Quantcast

Krepšininkai iš rikiuotės krenta kaip lapai

Europos krepšinį vėl kaustantis COVID-19 virusas gali įvaryti į kampą ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Nors kauniečiams buvo pavykę išvengti naujų užsikrėtimo atvejų, jų varžovai vienas po kito izoliuojasi po teigiamų testų, o Eurolygos rungtynės masiškai nukeliamos į vėlesnes datas.

Negaluoja ir „Olympiakos“

„Mes nieko nežinome. Graikų klubas sako, kad yra nedaug šansų, jog jie atvyks. Bet šią informaciją turi patvirtinti Eurolyga“, – gūžčiojo pečiais Paulius Motiejūnas.

„Žalgirio“ klubo vadovas vis dar nežino, kiek tęsis jo komandos priverstinis poilsis nuo Eurolygos krepšinio. Kauniečiai šią savaitę namuose turėtų priimti Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, tačiau didelė tikimybė, kad šis penktadienio mačas neįvyks. Graikijos komandoje užfiksuota keletas viruso atvejų, bet jų skaičius gali augti. Dėl panašios priežasties buvo atšauktos žalgiriečių 18-ojo turo rungtynės Atėnuose. Naujųjų metų išvakarėse Lietuvos čempionai nuskrido į Graikiją, bet iš jos grįžo it musę kandę.

Jau anksčiau „Panathinaikos“ komandoje buvo fiksuoti šeši teigiami COVID-19 atvejai, o prieš pat dvikovą buvo paskelbta apie dar tris naujus susirgimo atvejus. Taip šeimininkų gretose liko šeši žaidėjai, todėl jie neturėjo galimybių sudaryti net minimalaus aštuonių registruotų krepšininkų sąrašo.

Laukia maratonas

„Žalgirio“ treneriai ir krepšininkai šią informaciją sužinojo tik rungtynių vakarą. Ryte jie lankėsi OAKA arenoje ir atliko pramankštą bei pratinosi prie salės lankų.

„Situacija kvaila. Apie atšaukiamas rungtynes sužinojome prieš pat išvyką iš viešbučio į areną. Keli „Pao“ žaidėjai, nors ir neturėjo testuotis, prastai pasijautė ir pasidarė testus. Jie pasirodė teigiami“, – pasakojo P.Motiejūnas.

Pagal Eurolygos taisykles kiekvienas mačas į laisvas datas gali būti nukeltas iki trijų kartų.

Šioje situacijoje Eurolygos administracija priėmė sprendimą nukelti rungtynes. Nauja jų data paaiškės, kai abu klubai ras tinkamą vietą savo įtempto sezono kalendoriuje. Pagal Eurolygos taisykles kiekvienas mačas į laisvas datas gali būti nukeltas iki trijų kartų.

Pavyzdžiui, gruodžio 22 d. dėl užsikrėtimų priešininkų gretose neįvykusios 17-ojo turo rungtynės tarp „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų buvo perkeltos į vasario 8 d. Šis susitikimas Kaune buvo įterptas tarp LKL mačo su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (6 d.) ir Eurolygos akistatos išvykoje su „Monaco“ (10 d.). Vasario mėnesį kauniečiams teks atlaikyti tikrą varžybų maratoną – septynis mūšius per keturiolika dienų. Tiesa, dangus gali niauktis dar labiau, nes, atšaukus susitikimą su „Olympiakos“, jiems tektų ieškoti vietos tvarkaraštyje dar vienoms rungtynėms.

Lietuvos čempionų situaciją sunkina ir žaidėjų traumos bei komandos komplektavimo klaidos. Prieš keletą dienų klubas oficialiai atsisveikino su vilčių nepateisinusiu slovėnu Zoranu Dragičiumi.

Teks stabdyti turnyrą?

Nepavydėtinas tvarkaraštis gresia ir kitoms Eurolygos komandoms. Lygos vadovybė praėjusią savaitę atidėjo net penkerias iš devynių 18-ojo turo rungtynių. Tarp jų ir „Olympiakos“ akistatą su Maskvos CSKA.

Lietuviškasis „Barcelona“ klubas prieš pat Naujuosius spėjo sužaisti mačą su Vitorijos „Baskonia“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje kapituliavo 75:94. Eurolygos lyderiai nesusitvarkė su baskų ekipos snaiperiu Roku Giedraičiu. Šiaulietis įleido penkias tolimas bombas iš šešių, iš viso surinkdamas 20 taškų. „Barcelona“ kolektyvo nuo pralaimėjimo neišgelbėjo nei naudingas Nikola Mirotičiaus pasirodymas (19 taškų, 20 naudingumo balų), nei Roko Jokubaičio 11 taškų (2/7 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Netrukus po šio mačo paaiškėjo, kad koronavirusu susirgo ne tik Š.Jasikevičius, bet ir tądien žaidę gynėjas Nicolas Laprovittola, "centras" Brandonas Daviesas ir dar trys personalo nariai, tarp kurių gali būti ir lietuvių: Tomas Masiulis, Darius Maskoliūnas ir Justinas Grainys. „Barcelona“ gretose saviizoliacijoje vis dar yra Pierre‘as Oriola, Kyle‘as Kuričius ir Nickas Calathesas. Dėl to Ispanijos ACB lygai teko nukelti itin intriguojantį sekmadienio mūšį su Madrido „Real“.

Savaitgalį paaiškėjo, kad dėl tos pačios priežasties iš rikiuotės iškrito net septyni Stambulo „Anadolu Efes“ žaidėjai. Todėl Eurolygai teks atšaukti ir sausio 7-ąją turėjusias vykti „Efes“ rungtynes su Miuncheno „Bayern“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bernukas

Bernukas portretas
kaip iš akies luptas Šaras..

>K.

>K. portretas
Todel, kad skiepinti, prasirgs lengvai galbut netgi nieko nepajusdami. Manau, nei vienam negresia nei ligonine, nei post-Covid, nei long-Covid.

K.

K. portretas
Ir visi skiepyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių