Quantcast

Krepšinio legendą pagerbė sportininkų kalvė

  • Teksto dydis:

"Diskutavau su politikais, kad ši unikali aukštoji mokykla išliktų. Jos sunaikinimas padarytų neįsivaizduojamą žalą šalies sportui", – sakė Lietuvos sporto universiteto (LSU) garbės daktaras, legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas.

Mokėsi keturi Paulauskai

Olimpinis, dukart pasaulio bei keturiskart Europos čempionas LSU garbės daktaru inauguruotas per šio universiteto 85-mečio iškilmes.

"Čia mokėsi mano brolis Emanuelis, sūnūs Nerijus ir Modestas, o aš studijas baigiau 1971 metais. Jos buvo nelengvos, tačiau visada jaučiau palaikymą. Tuomečiame Kūno kultūros institute (KKI) sutikau išskirtinius dėstytojus – Jadvygą Tiknienę, Valeriją Stakionienę, Jurgį Palaimą. Didžiuojuosi, kad mano diplominio darbo vadovas buvo krepšinio legenda Stanislovas Stonkus. Tiesa, iš pradžių studijuoti pradėjau tuomečiame Kauno politechnikos institute, tačiau į Kūno kultūros institutą pakvietė būtent S.Stonkus", – kalbėjo M.Paulauskas.

Žinomo krepšininko sportinis gyvenimas buvo intensyvus – jis žaidė tuometės Sovietų Sąjungos ir Lietuvos rinktinėse, Kauno "Žalgiryje", tačiau rasdavo laiko ir studentų krepšiniui. M.Paulauskas prisiminė, kad S.Stonkus net ir po studijų paprašė dar vienus metus atstovauti KKI komandai.

Dabar dažniausiai tenka pasirašyti autografus ant krepšinio kamuolių.

Tebesidalija patirtimi

Anot olimpinio čempiono, studijos KKI – vienas gražiausių jo gyvenimo laikotarpių, todėl ir dabar jis ne tik aktyviai domisi universiteto veikla, bet ir stengiasi jam padėti.

"Žinau, kad kelis universitetus norėjo sujungti, labai gaila, kad tai būtų palietę ir manąją "Alma mater". Todėl aktyviai dalyvavau visuose renginiuose, kuriuose buvo svarstoma galima reforma", – teigė M.Paulauskas.

LSU alumnas įsitikinęs, kad universitetas pasieks savo užsibrėžtų tikslų, nes aiškiai žino, ko siekia, o jo išskirtinumas ir reikalingumas – neabejotinas.

M.Paulauskas, 1971-aisiais įgijęs kūno kultūros dėstytojo kvalifikaciją, daugiau du dešimtmečius žinias ir sportinius įgūdžius perteikė Kauno technologijos universiteto studentams, buvo Kūno kultūros katedros docentas.

Dirbdamas treneriu M.Paulauskas bendradarbiavo su LSU dėstytojais ir mokslininkais, skaitė paskaitas, vedė seminarus, dalydamasis treniruočių ir varžybų patirtimi, vadovavo studentų praktikai. Dabar talkina rengiant sporto edukologijos magistrus.

Sūnaus karjera – Latvijoje

74-erių metų buvęs žalgirietis, Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio ordino Komandoro kryžiaus kavalierius šypteli paklaustas, ar dar paima krepšinio kamuolį į rankas.

"Dabar dažniausiai tenka pasirašyti autografus ant kamuolių arba paduoti juos, kai treniruojasi sūnus Modestas. Jis po studijų LSU sėkmingai įsitvirtino vienoje iš Latvijos aukščiausios lygos komandų ir turi ambicijų siekti dar daugiau", – pasakojo M.Paulauskas.

23-ejų M.Paulauskas jaunesnysis (ūgis 210 cm), žaidęs "Žalgirio" jaunimo ekipoje, vėliau – Ispanijoje, Vokietijoje, Italijoje, "Palangos" komandoje, šiuo metu atstovauja Jūrmalos krepšinio klubui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,trumpas AKCENTELIS i TEMA...,

...,trumpas AKCENTELIS i TEMA..., portretas
savo GARBE ir SLOVE SPORTE JI galima priLYGINTI Algirdui SOCIKUI...,apie SAVE JIS sake...,nesuGALVOSI ir neTAPSI BOKSININKU...JUOM reikia GIMTI...,ta PATI KREPSINYJE galima paSAKYTI apie Modesta PAULAUSKA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių