Quantcast

J. Zdovcas prieš krikštą Belgrade: žaidimą keisime protingai

„Lėtai, netgi sakyčiau - sumaniai“, – vardino Jure Zdovcas. 54 metų strategas iš Slovėnijos turi aiškų planą kaip pakeisti buksuojančio „Žalgirio“ žaidimą. Tačiau laiko permainoms – labai mažai. Jau trečiadienį naujasis kauniečių treneris išves komandą į Eurolygos mūšį Belgrade.

Belgrado „Štark“ arena – ne pati geidžiamiausia vieta varžovų trenerio debiutui, bet J.Zdovcas lengvo starto ir nesitiki. 39 metų austrą Martiną Schillerį pakeitusi Slovėnijos krepšinio garsenybė neslepia, kad kvietimas jau sezono pradžioje perimti „Žalgirio“ vairą jį gerokai nustebino.

„Esu šiek tiek sutrikęs, nes buvau įmestas į tokią situaciją, bet manau, jog turėdamas nemažą patirtį jau po pirmųjų rungtynių turėsiu daug informacijos, ką reikia keisti. Stengiuosi po truputį pratinti komandą prie mano žaidimo filosofijos. Nesakau, kad iki šiol buvo bloga filosofija, bet bandysiu padaryti ją artimesne mano suvokimui. Tai nebus lengva, bet mes turime pakankamai kokybės, kad tai padarytume“, – dėstė vairininkas.

– Treneri, prieš du dešimtmečius žaidėte kartu su Šarūnu Jasikevičiumi. Ar prieš atvykdamas į Kauną klausėte jo nuomonės?

– Su Šarūnu išsaugojome puikius ryšius. Prieš priimdamas sprendimą su juo nekalbėjau, bet jis mane iškart pasveikino. Šaras paminėjo, kad yra labai laimingas dėl manęs ir pasakė, jog atvykstu į labai gerą vietą.

– Ar jums dabar tenkantis didžiulis dėmesys nesukuria papildomo spaudimo?

– Ne. Mano didžiausia problema, kad aš pats save pernelyg spaudžiu. Tai mane padaro per daug emocingu. Bet aš toks buvau dar rungtyniaudamas, toks esu ir dabar.

– Turbūt visi žalgiriečiai matė įrašus internete, kur jūs konfliktuojate su kai kuriais žaidėjais. Ar tokio jūsų galime tikėtis ir Kaune?

– Turiu gerbti žaidėjus ir jei nueinu per toli, turiu atsiprašyti. Neturiu problemų, jei žaidėjas rėkia ant manęs, tai – tik emocijos, be kurių sporte nieko nepasieksi. Tačiau atėjo nauja žaidėjų karta, todėl turiu dirbti su savimi ir vengti tokių incidentų.

– Ar jau išsirinkote savo asistentus?

– Neprašiau papildomų žmonių, dabartinis trenerių štabas yra geras. Nematau priežasties kažką keisti. Jie yra patyrę, pernai gavo Eurolygos patirties, kurios aš neturėjau ir pasitikiu jais 100 procentu. Per visą savo karjerą aš į naują klubą įprastai neatsivežu savo asistento.

– Komanda dėl traumos bent mėnesiui neteko pagrindinio „centro“ Joffrey Lauvergne. Kokio žaidėjo dairotės į jo vietą?

– Turime problemų priekinėje linijoje. Ypač mums trūksta atletiškumo. Aš mėgstu vidurio puolėjus, kurie turi gerą metimą, bet tai retai dera su atletiškumu. Dabar svarbiausia rasti aukštaūgį, kuris greitai prisitaikytų ir gebėtų patikimai gintis.

– „Žalgiris“ turi tris veteranus – Paulių Jankūną, Mantą Kalnietį ir Artūrą Milaknį. Ar su jais jau aptarėte komandos situaciją?

– Su jais kalbėjausi. Jie visi trys yra labai svarbi komandos dalis, yra sukaupę milžinišką patirtį. Jie prižiūri rūbinę ir neturiu priežasties kažką keisti.

– Šio sezono „Žalgirio“ lyderiu turėjo tapti Emmanuelis Mudiay. Kokį vaidmenį šiam buvusiam NBA žaidėjui matote savo komandoje?

– Nenoriu spręsti anksčiau laiko, bet mačiau aspektus, kuriuos reikia tobulinti. Faktas, kad iš E.Mudiay visi tikisi daugiau ir jis tai supranta. Tikiuosi, kad tai laiko klausimas.

– Turite labai mažai laiko iki pirmųjų rungtynių. Ar įmanoma atlikti kokius nors pokyčius?

– Paskutines kelias dienas aš svarstau ką pakeisti, ką palikti. Paprastai, kai prasideda treniruotės, instinktyviai jauti, kas veikia, ką reikia pridėti. Iki rungtynių Belgrade turėsime tik vieną normalią treniruotę, tad daug pakeisti negalime. Bandysime patobulinti kai kuriuos puolimo ir gynybos aspektus.

– Kuo pasižymi šio sezono „Crvena Zvezda“?

– Gerai pažįstu šios komandos trenerį ir žaidėjus. Jie žaidžia labai kietai, turi aukštus žaidėjus antroje, trečioje ir ketvirtoje pozicijose. Gal nėra labai talentingi puolime, bet labai gerai ginasi. Palaikomi savo sirgalių jie darys viską, kad mus palaužtų. Bet man visada smagu žaisti Belgrade. Tai bus geras testas.

– Į Eurolygą grįžtate po dešimtmečio pertraukos. Ar tai bus kitokia patirtis?

– Per tą laikotarpį viskas radikaliai pasikeitė. Dabar tai – aukščiausio lygio organizacija, kurioje sukasi dideli pinigai. Gerokai seniau turėjau kelis pasiūlymus anksčiau, bet jų nepriėmiau. Pernai gauti pasiūlymą iš Eurolygos klubo buvo labai sunku, nes tai – uždara lyga. Kai esi ne vietinis treneris, gauti vietą Eurolygoje yra labai sunku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Sėkmės!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių