos autorius A. Sabonis.

Visą statybų techninį projektą parengė ir jį Kauno miesto savivaldybei padovanojo architektas Gintautas Natkevičius.

„2014 metais į mane kreipėsi LKF prezidentas Arvydas Sabonis dėl pagalbos. Neįsivaizduoju, kaip jam būtų galima pasakyti „ne“. Man teko daug kur keliauti ir matyti įvairių muziejų – nuo meno iki sporto. Pabandėme sudėlioti akcentus, kokie yra LKF poreikiai, ir manau, mums puikiai tai pavyko. Šis pastatas bus vienas moderniausių Lietuvoje“, – teigė architektas.

 „Kaunas šią idėją palaikė nuo pat pradžių. Sprendimas buvo labai paprastas, ir mes net nediskutavome – Lietuvos krepšinio namai tiesiog turi būti Kaune“, – 2017-ųjų pradžioje tvirtino ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

2017-aisiais minėta, kad viso būsimo pastato vertė yra apie 2,1 mln. eurų, o jo išlaikymas kainuos vos 4,5 tūkst. eurų metams.

Šiuo metu, 2020-ųjų biudžeto perskirstymo projektą miesto Tarybos posėdžiui, kuris vyks ateinantį antradienį, parengusio savivaldybės administracijos Finansų ir ekonomikos skyriaus duomenimis, „Krepšinio namų“ statybai jau išleista daugiau nei 2 mln. eurų. Dar trūksta 724,9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A, ujienas lidlas

A, ujienas lidlas portretas
Tegul lidlas stato 50 parduotuviu gali. Uz tai tegul ir stato kaunui. Sabai nexujielink

ALGIS

ALGIS portretas
LIETUVOJE ŠIMTAI , GAL NET TŪKSTANČIAI KREPŠININKŲ MILIJONIERIŲ , , O KREPŠINIO NAMAMS REIKIA UBAGAUTI , BEJE TUOSE NAMUOSE KARALIAUS TIE PTYS KREPŠININKAI MILIJONIERIAI

NBA

NBA portretas
Tai tegul Domantas tėvui duoda vstk all staras turi tu eurų o jai trūksta tai Karaliaus Lebrono papraso, o ne prasyneti žmonių kurie uždirba 350-500eur į menesi
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių