Quantcast

Klaipėdos „Neptūnas–Akvaservis“ komanda treneriu pasirinko S. Serapiną

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Klaipėdos „Neptūnas–Akvaservis“ komanda pradėjo pasiruošimą 2020–2021 m. NKL sezonui.

Komanda yra atjaunėjusi, nes vyriausiam ekipos žaidėjui yra 22-eji metai bei suburtas naujas trenerių štabas. Ekipoje nebeišvysime veterano Vytauto Šarakausko, Herkaus Kumpio, Deivido Rasio, o Klaidas Metrikis šį sezoną atstovaus pagrindinei vyrų krepšinio „Neptūnas“ komandai.

„Neptūnas–Akvaservis“ sudėtis pasipildė talentingu jaunimu: Mintautu Mockumi, Aringu Brazausku, Justu Maceikiu ir Kristupu Keiniu, ilgalaikes sutartis pasirašė ir praeitame sezone nedaug rungtyniavę Gabrielius Mažeika ir Gediminas Leščiauskas.

Suburti ir išlaikyti perspektyvų jaunimą Klaipėdos mieste darosi vis sunkiau ir tai pareikalauja sunkaus, atsakingo ir nuoseklaus darbo.

„Džiaugiamės, kad pavyksta išlaikyti talentingus vietinius žaidėjus Klaipėdoje, tai yra sunkaus trenerių darbo vaisius, esame dėkingi V. Knašiaus krepšinio mokyklos treneriams, nes ir toliau sėkmingai yra vystoma piramidė. Komandoje nebėra mūsų pagrindinio ramsčio V. Šarakausko, kuriam esame dėkingi už puikius du sezonus, nes be Vytauto bus sunkiau iškovoti daugiau pergalių. Žvelgiant iš kitos perspektyvos mūsų laimėjimas yra jaunųjų žaidėjų patekimas į pagrindinę komandą bei jaunimo rinktines. Noriu labai pasidžiaugti, kad ne tik žaidėjai, bet savo darbui atsidavę trenerių štabo atstovai atveria duris į pagrindinės „Neptūno“ komandos sudėtį. Po ilgalaikio darbo dublerių komandos gretose praeitą sezoną Tomas Gaidamavičius tapo pagrindinės komandos vyriausiuoju treneriu, o 2020–2021 m. sezone naujuoju fizinio rengimo treneriu taps Laurynas Gendvilas“, – pasiekimais dalinosi „Neptūnas–Akvaservis“ vadovas Dainius Vaitelis.

Suburtame naujame trenerių štabe vyriausioju treneriu tapo Simonas Serapinas, kuriam talkins Martynas Airošius, kuris bus atsakingas už žaidėjų krepšinio įgūdžių tobulinimą, o naujuoju fizinio rengino treneriu paskirtas Mindaugas Mikuckis.

„Gaila, kad ne visi susirinko. Turime žaidėjų, kurie grįžę iš jaunimo rinktinės, tai davėm jiems pailsėti. Šiandien neturime N. Mineikio, kuris serga ir vėliau prisijungs prie mūsų. Po pirmos treniruotės įspūdis geras, jaunuoliai pasiilgę krepšinio ir tikimės, kad ir toliau noriai dirbs ir tobulės“, – po pirmos treniruotės dalinosi naujasis „Neptūnas–Akvaservis“ vyriausiasis treneris S. Serapinas.

Naujasis trenerių štabas ir valdžia yra vieningos nuomonės ir sutaria dėl iškeltų naujų sezono siekių.

„Komanda surinkta iš veržlaus jaunimo, kurį reikia ruošti gyvenimui, pagrindinei komandai, nes tai ir yra mūsų visų trenerių štabo tikslas – iškelti juos į vyrų krepšinį. Džiaugiuosi, kad jau teko būti tiek treneriu, tiek žaidėju, ir tai nėra man pirmas kartas, dėl to tik lengviau stoti už vyriausiojo trenerio vairo. Turime jauną trenerių štabą, kurie jaunimo laimei, ar nelaimei yra užsivedę ir nusiteikę labai stipriai dirbti. Mes jau prieš porą savaičių buvome susitikę, susirašinėjome ir tarėmės, kaip viskas bus ir vyks, todėl visi norime, kuo greičiau pradėti darbus“, – tikslais tinklalapiui „bcneptunas.lt“ dalinosi S. Serapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių