Quantcast

Kelyje tikslo link – lyderių barjeras

„Norėtume dviejų pergalių. Mums kito kelio nėra“, – prieš Europos čempionato atrankos antrą turą sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategas Rimantas Grigas.

Pabaigtuvės – kitąmet

Lietuvos krepšininkės šiandien Vilniuje, „Jeep“ arenoje, išmėgins jėgas su Ukrainos komanda, o lapkričio 27 d. Helsinkyje – su Suomijos nacionaline ekipa.

Tai bus 2023 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynės.

Pernai lapkritį mūsiškės 69:59 nugalėjo suomes ir 56:83 pralaimėjo prancūzėms.

Atrankos etapas baigsis kitąmet vasarį: 9 d. lietuvės savo aikštėje susitiks su Prancūzijos atstovėmis ir 12 d. svečiuose – su Ukrainos komanda.

Į Europos čempionato finalo turnyrą iškart pateks dešimties grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antras vietas užėmusios ekipos.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) reitingų lentelėje prieš antrą atrankos turą Lietuvos rinktinė – tik 21-oje vietoje. Lyderės – ispanės, toliau rikiuojasi serbės ir italės. Ketvirtoje vietoje – latvės, penktoje – prancūzės, dvyliktoje – ukrainietės.

Įvardijo kozirius

B grupės lyderės Ukrainos krepšininkės pernai 90:71 įveikė prancūzes ir 77:71 palaužė suomes.

Mačui su ukrainietėmis suburta stipriausia mūsų sudėtis. Tai nuteikia pozityviai.

„Mūsų užduotis – neleisti ukrainietėms naudotis savo stipriausiais ginklais, jų Alina Jagupova – viena geriausių pasaulio ir Europos krepšininkių“, – teigė R. Grigas.

„Manau, kad šiam mačui suburta stipriausia mūsų sudėtis. Tai nuteikia pozityviai. Smagu, kad net penkios žaidėjos – iš Vilniaus „Kibirkšties“: gerai pažįstame viena kitą, be to, žaisime arenoje, kurioje treniruojamės“, – kalbėjo nacionalinės komandos kapitonė Gintarė Petronytė.

„Laiko pasiruošti varžyboms – labai nedaug. Man teks atlikti ir įžaidėjos pareigas, nors Prancūzijoje labiau žaidžiu puolėjos pozicijoje. Tad teks prisitaikyti. Kita vertus, tai įdomi patirtis“, – svarstė Vilerbano ASVEL klubui atstovaujanti Justė Jocytė.

Treniravosi Rygoje

Ukrainietės akistatai su lietuvėmis ruošėsi Rygoje. Jų gretose jau nebuvo Olgos Dubrovinos – 35-erių gynėja nusprendė baigti krepšininkės karjerą.

„Treneris Srdjanas Radulovičius ir bendražygės kalbino mane pasilikti, tačiau sveikatos ir kitų aplinkybių argumentai buvo stipresni. Mano brolis – fronte, aš šiuo metu gydausi Bulgarijoje ir rūpinuosi mūsų karo pabėgėliais, tad rūpesčių – per akis.

Žinau, kad lietuvės ruošiasi mačui taip, lyg tai būtų Europos čempionato finalas. Laukia sunkus išbandymas, o aš siūlyčiau mūsiškėms nesižvalgyti į rezultatą švieslentėje – tiesiog mėgautis krepšiniu, kaip tai darėme per dvikovą su prancūzėmis“, – pasidalijo mintimis O. Dubrovina.


Lietuva

Gynėjos, įžaidėjos: Gabrielė Šulskė ir Justina Miknaitė (abi – Vilniaus „Kibirkštis“), Justė Jocytė (Vilerbano ASVEL, Prancūzija), Kamilė Nacickaitė (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Santa Baltkojienė (Holono „Elitzur“, Izraelis), Laurita Jurčiūtė (Klaipėdos LCC).

Puolėjos: Gabija Meškonytė (Gernikos „Lointek“, Ispanija), Gerda Raulušaitytė ir Laura Juškaitė (abi – „Kibirkštis“), Giedrė Labuckienė (Žironos „Spar“, Ispanija), Laura Želnytė (Saragosos „Casademont“, Ispanija), Monika Grigalauskytė (Mersino „Cukurova“, Turkija).

Vidurio puolėjos: Gintarė Petronytė („Kibirkštis“), Eglė Šventoraitė (Ankaros „Botas“, Turkija).

Ukraina

Gynėjos, įžaidėjos: Darja Dubniuk („Bembibre“, Ispanija), Vita Horobec („Tigru Mures“, Rumunija), Viktorija Šmatova („Bazilia Potenza“, Italija), Viktorija Balaban (Klaipėdos „Neptūnas“).

Puolėjos: Alina Jagupova (Stambulo „Fenerbahce“, Turkija), Uljana Dacko („Neptūnas“), Hana Ruliova („Turan“, Kazachstanas), Miriam Uro-Nile („Castors Braine“, Belgija), Kristina Filevič („Frankivsk-Prykarpattia“, Ukraina), Tatjana Jurkevičius (Gdynės „Arka“, Lenkija), Olga Mazničenko („Orly“, Prancūzija).

Vidurio puolėja: Tatjana Havrilčik („Brno“, Čekija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių