Quantcast

Krepšininkų turguje – pirmas „Žalgirio“ pirkinys

  • Teksto dydis:

Tarptautiniame krepšinio žaidėjų turguje – vis daugiau šurmulio. Naujoką surado ir Kauno "Žalgiris" – į Lietuvos čempionų klubą atvyks buvęs Martino Gebeno bendražygis.

Į Kauną – iš Vechtos

"Žalgiris" sudarė sutartį (pagal formulę "2+1") su 25-erių metų amerikiečiu Steve'u Vasturia.

196 cm ūgio gynėjas Notr Damo universiteto (JAV) komandoje yra rungtyniavęs su žalgiriečiu M.Gebenu.

Šį sezoną S.Vasturia atstovavo Vechtos "Rasta" (Vokietija) ekipai ir žaidė ne tik šios šalies čempionate (per rungtynes pelnė vidutiniškai po 13,4 taško, atkovojo po 3,7 kamuolio ir atliko po 4,9 rezultatyvaus perdavimo), bet ir Čempionų lygoje (rinko po 11,8 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo).

"Esu labai laimingas prisijungęs prie klubo, tiek daug pasiekusio ir turinčio įspūdingą istoriją. Vos pradėjęs rungtyniauti Europoje tapau "Žalgirio" gerbėju. Nekantrauju laukdamas akimirkos, kai galėsiu apsivilkti žalios ir baltos spalvų marškinėlius bei išbėgti į aikštę "Žalgirio" arenoje, pajausti neįtikėtiną atmosferą", – sakė S.Vasturia.

Per savo karjerą amerikietis yra žaidęs Berlyno ALBA (Vokietija) ir "Palencia" (Ispanija) komandose.

Esu labai laimingas prisijungęs prie klubo, tiek daug pasiekusio ir turinčio įspūdingą istoriją.

Apie trenerį – pagarbiai

Praeitą sezoną "Žalgiriui" atstovavęs Kelvinas Creswellas Riversas, regis, nenumotų ranka į Kauno klubo pasiūlymą pasirašyti naują sutartį.

"Mėgstu Šarą. Žmonės man sakydavo: kaip tu gali su juo dirbti, kai jis tiek rėkia? Kad ir kaip būtų, Šaras į žaidimą žiūri per krepšininko perspektyvą, mato kelis žingsnius į priekį, analizuoja žaidimą. Jis visada pasiruošęs. Man patinka žmonės, kurie nori, kad būčiau geriausias, koks tik galiu. Mes gerai bendradarbiavome. Jis sugeba iš žaidėjo išspausti maksimumą, visada ras būdų, kaip motyvuoti, įkvėpti, kad būtum stiprus. Jam tai puikiai sekasi", – Graikijos sporto portale SDNA mintimis apie karjerą "Žalgiryje" dalijosi K.C.Riversas.

Krepšininkas teigė dar nežinąs, ar jo agentas bendravo su "Žalgirio" vadovais.

33-ejų K.C.Riverso karjeros stotelių sąraše kartu su Lietuva – Italija, Prancūzija, Rusija, JAV, Ispanija, Vokietija, Graikija, Serbija.

Milaniečiai nedelsia

Kaip reikiant įsismagino Milano "AX Armani Olimpia" strategai – Italijos komandą papildė jau keturi naujokai.

Pirmiausia Milano klubas pasirašė ilgalaikes sutartis su gynėju Davide Moretti (žinomo Italijos krepšininko, 1997 m. Europos vicečempiono Paolo Moretti sūnumi) ir vidurio puolėju Kalebu Tarczewski, vėliau sukirto rankomis su gynėju Malcolmu Delaney (atėjo iš "Barcelonos"), vidurio puolėju Kyle'u Hinesu (iš Maskvos CSKA) ir puolėju Shavonu Shieldsu (iš Vitorijos "Baskonia").

D.Moretti, M.Delaney, K.Hinesas ir S.Shieldsas debiutuos "AX Armani Olimpia" ekipoje.

33-ejų 198 cm ūgio K.Hineso pasirinkimas šokiravo ne vien jo buvusius bendražygius: amerikietis, septynis sezonus atstovavęs CSKA komandai ir su ja dukart tapęs Eurolygos čempionu, netgi ketinęs prašyti Rusijos pilietybės, nusprendė persikelti į Milaną.

"Jaučiau, kad man reikia pokyčių, naujų iššūkių. Galimybė visa tai gauti – "AX Armani Olimpia". Be to, gerai pažįstu vyriausiąjį trenerį Ettore Messiną – mes kartu dirbome CSKA", – paaiškino K.Hinesas.

Pakvietė NBA čempioną

Kitą Eurolygos sezoną vienas aukščiausių šio turnyro krepšininkų atstovaus Vilerbano ASVEL klubui.

27-erių 218 cm ūgio vidurio puolėjas Moustapha Fallas į Prancūziją atvyko iš Turkijos, kur rungtyniavo Ankaros "Turk Telekom" komandoje.

Pernai M.Fallas viešėjo Panevėžyje, kai Ankaros ekipa žaidė Čempionų lygos rungtynes su "Lietkabeliu". Tąkart vidurio puolėjas prie "Turk Telekom" pergalės (91:77) prisidėjo 15 taškų.

ASVEL gretas papildė ir 31-ų 188 cm ūgio įžaidėjas Norrisas Cole'as – dukart NBA čempionas su Majamio "Heat", taip pat rungtyniavęs Naujojo Orleano "Pelicans", Oklahomos "Thunder" bei Kinijoje, Izraelyje, Italijoje, Juodkalnijoje, Prancūzijoje.

"Jis bus mūsų puolimo lyderis", – pareiškė Vilerbano klubo prezidentas Tony Parkeris.

Po ilgokos pertraukos į ASVEL sugrįžo 29-erių 195 cm ūgio gynėjas Paulas Lacombe'as, pernai su Prancūzijos nacionaline rinktine iškovojęs pasaulio čempionato bronzą.

Latvis – nepageidaujamas

K.Hineso netekęs CSKA klubas atsigriebė – iš Pirėjo "Olympiakos" pasikvietė 25-erių 213 cm ūgio vidurio puolėją Nikola Milutinovą.

Kai kurie krepšinio ekspertai serbą vadina K.Hineso priešingybe ir prognozuoja, kad N.Milutinovo ir gynėjo Mike'o Jameso duetas bus itin grėsmingas Maskvos komandos ginklas.

Iki 2021-ųjų vasaros turėtų galioti CSKA ir gynėjo latvio Janio Strelnieko sutartis, tačiau maskviečiai ketina nutraukti ją, o viena priežasčių – vis pasikartojančios krepšininko traumos, trukdančios jam žaisti visa jėga.

"Janis – Eurolygos kalibro žaidėjas, tačiau pastaraisiais metais jam apmaudžiai nesiseka. "Olympiakos" ekipoje jį irgi dažnai kamavo traumos, todėl jis rungtyniavo ne tiek, kiek aš norėjau, – teigė buvęs Pirėjo klubo vyriausiasis treneris Davidas Blattas. – Kai Janis geros sportinės formos, jis gali būti labai naudingas komandai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Tikrai šlykštu.TSRS laikais sporto klubai savo krepšininkus išsiaugindavo.Tik viena CASK buvo parazitinė su žydu Gomelskiu priešakį,'pirkdavo' į TSRS kariuomenę.Praktiškai CASK buvo TSRS rinktinė,bet gerb. Garasto' Žalgiris' rinktinei duodavo į skudurus.---Tai buvo laikai,tai buvo triumfas,3 milijonų tauta įveikė TSRS kariuomenę.O dabar kupi-prodai.Išsigimimas.

Krepšininkų turgus, pirkinys

Krepšininkų turgus, pirkinys portretas
čia kalbama apie žmones ar apie bulvių maišus? Baisūs žodžiai ir veiksmai. Sporto nebėra. Tik pinigai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių