Quantcast

Krepšininkai po sutiktuvių Vilniaus rotušės aikštėje: tai pats geriausias įvertinimas

Pirmadienio vakarą sostinės širdyje tūkstančiai krepšinio sirgalių pasitiko Lietuvos krepšinio rinktinės narius. Rotušės aikštėje pasirodžiusius krepšininkus pasveikino ir mūsų šalies vadovai.

Po daugiau nei valandą trukusios ceremonijos, krepšininkai neslėpė džiaugsmo dėl tokio gausaus susirinkusiųjų būrio ir atrodė išties linksmai nusiteikę. Sportininkai mielai bendravo su žiniasklaida ir dalijosi savo įspūdžiais iš neseniai pasibaigusio Europos čempionato Slovėnijoje.

Telksis į kitus darbus

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas tikino, kad sidabro medalis tiek jam, tiek kitiems rinktinės nariams reiškia labai daug.

„Kiekvienas iškovotas medalis, taip pat ir šis sidabrinis, reiškia daug įdėto darbo. Man tai yra ne pirmi metai nacionalinėje rinktinėje. Tai yra didžiausias pelnytas apdovanojimas, todėl esu be galo laimingas“, - džiaugėsi Lietuvos rinktinės aukštaūgis.

Krepšininkas pridūrė, jog labai tikėjosi aukso, tačiau dėl pralaimėtų rungtynių prancūzams labai neliūdi. „Yra kaip yra“, - gūžtelėjo pečiais R. Javtokas.

Paklausus, ar šis žiūri į ateitį ir galvoja apie kitus apdovanojimus, R. Javtokas tvirtino, jog pasibaigus Europos krepšinio čempionatui, telksis į žaidimą „Žalgiryje“.
Rinktinės kapitonas negailėjo pagyrų čempionato organizacinei sričiai.

„Organizavimo atžvilgiu nesame labai išrankūs, tačiau visada džiugu kai čempionato metu niekas nevėluoja, vyksta sklandžiai ir tiksliai“, - džiaugėsi R. Javtokas.
Džiaugėsi susirinkusia minia

Sunkiajam krašto puolėjui Donatui Motiejūnui tai buvo pirmosios tokio pobūdžio sutiktuvės. Krepšininkas tikino, kad sirgalių palaikymas tiek čempionato metu, tiek jam pasibaigus, reiškia be galo daug.

„Man tai yra pirmasis kartas. Tai yra kažkas fantastiško. Be galo yra malonu – džiaugiuosi už visą komandą“, - kalbėjo krepšininkas.
Krašto puolėjas tikino, kad norėtų ilgiau pasidžiaugti tokiomis akimirkomis.

„Apmaudu, kad rytoj poryt ryte visi atsikelsim ir skubėsim į savo klubus, turiu omenyje prasidėsiantį sezoną. Iš vienos pusės tai yra labai apmaudu, iš kitos – yra kaip yra ir nieko čia nepakeisi. Džiaugiamės, kad padarėme žmonėms šventę“, - šypsodamasis kalbėjo D. Motiejūnas.

Gyrė vieni kitus

Toronto „Raptors“ klube žaidžiantis Jonas Valančiūnas teigė, kad Lietuvos rinktinės koziris – besąlygiškas tarpusavio palaikymas, o komandos vienybė yra vienas pagrindinių ginklų siekiant pergalės.

„Manau, kad mūsų pranašumas slypi tame, kad mes vienas kitą palaikome. Dėl vienas kito aukojome viską“, - sakė J. Valančiūnas.

„Kai važiuoji į čempionatą, visuomet nori medalių ir aukščiausių prizinių vietų. Tiesiog tikiesi geriausio. Ne visada pavyksta tą pasiekti, tačiau su tuo reikia susitaikyti“, - apie nesėkmingas rungtynes su Prancūzijos ekipa kalbėjo J. Valančiūnas.

Sekmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos vyrų krepšinio čempionate pelnė antros geriausios Senojo žemyno komandos titulą. Lietuvos krepšininkai į Tėvynę grįžo su sidabro medaliais. Mūsiškiai Europos čempionato finale 66:80 buvo priversti pripažinti prancūzų rinktinės pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Prancūzija

tam Prancūzija portretas
ačiū Lietuvos rinktinei, o tiems, kurie mano, kad kritikuodami rinktinę aukština save, tai labai apsirinka - ar tu gyveni Prancūzijoje, ar Afrikoje -, jei esi niekas, tai ir liksi niekas. Rinktinė atvažiavo ne tau pasirodyti, ar Prancūzijos neišmanėlių linksminti, lietuviai atvažiavo iškovoti medalių, juos ir iškovojo. lietuviams visiškai nesvarbi tų prancūzų - amžinų socialistų nuomonė, pseudoprancūze tu, iš Lietuvos kaimo.

KL

KL portretas
Prancuzija, pasitikrink galva,nes ne lietuvis esi,isvaziavai is Lietuvos del geresnio kasnelio, pasikeles zmogeli,pirma perskaityk gerai, ka parasei......

nu

nu portretas
Ka jie cia gieda dabar avinai. Palaiko jie mat vienas kita, cha. Kiekvienas zaidzia tik uz save, nori tik pats pasirodyt ir viens kito nekencia.Todel ir atrode kaip skystaprociu gauja, jokios komandos cia nesimate.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių