Quantcast

Kino teatruose – filmo premjera apie „auksiniu berniuku“ tituluojamą Š. Jasikevičių

  • Teksto dydis:

Treneriui Šarūnui Jasikevičiui  su ,,Barselona“  tapus Ispanijos ACB lygos krepšinio čempionu, apie jį  birželio 17-ąją, ketvirtadienį, Lietuvoje kino premjera ,,Krepšinio evangelija pagal Šarą“.

82 minučių dokumentinis realybės filmas apie ,,auksinį berniuką“ – Eurolygos ir Europos čempioną Š. Jasikevičių. Šaras – neabejotina žvaigždė senojo žemyno krepšinio pasaulyje, gyva legenda ir pavyzdys tiems, kurie  bet kuria kaina siekia pergalių krepšinio aikštelėse.

Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Gargždų kino teatruose  rodomas ilgojo metražo  filmas „Krepšinio evangelija pagal Šarą“ – apie nelegvą Š. Jasikevičiaus pirmojo dešimtmečio kelią į meistriškumo, profesionalumo, pripažinimo aukštumas. Gyvenimišką nusivylimą ir džiaugsmą  atskleidžia ne tik pats Šarūnas, bet ir trys dešimtys jo buvusių komandų draugų, trenerių, artimųjų.

Archyviniai kino kadrai primena skaudų Lietuvos jaunučių rinktinės pralaimėjimą Turkijoje, Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių su Šarūnu Jasikevičium čempioniškas pergales Europos pirmenybėse.

Jaunojo kauniečio talento kažkada  nereikėjo „Žalgiriui“, bet „Lietuvos rytas“ Šarūnui buvo puikus tramplinas į geriausias Europos komandas.

Šis filmas visiems, kurie dievina krepšinį ir šauniuosius lietuvaičius krepšininkus.

Filmo autoriai: Vidas Mačiulis (scenarijus, interviu), Kęstutis Bražiūnas (režisūra), Laisvis Karvelis (vaizdas), Kęstutis Paulaitis (muzika), Egidijus Mažintas (įžvalgos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių