Quantcast

Kauno rajono klubas nutraukė įspūdingą žemaičių seriją

Dvylika pergalių iš eilės NKL-7bet pirmenybėse nuskynę „Gargždų“ krepšininkai fiksavo vieną geriausių rezultatų klubo istorijoje. Tačiau tik iki šio savaitgalio, kai įspūdingą žemaičių seriją nutraukė Kauno rajono „Atletas“.

Kauniečiai, prieš porą dienų namuose apmaudžiai nusileidę vienai silpniausių lygos komandų Joniškio „Delikatesui“, šeštadienį išvykoje pateikė dar vieną siurprizą, šįsyk malonų. „Atleto“ krepšininkai 82:77 pranoko lygos lyderę „Gargždų“ ekipą.

Nors snaiperio Mariaus Runkausko vedami šeimininkai rungtynes pradėjo sėkmingai ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 19:10, svečiai nesutriko ir ėmė vytis. Naudingiausias rungtynių žaidėjas Martynas Linkevičius, patyręs buvęs LKL krepšininkas Gytis Sirutavičius, taikliai dvitaškius mėtęs Ignas Juškevičius bei kiti padėjo ekipai dar iki ilgosios pertraukos išlyginti rezultatą – 36:36. Antrojoje mačo pusėje virė ne mažiau atkakli kova. Trečiajame ketvirtyje kauniečiai kiek atsiplėšė, įgydami 5 taškų pranašumą, bet per paskutines 10 min. žemaičiai parodė charakterį. Kėlinio pradžioje buvęs Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas įrito dvitaškį ir priartino „Gargždus“ iki 60:61. Bet tada savo svarų žodį tarė M.Linkevičius ir likus trims minutėms svečiai atitolo 74:66.

Nugalėtojams puolėjas M.Linkevičius pelnė 21 tašką, pataikydamas visus 4 dvitaškius ir 3 tritaškius iš 7. Jis taip pat sugriebė net 11 kamuolių ir surinko 28 naudingumo balus. Iš viso per dvejas šios savaitės rungtynes 35 metų 1,97 m krepšininkas pelnė 33 taškus, atkovojo net 27 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Praeityje Prienų, Šiaulių ir Utenos klubuose per karjerą LKL rungtyniavęs veteranas yra vienas rimčiausių pretendentų į naudingiausio NKL savaitės žaidėjo titulą.

„Atleto“ gretose rezultatyvumu taip pat išsiskyrė Gytis Sirutavičius 18 (4 rez. perd.), Ignas Juškevičius 17 (7/8 dvit., 7 atk. kam.), Karolis Babkauskas 10 (5 atk. kam., 8 rez. Perd.) ir Julius Liesis 7. M.Linkevičiaus bendraamžis M.Runkauskas gargždiškiams įmetė 28 taškus, pataikydamas net 6 tritaškius iš 11 ir 5 dvitaškius iš 6, bei surinko 27 naudingumo balus. Kitas snaiperis Mantas Ruikis šaudė ne taip taikliai, pataikydamas tik vieną tolimą metimą iš septynių ir surinkdamas 13 taškų.

Nepaisant nesėkmės, „Gargždai“ su 14 laimėjimų ir dviem kluptelėjimais lieka NKL-7bet lygos viršūnėje. „Atletas“ su 9 laimėjimas ir 7 nesėkmėmis žengia penktas tarp 14 klubų.


Šiame straipsnyje: NKLatletaskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių