Quantcast

Krepšinio aritmetika – ne „Žalgirio“ naudai

„Viską sudėjus – topinė komanda“, – krepšinio rebusą išsprendė Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis. Šiandien jo komanda Barselonoje mėgins atsilaikyti prieš vieną Eurolygos favoričių su buvusiais žalgiriečiais Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu.

Kauno krepšininkai į Kataloniją atvyko kaip reta gerai pasirengę, nes turėjo retą prabangą – visą treniruočių savaitę.

Po skaudaus pralaimėjimo 69:96 Madride mūsiškių pozicijos turnyro lentelėje komplikavosi. „Barcelona“, keturis turus iš eilės nežinanti pralaimėjimo kartėlio, atsilieka tik nuo Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Nemenkas turnyro laiptelių skirtumas K. Maksvyčio netrikdo. Juolab kad pirmo rato rungtynėse Kaune 73:72 laimėjo „Žalgiris“.

„Turėjome šiek tiek ilgesnę pertrauką, galėjome ilgiau ir geriau pasitreniruoti. Džiugi žinia, kad visi žaidėjai yra pasiruošę žaisti“, – kalbėjo treneris.

– Kaip apibūdintumėte „Barceloną“? Ar tai griežčiausią sistemą Eurolygoje turinti komanda?

– Tai talentingas kolektyvas, treniruojamas vieno iš elitinių Eurolygos trenerių. Šį sezoną jie šiek tiek pakeitė savo veidą, nes turi daugiau puolimo žaidėjų. Jie labai gerai puola ir meta tritaškius. Tačiau puolimo žaidėjai jiems pasunkina užduočių vykdymą gynyboje. Bet kuriuo atveju tai labai sisteminė komanda – tiek puolime, tiek gynyboje. Bus didžiulis iššūkis varžovų aikštelėje suvaržyti jų puolimą.

– Komandos „Barcelona“ žvaigždėms Cory Higginsui ir Nikola Mirotičiui šis sezonas toli gražu ne geriausias karjeroje. Ką šiuo metu būtų galima pavadinti katalonų lyderiu?

– Jei galėčiau iš Eurolygos pasiimti vieną žaidėją kitiems metams, imčiau C. Higginsą. Mane žavi jo charakteris ir žaidimo stilius, nesvarbu, kad veteranas ir turi šiek tiek traumų. Jis talentingas tiek puldamas, tiek gindamasis. Jie turi daug talentingų, iš NBA grįžusių žaidėjų. N. Mirotičius bet kada gali pakeisti rungtynių eigą. Aukštaūgiai – mobilūs, galintys keistis gynyboje. Įžaidėjai taip pat talentingi. Prieš tokią komandą nelengva paruošti veiksmingą taktiką.

– Ar jus, kaip Lietuvos rinktinės trenerį, tenkina tai, ką Rokas Jokubaitis demostruoja Barselonoje?

– Tenkina. Jis ten turi svarbų vaidmenį, žaidžia kartais daugiau, kartais mažiau, pastaruoju metu visai neblogai. Tokiam jaunam žaidėjui kiekvieni metai, kiekvienos rungtynės yra gera patirtis. Tikiuosi, kad jis tą patirtį atsineš ir į rinktinę.

– Per pirmas rungtynes Kaune gerai pasirodė Š. Jasikevičių gerai pažįstantys Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas. Ar jie ir Barselonoje bus „Žalgirio“ vedliai?

– Rolandui, Edgarui ar Lukui Lekavičiui, kurie žais prieš savo buvusį trenerį, tokios rungtynės yra išskirtinės. Jie gali sužaisti labai gerai arba labai prastai. Tikiuosi, kad sužais labai gerai. Nemažo indėlio tikiuosi ir iš Isaiah Tayloro, kuris jau atrodo atsigavęs po traumų.

– Kokius varžovų ginklus akcentuojate, kai jų gretose gali iššauti bet kuris iš kokių aštuonių žaidėjų?

– Manau, kad, palyginti su pirmomis rungtynėmis, „Barcelonos“ taktika kažkiek keisis. Tąsyk nebuvo N. Mirotičiaus, mūsų gretose taip pat buvo kiti žaidėjai (rezultatyviausiai žaidė Keenanas Evansas – aut. past.). Vis tiek pirmiausia akcentuosime tritaškius ir didelį dėmesį skirsime jų snaiperiams. Jų žaidime yra nemažai situacijų be kamuolio, užtvarų metikams, prieš kurias sunkiau gintis. Taip pat akcentuosime jų žaidimą vienas prieš vieną.

Karjera: žalgirietis R. Šmitas, praeitą sezoną vilkėjęs klubo „Barcelona“ marškinėlius, per pirmą mačą su buvusia komanda pelnė 15 taškų. (Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.)


Turnyro lentelė

1. „Olympiakos“  18  7  +244

2. „Real“  17  7  +174

3. „Barcelona“  17  8  +88

4. „Fenerbahce“  15  9  +64

5. „Monaco“  15  10  +12

6. „Partizan“  13  12  +48

7. „Baskonia“  13  12  +33

8. „Maccabi“  13  12  –4

9. „Valencia“  13  12  –36

10. „Žalgiris“  13  12  –61

11. „Anadolu Efes“  12  12  +77

12. „Virtus“  12  13  –52

13. „Crvena zvezda“  11  14  –73

14. „Emporio Armani“  9  15  –108

15. „Bayern“  9  16  –63

16. „Panathinaikos“  8  17  –100

17. ASVEL  8  17  –133

18. ALBA  7  18  –110


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygakrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
GĖDA, tarpklasiniame lygyje lai žaidžia., 2 asistai per 2 kėlinius. Maskvytis geriausiu atveju pretenduoja LKL vidutiniokus treniruot. Jei Žalgiris su Jonava nepažaidžia, tai ką kalbėt Eurolygoje...

777

777 portretas
„Barcelona“ – „Žalgiris“ (tiesiogiai) :: Legendos.clan.su/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių