Quantcast

K. Maksvytis – apie gėdą išeiti į miestą, baudas žaidėjams ir tarpsezonio darbus

Kauno „Žalgiris“ užtikrinta pergale pradėjo „Betsafe-LKL“ (LKL) bronzinį finalą, o po rungtynių Kazys Maksvytis stengėsi įžvelgti pozityvo žaidime, nors komanda ir nežaidžia ten, kur visi norėjo ir tikėjosi.

„Iškovojome pergalę, buvau patenkintas puolimu, kažkiek atrišo rankas tai, kad gerai vaikščiojo kamuolys, – spaudos konferencijoje kalbėjo Maksvytis. – Turbūt tai susiję ir su atslūgusia įtampa, ne visi anksčiau su tuo susitvarkėme. Gynyboje galėtume pasistengti daugiau, su šiauliečiais, visi žinome, kad negalima eiti į taškų lenktynes. To trūksta prie pilnos laimės.“

„Mes esame profesionalai, turime kažkokias ambicijas, nenorime vaikščioti nuleidę galvas, nes ir taip jau gėda išeiti į miestą, – apie motyvaciją žaisti mažąjį finalą pasakojo Maksvytis. – Kažkaip reikia susitvarkyti...“

„Žalgirio“ vairininkas taip pat pakomentavo klubo išplatintą pranešimą apie laukiančias nuobaudas žaidėjams už vidaus taisyklių pažeidimą po pralaimėto pusfinalio „Lietkabeliui“.

„Visi ten dalyvavę žaidėjai gavo pinigines baudas. Kas ir kaip buvo, nenoriu plėstis, tai yra klubo vidaus reikalas. Paprasčiausia – blogas laikas ir bloga situacija“, – sakė Maksvytis.

Marekas Blaževičius atkrintamosiose nefigūruoja „Žalgirio“ žaidime, o Maksvyčio veiksmų nepakeitė ir pralaimėtas pusfinalis Panevėžio „Lietkabeliui“ – pirmajame susitikime su „Šiauliais-7bet“ lietuvis vėl nebuvo registruotas.

Vis dėlto Maksvytis apie Blaževičiaus situaciją galvoja ir neatmeta galimybės įtraukti jį į rotaciją mažojo finalo serijoje.

„Nereiškia, – paklaustas, ar Blaževičiaus neregistravimas šiandien reiškia jo sezono pabaigą, atsakė Maksvytis. – Kartais galvoju, kad gal ir reikėtų Mareko. Gal nebūtų tiek talento, bet būtų daugiau kietesnės kovos, geresnio išpildymo.“

– Ar galvojate daugiau keisti rotaciją, lyginant su pusfinaliu?

– Turbūt rotacija bus panaši. Taupėme Edgaro Ulanovo minutes, praeitose rungtynėse ties tuo labai rizikavome. Kitame mače turbūt prisijungs Tai Websteris, bet manau, kad panaši rotacija išliks.

– Mažojo finalo LKL serija šiemet žaidžiama iki keturių pergalių. Ar neatrodo viskas pernelyg ištęsta, žinant, kad kitose šalyse dažnai net nėra žaidžiamas mažasis finalas?

– Aš pats ne vieną kartą esu žaidęs mažojo finalo serijas, bet būčiau už tai, kaip yra Ispanijoje ar Italijoje, kai trečią vietą užima geresnę poziciją reg. sezone iškovojusi komanda. Tuomet didesnę reikšmę turi reguliarusis sezonas, bet taisyklės yra tokios, tad žaisime iki keturių pergalių.

– Vis daugiau pasirodo gandų apie Eurolygos komandų stovyklas. Kiek šiuo metu skiriama dėmesio ateities „Žalgirio“ dėlionei?

– Skiriama, kažkiek visada buvo skiriama. Mums atsakymų davė ir ketvirtfinalis, ir pusfinalis, galbūt ir ši serija duos. Nenoriu bėgti vežimu iš priekio, palauksiu, kol baigsime sezoną, bet, be abejo, kažkokios mintys jau susiformavo ir darbai vykdomi šalia.

– Antanas Sireika nuprognozavo, kas laimės LKL finalą. Ar turite savo favoritą?

– Tas finalas, kai nesi pagrindinis aktorius, atvirai pasakysiu, nekelia didelio susidomėjimo. Sveikiname abi komandas, šaunuoliai, bet nemėgstu nebūti pagrindiniu dalyviu. Abiejų komandų šansai 50 prieš 50, pažiūrėsime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
„Rytas“ – „Lietkabelis“ (tiesiogiai) :: twitch.tv/k4tsis

Algis

Algis portretas
Kokios dar papildomos motyvacijoms jiems reikiašitiems „profams“?!!!! Milijonieriai, bliamba. Eitų geriau visi šie „žvaigždūnai“ dirbti tikro šaliai naudingo darbo. Dabar gi už pasibėgiojimus gauna milijonus, pilną išlaikymą sau ir šeimoms ar draugėms. geriausią medicininę priežiūrą ir dar daug visokių privilegijų, apie kurias kiti tik pasvajoja. Graudu ir apmaudu, kai kiti normalūs žmonės dirba valstybei reikalingus darbus. Bet, deja, ardami po keliolika valandų keliuose darbuose vos beišgali išgyventi, išlaikyti šeimas. O dar ir tuos ale „žvaigždes“ iš savo mizerinių lėšų turi išlaikyti, remti.

nuomonė

nuomonė portretas
Reikia vėl keisti trenerį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių