Quantcast

Jaunimą užgriuvo NKL favoritų išbandymai

Į nesėkmių ruožą patekę Kauno „Žalgirio“ dubleriai dar išsilaiko lyderių trejete, tačiau išbandymų jauniesiems talentams netrūksta. Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-Vikinglotto) pirmenybėse pirmadienį kauniečius pamokė Gargždų krepšininkai, o jau trečiadienį jų laukia grėsmingoji Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Nedėkingas grafikas „Žalgiris-2“ ekipai, pralaimėjusiai trejas iš ketverių pastarųjų rungtynių, vieną po kito pametėja akistatas su lygos lyderiais. Trečiadienį Arvydo Gronskio auklėtiniai viešės Suvalkijoje, kur jų lauks vietos klubas, žengiantis antrojoje pirmenybių pozicijoje. Tiesa, pirmadienį marijampoliečiai namuose 64:76 pralaimėjo principinį mūšį Jonavos „CBet“ krepšininkams, kurie dar labiau įsitvirtino lyderių pozicijose. Tryliktąją pergalę paeiliui pasiekę jonaviečiai pagal šį rodiklį pavijo „Sūduvą-Mantingą“, bet yra pralaimėję tik sykį, o jų konkurentai suklupo jau keturis kartus.

Tuo tarpu žalgiriečiai savo penktąjį gumbą gavo pirmadienį savo aikštėje 57:81 neprilygę „Gargždams“. Svečiai, kuriems tai buvo 10 pergalė per 14 mačų, pakilo į ketvirtąją poziciją ir kauniečiams jau mina ant kulnų.

Nors dvikova šeimininkams prasidėjo gana sėkmingai ir jie pirmavo 18:16, netrukus iniciatyvą perėmė žemaičiai. Įsisiautėjus Modestui Kumpiui, o Ernestui Bružui pažėrus taiklių tritaškių, jie pabėgo 42:27. Atrodė, kad Manto Rubštavičiaus tempiamas „Žalgiris-2“ atsities, bet gynėjo tritaškiai negelbėjo. Uraganiška svečių puolimo banga nubloškė bet kokias kauniečių pastangas ir įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Gargždai“ pasiekė 30 taškų ribą (71:41).

Nugalėtojams krepšius dėjimais drebinęs puolėjas Modestas Kumpys pelnė 17 taškų ir surinko 24 naudingumo balus. Patyręs snaiperis Mantas Ruikis pridūrė 13 taškų, Oskaras Pleikys 12 (9 atk. kam.), Ernestas Bružas 11, Jonas Dumašius 10.

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė Mantas Rubštavičius 14 (3/7 trit.), Giedrius Bergaudas 10, Paulius Murauskas 8.


Šiame straipsnyje: Žalgirio dubleriaiGargždaiNKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių