Quantcast

J. Valančiūnas trigubu dubliu ištempė „Grizzlies“ į svarbiausią sezono pergalę

  • Teksto dydis:

Jonas Valančiūnas žaidė neįtikėtinai, užfiksavo dar neregėtą sau pasiekimą, o jo atstovaujamas „Memphis Grizzlies“ klubas kertinėse rungtynėse 119:106 (22:21, 38:29, 33:24, 26:32) pranoko be lyderio likusius „Milwaukee Bucks“ krepšininkus.

Pergalė prieš Rytų konferencijos lyderius garantuoja „grizliams“ bent devintąją vietą reguliariajame sezone ir papildomą seriją su aštuntąja komanda dėl vietos atkrintamosiose.

J.Valančiūnas ketvirtadienio vakarą buvo tiesiog nesustabdomas.

Lietuvis per 33 minutes pelnė 26 taškus (9/14 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo net 19 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Taip pat blokavo metimą, po 3 kartus suklydo ir prasižengė.

Tai – pirmas J.Valančiūno trigubas dublis karjeroje. Kol aukštaūgis iš Lietuvos buvo aikštėje, „Grizzlies“ pelnė 18 taškų daugiau nei varžovai.

28-rių lietuvis po mačo gavo rungtynių kamuolį. Įdomu, kad anksčiau jo rekordas buvo 5 rezultatyvūs perdavimai. JV žaidė 559-sias karjeros rungtynes NBA.

Trigubą dublį pelnė ir Ja Morantas, kurio sąskaitoje – 12 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Rezultatyviausias Memfio ekipoje buvo net 31 tašką suvertęs Dillonas Brooksas.

Tai buvo pirmas kartas „Grizzlies“ istorijoje, kai net du krepšininkai surenka trigubus dublius per vienas rungtynes.

Giannis Antetokounmpo negalėjo padėti „Bucks“ ekipai, nes paskutinėse savo rungtynėse galva smogė varžovui į galvą ir užsidirbo vienerių rungtynių diskvalifikaciją.

„Tai buvo puiki pergalė, – sakė J.Morantas. – Jau esu pasirengęs kitoms rungtynėms.“

Šeštadienį prasideda trumpa peržaidimo serija, kurioje susitiks 8-ąją ir 9-ąją vietas konferencijoje užėmusios komandos. Devintoji ekipa, norėdama patekti į atkrintamąsias, turės laimėti dukart iš eilės, aštuntajai komanda pakaks vienos pergalės.

Mažosios serijos laimėtojai susitiks su „Los Angeles Lakers“ atkrintamųjų starte. „Grizzlies“ paskutinius du sezonus atkrintamosiose nežaidė.

„Grizzlies“: D.Brooksas 31, J.Valančiūnas 26 (19 atk. kam., 12 rez. perd.), J.Morantas 12 (13 atk. kam., 10 rez. perd.), K.Andersonas ir B.Clarke'as po 10.

„Bucks“: B.Lopezas 19 (9 atk. kam.), F.Masonas 18, D.DiVincenzo 17.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne - trigubam dubliui

Ne - trigubam dubliui portretas
Amerikos komentatoriai sako : three double - digits (trys dviženkliai skaičiai), o kai sutrumpina - sako three double (trys dviženkliai, liet tariant thryy dabl... Tai visiškai nereiškia nei trigubo, nei dublio - pakartojimo... Nemokšos rašeivos gėda kalbėti apie trilinką dublį...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių