Quantcast

LKL lyderiai pamokė Pasvalio legionierius

„Artėja finalinė sezono fazė, todėl prašėme žaidėjų susikaupimo. Jie išgirdo“, - patenkintas linksėjo galva Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neturėjo vargo „Betsafe-LKL“ mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ – 88:61.

Pasvalyje vykusios rungtynės kauniečiams, žaidusiems be Isaiah Tayloro, tapo lengvu pasivaikščiojimu. Šeštoji pergalė paeiliui ir 24-oji bendroje įskaitoje buvo nukalta dar gerokai iki paskutinio ketvirčio. Svečiai kontroliavo situaciją jau po pirmojo kėlinio 24:15.

Julius Jucikas, Artiomas Kovalovas ir Martynas Pacevičius neleido šeimininkams dramatiškai atsilikti – 28:35. Pasvaliečių rotaciją ribojo Justo Furmanavičiaus ir Martyno Arlausko netektys. „Žalgirio“ puolimas kiek pastrigo, bet po dviejų kėlinių jie pirmavo tvirčiau – 43:30. Po pertraukos svečiai įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė triuškinti varžovus – 52:30. Tiesa, Julius Jucikas, E.Šaulys bei Johnas Gillonas kiek švelnino skirtumą (42:59), nors netrukus atsaką paruošė Ignas Brazdeikis – 61:42. Po trijų ketvirčių žalgiriečiai jautėsi ramiai – 68:47.

E.Šaulys, J.Gillonas ir Rihardas Kuksikas smeigė po tritaškį ir dar bandė įnešti energijos į „Pieno žvaigždžių“ puolimą (56:70), bet labiau atsigauti „Žalgiris“ šeimininkams nebeleido. Savo darbą darė I.Brazdeikis bei Laurynas Birutis, o kauniečiai artėjo pergalės link. Likus 4 minutėms žalgiriečiai kontroliavo mačą (85:59) ir laimėjo be vargo.

„Pieno žvaigždės“: Evaldas Šaulys 16, Artiomas Kovalovas 13 (6 atk. kam.), Julius Jucikas 8, Rihardas Kuksikas, Ignas Vaitkus ir Martynas Pacevičius (6 atk. kam.) – po 6.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 20, Achille Polonara ir Laurynas Birutis (7 atk. kam.) – po 15, Kevarriusas Hayesas 12 (8 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 11 (8 atk. kam.)

„Sunkiai užpuolėme, bet vis grįždavome į kovą. Išmušė iš vėžių klaidos, neatsakingi perdavimai. Trys mūsų lyderiai amerikiečiai pataikė tragiškai – 2 iš 22 metimų. Be pataikymo nėra krepšinio. Nežinau, gal ne jų diena. Susidūrėme su Eurolygos lygio gynyba, bet su kamuolio įžaidimu turi susitvarkyti mūsų „pirmieji numeriai“, - sakė „Pieno žvaigždžių“ vairininkas Ramūnas Cvirka.

„Gerai sužaidėme rungtynių pradžią ir antrosios dalies startą, todėl susikrovėme pranašumą. Po to gal natūraliai atsipalaidavome. Varžovai nusigriebė 13 kamuolių puolime, tad čia galėjome būti geresni. Gerai įsiliejo Dovydas Giedraitis, nors ir prametęs visus metimus, bet gerai vadovavęs komandai“, - kalbėjo Kazys Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių