Quantcast

Kopti aukščiau neskuba net čempionai

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipos senokai išėjo pelnytų atostogų, o lygos vicečempionai Šakių „Vyčio“ krepšininkai pirmadienį Kaune jau suko ratus viename miesto stadionų. 2018-2019 metų sezono prisiminimais ilgai gyventi neketina nė viena lygos komanda.

NKL pirmenybių finale „Vytis“ po atkaklios kovos nusileido Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“. Nors suvalkiečiai ne pirmus metus tapo aukso medalių laimėtojais, nei jie, nei „Vytis“ nepasinaudos teise pakilti į aukštesnį lygį. Nė viena šių ekipų neturi LKL reikalavimus atitinkančios salės. Bene vienintelė areną, visiškai tinkančią aukščiausio diviziono kovoms turi „Jonava-Sintek“ klubas. Tiesa, jonaviečiai nepateko į lygos finalo ketvertą, tad į LKL galėtų keltis nebent komerciniu principu, tai yra sumokėję didelį stojamąjį mokestį. Itin prastai sezoną pradėjusi „Jonavos“ ekipa kurį laiką net balansavo ant iškritimo iš NKL ribos, tačiau komandos vairą perėmus Rimantui Grigui reikalai pastebimai pasitaisė. Komanda ne tik pakilo keliais turnyro lentelės laiptais, bet ir įšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį. O ten jonaviečiai pateikė siurprizą, pirmajame rate 3:2 patiesdami „Šilutės“ klubą. Tiesa, patekę į ketvirtfinalį jie nebeprilygo pajėgiam „Telšių“ kolektyvui, vėliau finalo ketverte Jonavoje pirmą sykį klubo istorijoje iškovojusiam NKL bronzos medalius.

Apibendrindamas svarbiausius sezono pasirodymus finalo ketverte Jonavoje R.Grigas teigė nebuvęs nustebintas telšiškių sėkmės, nes dar ketvirtfinalyje įsitikino žemaičių jėga.

„Telšiai“ visą sezoną buvo susižaidusi, tvirtų vyrukų komanda. Tą teko pajusti ir mums. Ir finalo ketverto ekipoms, tad jų pasiekimas manęs nenustebino“, - sakė R.Grigas.

„Ir „Sūduva-Mantinga“ finale laimėjo pelnytai. „Vytis“ labiau rėmėsi tolimais metimais, kurie jiems krito sezono metu, tačiau lemiamuose etapuose taikiklis šiek tiek nusimušė. Gal čia daug lėmė psichologija. Psichologija didelės įtakos turėjo ir marijampoliečiams, kai šie išsikapstė iš duobės ketvirtfinalio serijoje. O tada žingsnis po žingsnio nuėjo iki pat aukso“, - dėstė treneris.

R.Grigas, nepaisant savo akivaizdaus indėlio į Jonavos komandos renesansą, negalėjo atsakyti, ar klube liks ir kitą sezoną. Tai paaiškės vasaros eigoje.


Šiame straipsnyje: NKLLKLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių