Quantcast

Pirmąją sezono pergalę išplėšė buvęs žalgirietis

„Procesas, o ne pergalės ir pralaimėjimai parodo, koks stiprus esi“, - teigė Marius Leonavičius, kurio auklėtiniai pasiekė pirmąją sezono pergalė. Jo treniruojamas Prienų „Labas GAS“ klubas išvykoje 83:81 pranoko Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Abiem komandoms tai buvo startas „Citadele Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro pirmajame etape.

Abi ekipos neseniai susitiko „Betsafe-LKL“ čempionate ir ten sunkią pergalę šventė kėdainiečiai. Galbūt tai labiau motyvavo svečius, kurie Kėdainiuose iškart spurtavo 14:4. Prieniškiai rungtynes atidarė galingai ir atitrūko 14:4. Vis dėlto „Nevėžio“ jaunieji talentai Darylas Doualla ir Abramo Canka bei patyręs Vytenis Čižauskas darė viską, kad komanda išliptų iš duobės. Ir šeimininkams tai pavyko prieš ilgąją pertrauką „Nevėžis-Optibet“ jau buvo prieyje 38:31.

Atkaklaus mačo likimas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Likus minutei Kėdainių klubo aukštaūgis Danielius Lavrinovičius išlygino rezultatą (79:79). Vis dėlto pabaiga priklausė svečiams. Jų atakų lyderis Ignas Sargiūnas taikliai užbaigė dar vieną savo prasiveržimą (81:79). A. Canka baudos metimais vėl išlygino (81:81), bet likus 8 sek. I. Sargiūnas taip pat buvo taiklus ir nulėmė prieniečių pergalę 83:81. Buvęs Kauno „Žalgirio“ mokyklos auklėtinis iš viso surinko 22 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Šios pergalės dar nelaikau savo pirma oficialia, noriu atsidaryti „Betsafe-LKL“. Po dviejų pralaimėjimų buvo šiek tiek niūru rūbinėje, bet stengėmės laikytis, dirbti savo darbą“, - sakė M. Leonavičius.

Nugalėtojams Jovanas Kljajičius pridėjo 15 taškų, Juwanas Durhamas 14, Rapolas Ivanauskas 13 ir 9 atkovotus kamuolius.

Kėdainiečiams Darylas Doualla įmetė 21 tašką, Abramo Canka 18 (6 atk. kam.), Vytenis Čižauskas 11 (6 rez. perd.), Matas Jucikas 8 (6 atk. kam.), o latvis Rihardas Kuksikas 7.

„Kiekvienas pralaimėjimas skaudus, bet skaudžiausia, kad pralaimėjome daug mikrodvikovų, net būdami dviese prieš vieną varžovą. Jie kovėsi stipriau“, - aiškino „Nevėžio“ treneris Gediminas Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių