Quantcast

Kaunas – favoritas surengti Eurolygos finalo ketvertą

Kaunas Eurolygos užkulisiuose įvardijamas kaip realiausias kandidatas surengti artimiausią finalo ketvertą.

Eurolygos finalo ketvertas pirmą kartą istorijoje gali būti surengtas Lietuvoje.

BasketNews šaltiniai patvirtina „Nova Sports“ žurnalisto Nikito Avgoulio informaciją, kad Kaunas šiuo metu įvardijamas kaip pagrindinis favoritas 2023-ųjų gegužę priimti keturias stipriausias Europos komandas.

Šaltinių teigimu, Eurolyga vis dar žvalgosi į didesnes rinkas. Bet naująją vadovybę jau spaudžia laikas, tad svarbiausias sezono renginys rimtai svarstomas surengti „Žalgirio“ arenoje.

Pastarąjį kartą Eurolyga taip vėlai skelbė finalo ketverto organizatorių prieš penkerius metus, kai tik spalio pabaigoje Belgradas buvo pristatytas kaip 2018-ųjų renginio šeimininkas.

Praėjusį sezoną Belgradas oficialiai perėmė teises organizuoti finalo ketvertą kovo pradžioje – likus dviem mėnesiams iki pirmojo pusfinalio mačo. Tačiau tą lėmė nuogąstavimai dėl griežtų pandemijos valdymo reikalavimų Berlyne, dėl kurių Eurolyga nusprendė perkelti šventę iš Vokietijos.

Vienas didžiausių organizacinių iššūkių Kaunui – finansinis.

Finalo ketverto organizatoriai turi susimokėti Eurolygai milijoninę sumą. Palyginimui, teisė surengti 2019-ųjų finalo ketvertą Vitorijai kainavo apie 4 mln. eurų.

Prie šios sumos prisidėjo baskų krašto kultūros ir sporto departamentas, regiono plėtros struktūros ir pati Vitorijos savivaldybė. Pasitelkę užsienio konsultantus baskai skaičiavo, kad renginys ateityje jų kraštui atneš 40–50 mln. eurų.

Eurolygos konsultantai skaičiavo, kad 2018-ųjų finalo ketvertas Belgrade vietiniams atsipirko 14,4 mln. eurų.

Graikų žiniasklaidos šaltinis SDNA savaitgalį pranešė, kad Dubajus siūlosi Eurolygai suorganizuoti finalo ketverto kovas trejus metus iš eilės. Tačiau BasketNews šaltiniai teigia, kad tai ateities projektas. Be to, finalo ketvertą artimiausiais metais dar planavo rengti Berlynas.

BasketNews žiniomis, 2023-ųjų finalo ketvertas buvo planuojamas Stambule, tačiau sandoris užstrigo, kai Jordi Bertomeu turėjo palikti Eurolygos vadovo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių