Quantcast

„Kibirkšties“ komanda Europos lygoje įveikė Rusijos klubą

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Europos moterų krepšinio lygoje. Ture Vilniuje trečiadienį Valdo Gecevičiaus auklėtinės 80:69 nugalėjo Maskvos „Dinamo“ klubą iš Rusijos.

Tiesa, tai buvo tik pirmoji „Kibirkšties“ komandos pergalė per šešerias rungtynes.

Šiame susitikime „Kibirkšties“ komandai negalėjo padėti traumuotos Morgan Pullins ir Urtė Slavickaitė.

„Kibirkšties“ ekipa geriau pradėjo rungtynes ir per pirmas 10 minučių visose kategorijose buvo viena koja priekyje bei susikrovė 5 taškų pranašumą (20:15). Antrame ketvirtyje „Kibirkšties“ pranašumas buvo pasiekęs dviženklį (29:19), tačiau nesėkmingai sužaista trijų minučių atkarpa leido viešnioms iš Rusijos sumažinti atsilikimą iki 1 taško (39:38).

Trečiasis kėlinys vyko lyg ant svarstyklių. Pirmavo tai viena, tai kita komanda, o didesnės persvaros nepavyko įgyti nei vienoms krepšininkėms. Tačiau paskutinėmis ketvirčio minutėmis iniciatyvos ėmėsi Vilniaus klubo gynėja Dalia Donskichytė, kuri pelnė 7 taškus, o „Kibirkštis“ nutolo (63:54).

Ketvirtą kėlinį galingai pradėjo „Dinamo“ komanda, kuri per penkias minutes sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (66:62). „Kibirkšties komanda nesutriko ir surengusi kelias rezultatyvias atakas atstatė pusiausvyrą. Paskutinę minutę Vilniaus klubas įtvirtino pirmąją pergalę - 80:69.

Dar vienas puikias rungtynes sužaidė Gabija Meškonytė, kuri buvo pripažinta geriausia rungtynių žaidėja ir gavo specialių Europos moterų lygos prizą. Puolėja per 37 minutes pelnė 26 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius.

Livija Sakevičiūtė pelnė 14 taškų, Agnė Bobinaitė - 12, Dalia Donskichytė - 11/

„Dinamo“ komandoje Natalija Potemina surinko19 taškų, Marija Savina - 17, o Polina Fedorova - 15.

Kitose turo Vilniuje rungtynėse Amsterdamo „Angels“ iš Nyderlandų 72:67 nugalėjo Minsko „Horizont“ iš Baltarusijos ir taip pat iškovojo pirmąją pergalę sezone. Nugalėtojų gretose Lisanne De Jonge pelnė 20 taškų, o baltarusių ekipoje Jevgenija Korotygina surinko 21 tašką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių