Quantcast

K. Maksvytis: reikia smogti ir laimėti

„Svarbu grįžti iš Ispanijos bent su viena pergale, galbūt galima ir tuščiomis, bet laimėti abejas rungtynes namuose. Bandysime parodyti savo tikrąjį veidą“, – Eurolygos ketvirtfinalio išvakarėse teigė Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Dovydas prieš Galijotą

Šiandien „Žalgirio“ krepšininkai Ispanijoje pradės Eurolygos ketvirtfinalio iki trijų pergalių mačą su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Pirmos dvejos rungtynės (balandžio 26 ir 28 d.) arenoje „Palau Blaugrana“, o gegužės 3 d. ir, jeigu prireiktų, gegužės 5 d. – „Žalgirio“ arenoje. Lemiamas – penktas – mūšis vyktų gegužės 9 d. Barselonoje.

„Laukia įdomi serija. Varžovas – ne iš lengviausių. „Barcelona“ dabar – pergalių kelyje – tiek Eurolygoje, tiek Ispanijoje. Tačiau, viena vertus, mums lengviau – atsikratėme įtampos, spaudimo. To buvo, kai kovojome dėl kelialapio į atkrintamąsias, – kalbėjo K. Maksvytis. – Šį kartą psichologijos vaidmuo – didesnis nei per reguliariojo sezono rungtynes. Reikia laimėti čia ir dabar, nesvarbu, su kokiais žaidėjais ar gynybos sistemomis. Stipresnei komandai tokia serija – parankesnė, bet mes neturime ko prarasti. Viskas paprasta: reikia pasiruošti maksimaliai, smogti ir laimėti. Praverstų netikėtumo faktorius, nes „Barcelonos“ treneriai gerai pažįsta „Žalgirio“ žaidėjus, parengs atitinkamą rungtynių planą. Tačiau šioje kovoje mes būsime ne Galijotas, o Dovydas.“

Komandos įsižaidė

Kauno ir Barselonos krepšininkai Eurolygos ketvirtfinalį pasitinka sėkmingai sužaidę nacionaliniuose čempionatuose.

Eurolygos reguliarusis sezonas baigėsi balandžio 14 d.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderiai žalgiriečiai (25 pergalės ir 4 pralaimėjimai) balandžio 17 d. nugalėjo Vilniaus „Rytą“ (81:75), balandžio 20 d. – Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (88:61), balandžio 22 d. – Alytaus „Wolves“ (71:65).

Reikia laimėti čia ir dabar, nesvarbu, su kokiais žaidėjais ar gynybos sistemomis.

Ispanijos ACB lygoje „Barcelonos“ komanda balandžio16 d. įveikė Madrido „Real“ (97:82), balandžio 19 d. – Granados „Coviran“ (70:55) ir balandžio 22 d. – „Gran Canaria“ ekipą (87:79).

Per mačą su „Gran Canaria" nugalėtojams 27 taškus pelnė Nicolasas Laprovittola (pataikė 5/5 dvitaškių, 3/8 tritaškių ir 8/8 baudų metimų), 15 tšk. surinko Nikola Mirotičius (įmetė 3/4 tritaškių).

ACB čempionate „Barcelonai“ (24–5) ant kulnų mina Vitorijos „Baskonia“ (24–5) ir „Real“ (23–6).

2:0 – saugesnė garantija

Prieš akistatą su „Žalgiriu“ mintimis Ispanijos portale „Sport“ pasidalijo „Barcelonos“ legionierius Rokas Jokubaitis.

„Man „Žalgiris“ – neeilinis varžovas, kiekvienos rungtynės – ypatingos, džiaugiuosi, kad vėl susitiksime. Viliuosi, kad mačas susiklostys taip, kaip mes norime. Nekantriai laukiu dvikovų ir nepaprastos sirgalių atmosferos tiek „Palau Blaugrana“, tiek Kauno arenoje“, – sakė buvęs žalgirietis.

Į Davido Rubio klausimą, ar dvi iš eilės pergalės Barselonoje galėtų būti užtektinai saugi garantija prieš persikeliant žaisti į Kauną, R. Jokubaitis atsakė, kad serijos rezultatas 1:1 nebūtų palankus variantas.

„Užpernykštė patirtis su Sankt Peterburgo komanda „Zenit“ ir pernykštė – su Miuncheno komanda „Bayern“ iškalbingai liudija, ką reiškia pirmas dvejas atkrintamųjų varžybų rungtynes savo aikštėje sužaisti 1:1. Būtina pasinaudoti namų arenos pranašumu ir vykti pas varžovus turint persvarą 2:0“, – teigė R. Jokubaitis.

2021 m. „Barcelona“ tik po permainingos kovos ketvirtfinalyje 3:2 įveikė komandą „Zenit“ (74:76, 81:78, 78:70, 61:74, 79:53), o 2022 m. „Bayern“ – taip pat 3:2 (77:67, 75:90, 75:66, 52:59, 81:72).

„Žalgiris“ – labai motyvuotų kovotojų komanda, privalome kuo atsakingiau į tai atsižvelgti“, – reziumavo R. Jokubaitis.

Varžysis ir jaunimas

Vakar pirmas ketvirtfinalio rungtynes žaidė Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ ekipa ir Tel Avivo „Maccabi“, Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ krepšininkai.

Šiandien jėgas taip pat išmėgins Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahçe“.

Finalo ketverto turnyras vyks gegužės 19–21 d. „Žalgirio“ arenoje.

Gegužės 18–21 d. taip pat Kaune, legendinėje sporto halėje, varžysis stipriausios aštuonios Eurolygos jaunių (iki 18 metų) komandos.

A grupėje jėgas išmėgins „Barcelonos“, „Real“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Atėnų „Panathinaikos“ vaikinai, B grupėje – „Žalgirio“, Badalonos „Joventut“, Belgrado „Mega MIS“ ir Eurolygos talentų rinktinė „Next Generation“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joris

Joris portretas
Ar gali aštuntokai laimėti prieš dvyliktokus....Gali ,tik sapnuodami...

Manyciau kad

Manyciau kad  portretas
cia kaip su sakem pries garvezi

Antanas Skarbalius

Antanas Skarbalius portretas
Žaidėjų psichinį parengtumą lemia veiksmingas žaidimas, kurį sąlygoja tinkamai pasirinkta taktika, o ypač rungtynių metu dinamiškai kintanti taktika. Todėl žaidimo kokybę lemia konkretūs nurodymai žaidėjų grupiniams bei individualiems veiksmams Žaidžiant tokio rango rungtynes - apeliuoti į žaidėjų pastangas - bergždžias reikalas. Žaidėjus barti minutinės pertraukėlės metu - tai reiškia - nežinojimas kaip toliau rungtyniauti, kokiais veiksmais būtų galima pagerinti žaidimą. Tačiau reikėtų pripažinti, kad BARCELONOS žaidėjų meistriškumas gerokai pranoksta ŽALGIRIO žaidėjų meistriškumą. Ir vis dėlto - tikimybė laimėti visada yra, nors ir tik 0,01 procento, bet yra! Kitose rungtynėse gali pavykti žalgiriečiams tokią tikimybę realizuoti. Sėkmės!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių