Quantcast

Krepšininkų desantas Palangoje – ne pramogoms, o alinančiam darbui (papildyta)

Tamsiau įdegę, plačiau besišypsantys, labiau atsipalaidavę, bet išsiilgę krepšinio kamuolio. Pirmadienį Palangoje pasirengimą pasaulio čempionatui pradėjo beveik dvi dešimtys geriausių Lietuvos krepšininkų.

Pasiilgo bendros vasaros

Kol kas be Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, bet su Jonu Mačiuliu. Pastarasis 34 metų kaunietis nuo kovo gydėsi sunkią alkūnės traumą – ne tik susilaužytą kairės rankos kaulą, bet ir įplyšusias dvi sausgysles. 198 cm Atėnų AEK klubo puolėjui balandį buvo atlikta operacija, po kurios gydymas galėjo užtrukti iki pusmečio. Tad buvo abejojama, ar J.Mačiulis spės pasirengti rugpjūčio pabaigoje Kinijoje startuosiančiam pasaulio čempionatui.

„Viskas gerai, judesių amplitudė atstatyta, galiu žaisti ir kontaktinį krepšinį, tad esu pasirengęs darbui“, - sakė J.Mačiulis.

Puolėjas neslėpė, kad abejonių dėl sveikatos buvo.

„Gegužės viduryje rankos reabilitacija tarsi sustojo, negalėjau ištiesti, tad nerimo buvo. Bet paskui viskas pajudėjo“, - džiaugėsi Jonas, nemažą laiko dalį sportavęs su jaunaisiais žalgiriečiais Tomo Masiulio vedamose vasaros treniruotėse.

„Pasiilgome tokios vasaros, kai galime visi kartu susirinkti ir rengtis kažkam dideliam. To turbūt laukia ir sirgaliai“, - kalbėjo jis.

Pokštų netrūko

J.Mačiulis „Vanagupės“ viešbutį, kuriame bazuosis iki kito savaitgalio, pasiekė vienas pirmųjų, įkandin rinktinės personalo darbuotojų ir trenerių. „Sveikas, atrodai paaugęs“, - į rinktinės vadybininką Juozą Petkevičių kreipėsi Jonas. „O tu sukūdęs!“, - atšovė Juozukas. "Taip, laikausi dietos", - pripažino žaidėjas.

Netrukus, jau gerokai po pusiaudienio, „Vanagupės“ duris pravėrė ir Mindaugas Kuzminskas. 

Paklaustas, ar jau galutinai pasirinko klubą ateinančiam sezonui, buvęs Milano "Olimpia Armani" ekipos legionierius, nusikvatojo:

"Ką jūs! Man sunku mineralinio butelį parduotuvėje išsirinkti: ilgai svarstau, kuris geriau, o jūs apie klubą klausiate. Nervų ir įtampos pastarosiomis dienomis buvo daug".

Kalbama, jog lietuvis pereis į Pirėjo "Olympiakos" ekipą.

Pasveikino sesę mokykloje

Rugpjūčio pradžioje prie rinktinės oficialiai prisijungs ir abu NBA atstovai: Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis. Tiesa, J.Valančiūnas į viešbutį trumpam užsuko ir pirmadienį, bet tik pasisveikinti su rinktinės draugais. Tuo tarpu Milano „Emporio Armani“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, vasarį patyręs kryžminių kelio raiščių traumą, neseniai pranešė nespėsiąs visiškai atsigauti iki rugpjūčio, tad praleisiąs ir čempionatą. 210 cm ūgio „centro“ netektį galėjo kompensuoti Donatas Motiejūnas, tačiau dėl įtemptų santykių su rinktinės treneriu Dainiumi Adomaičiu šis aukštaūgis nesulaukė kvietimo į rinktinės stovyklą.

Užuot rengęsis su kitais rinktinės kandidatais buvęs NBA krepšininkas pluša individualiai Kaune. Taip pat praėjusią savaitę jis su savo tėvu apsilankė „Saulės“ gimnazijos abiturientų išleistuvėse, kur mokyklos baigimo proga pasveikino savo sesę Kotryną - „Kauno-VDU“ tinklinio klubo žaidėją.

Laukia ilgas kelias

Tarp galimų rinktinės kandidatų šmėžavo ir Kanados lietuvio Igno Brazdeikio pavardė, tačiau šis būsimasis NBA klubo „New York Knicks“ debiutantas pirmiausia turėtų įveikti biurokratinius barjerus gaunant Lietuvos pilietybę, o tai gali užtrukti nemažai laiko.

Lietuvos rinktinės kandidatai: gynėjai Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Žygimantas Janavičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius, puolėjai: Jonas Mačiulis, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Martynas Echodas, Paulius Jankūnas, vidurio puolėjai Martinas Gebenas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas.

Rinktinė pajūryje rengsis iki rugpjūčio 2-osios, kai Pamplonoje sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Ispanijos krepšininkais. Vėliau lietuviai trumpam grįš į Klaipėdą, kur jų rugpjūčio 4-ąją laukia draugiškas mačas su Suomijos komanda. Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31-ąją ir tęsis dvi savaites.  H grupėje mūsų šalies atstovų laukia rimtos varžovės – Kanados, Australijos ir Senegalo rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donce

Donce portretas
Motiejuno truksta

Kestas

Kestas portretas
Varykit vyrai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių