Quantcast

A. Kavaliauskas baigia krepšininko karjerą

  • Teksto dydis:

Laisvuoju agentu šiuo tarpsezoniu tapęs Antanas Kavaliauskas deda tašką profesionalo karjeroje. 34-erių krepšininkas socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė kabinantis sportbačius ant vinies ir gyvenime pasitinkantis naują etapą.

„2019-ųjų birželio 1-ąją sužaidžiau paskutiniąsias savo rungtynes, – viešą laišką pradėjo Kavaliauskas. – Tai buvo finalas, paskutinis sezono mačas ir tuomet dar nežinojau, jog tai paskutinės rungtynės mano profesionalaus krepšininko karjeroje.

Atėjo laikas gyvenime versti naują lapą. Tie, kurie mane gerai pažįsta, žino, jog norėčiau praslysti nepastebimai ir judėti į priekį nieko nesakius, tačiau reikia padėkoti visiems žmonėms, kurie mane lydėjo krepšinio pasaulyje.

Tai nėra vienos nakties sprendimas. Aš jį priėmiau su ramia širdimi ir su šypsena veide.

Toliau žaisti nebūnant 100 proc. pasiruošus, kasdien vartoti nuskausminamuosius lyg saldainius ir nebūti patenkintam savo žaidimu manęs netenkina.

Tokios mintys nedavė ramybės jau kuris laikas, ypatingai dėl traumų pastarąjį sezoną. Ačiū visiems, su kuriais teko žaisti kartu ir su kuriais teko susikauti aikštėje. Ačiū šeimai už buvimą kartu kiekvieną dieną. Ačiū visiems treneriams, iš kurių turėjau progą mokytis ir dirbti kartu. Galiausiai, didelis ačiū Kauno „Žalgiriui“ už priėmimą ir suteiktą progą rungtyniauti tokioje neįtikėtinoje organizacijoje. Sunku išreikšti pasididžiavimą tuo, jog teko vilkėti šiuos žaliai-baltus marškinėlius, o tai, ką pavyko pasiekti Kaune, niekada nebus pamiršta ir liks mano širdyje.

Žinojau, jog šis žingsnis buvo neišvengiamas. Dabar tai buvo tinkamas laikas jį žengti. Toliau žaisti nebūnant 100 proc. pasiruošus, kasdien vartoti nuskausminamuosius lyg saldainius ir nebūti patenkintam savo žaidimu manęs netenkina.

Pasitraukti būnant priekyje nėra tas pats, kas tiesiog pasitraukti. Antanas Kavaliauskas.“

Vilnietis šį sezoną Eurolygoje per 20 sužaistų rungtynių vidutiniškai rinko po 5,1 taško, 2,5 atkovoto kamuolio ir 1 rezultatyvų perdavimą per 11 žaidimo minučių.

LKL pirmenybėse jo statistika siekė 5,6 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 1 rezultatyvų perdavimą per 13 žaidimo minučių.

Mokslus už Atlanto baigęs Kavaliauskas krepšininko karjerą 2007-ais metais pradėjo Atėnų „Panionios“ ekipoje. Paskui jis žaidė „Kavala“, Kasertos „Juvecaserta“, Veroli „Societa“, Rygos VEF, Bilbao „Basket“ ir tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandose.

Krepšinio kelionę pastarąjį sezoną Kavaliauskas su „Žalgiriu“ užbaigė laimėdamas trečiąjį paeiliui LKL čempionų titulą.

2015 metais kartu su Lietuvos rinktine Kavaliauskas Prancūzijoje iškovojo Europos čempionato sidabrą. 2005 metais pasaulio jaunimo (iki 21 metų) pirmenybėse Argentinoje aukštaūgis pasidabino čempionato auksu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Al

Al portretas
Geras žaidėjas. Visada geriau baigti karjerą geru žaidėju Žalgiryje, nei nusivaryti ir už kapeikas prastai žaisti provincijos klubelyje.

Garstas

Garstas portretas
Achiu Antanukui, sekmes,sveikatos ir geros kloties gyvenime!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių