Quantcast

K. Simonas laimėjo ginčą prieš atlyginimą nurėžusią „Anadolu Efes“

  • Teksto dydis:

Eurolygos žaidėjų asociacija pirmą kartą panaikino žaidėjui paskirtas klubo sankcijas.

Paskutinėmis 2021 m. dienomis Eurolygos žaidėjų teises ginanti ELPA arbitraže sėkmingai atstovavo krepšininkui Krunoslavui Simonui prieš jo dabartinį klubą Stambulo „Anadolu Efes“.

Eurolygos krepšinio ginčų sprendimo rūmuose ELPA apeliaciniu skundu užginčijo baudą, kurią klubas skyrė žaidėjui. Stambulo komanda nusprendė iš žaidėjo atimti 50 proc. mėnesinio atlyginimo.

Toks sprendimas buvo priimtas, nes žaidėjas nevyko su komanda į dvejas išvykos rungtynes, o išskrido į Serbiją dalyvauti savo artimo žmogaus laidotuvėse.

Nors apeliacinio skundo vertintojai patvirtino, kad žaidėjas tinkamai nesuderino savo išvažiavimo su klubu, tačiau jie taip pat nusprendė, kad „Anadolu Efes“ skirta sankcija žaidėjui yra neproporcingai didelė.

Jie pasiūlė sušvelninti sankcijas – kroatą nubausti 80 proc. mažesne bauda nei tai padarė „Anadolu Efes“.

Stambulo klubas taip pat turės sumokėti už K. Simono teisines išlaidas ir kompensuoti didžiąją dalį arbitražo išleistų pinigų.

Ginče su klubu K. Simonas galėjo remtis Eurolygos susitarimu, kuris numato, kad žaidėjas turi teisę į ne mažiau kaip tris laisvas dienas (įskaitant rungtynių dienas) mirus artimiausiems šeimoms nariams.

Tuo pačiu metu žaidėjas taip pat yra įpareigotas laikytis punkto, pagal kurį bet koks neatvykimas dėl žaidėjo artimiausio šeimos nario mirties turi būti geranoriškai suderintas tarp krepšininko ir klubo.

Nors tokioje situacijoje žaidėjui nereikia klubo leidimo išvykti, tačiau jis turi bent jau pabandyti suderinti savo laisvas dienas su klubu. Tokiu atveju žaidėjo mėnesinis atlyginimas negali būti mažinamas ir žaidėjui nėra taikomos sankcijos už praleistas dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių