Quantcast

J. Valančiūnas gimtojoje Utenoje aštuoniolikmečius mokė krepšinio paslapčių

  • Teksto dydis:

Į Jono Valančiūno krepšinio stovyklą Utenoje susirinkę talentingiausi Lietuvos aštuoniolikmečiai jau pirmąją jos dieną sulaukė ypatingų pamokų. Krepšinio paslapčių juos mokyti ėmė pats J. Valančiūnas.

„Turiu ką papasakoti, ypač aukštaūgiams. Uteną pasirinkome ne tik dėl to, kad tai mano gimtasis miestas, bet ir todėl, kad čia sudarytos puikios sąlygos. Galima susitelkti darbui“, – sakė Lietuvos rinktinės ir Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas, penktadienį vedęs dvi treniruotes.

Pasak pranešimo, savo trijų dienų krepšinio įgūdžių stovyklą padedant NBA J.Valančiūnas rengia jau trečią kartą.

Stovykloje, kurią organizuoti padeda Lietuvos krepšinio federacija, dalyvauja Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės pagrindas ir keli Lietuvos krepšinio specialistų atrinkti jaunuoliai.

Nemokamos stovyklos metu jaunieji krepšininkai tobulina savo įgūdžius, mokosi krepšinio vertybių, tokių kaip komandinis darbas, lyderystė ir pagarba. NBA suteikė stovyklai aprangas, prizus ir dovanas.

Stovyklos dalyviai gauna ne tik aprangą bei avalynę, tačiau ir nakvynę su maitinimu.

Jie gyvena aukščiausios kategorijos kaimo turizmo sodyboje „Alaušo slėnis”, rąstiniuose nameliuose, čerpiniais stogais su terasomis į ežero pusę. Jaunieji krepšininkai maitinasi populiariajame Utenos „Sporto bare”.

Be J.Valančiūno stovyklos dalyvius treniruoja Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės treneris Saulius Štombergas, Arvydas Gronskis, Rolandas Radvila, Gintautas Regina, Šarūnas Sakalauskas, pirmoji J. Valančiūno trenerė Sinilga Bartaševičiūtė.

Taip pat laukiama ir Billo Bayno (buvęs NBA Toronto „Raptors“ trenerio padėjėjas, dabar vadovaujantis tarptautinės krepšinio stovyklos Trevize treneriams) ir Nealo Myerio (buvęs Los Andželo „Clippers“ ir Portlando „Trail Blazers“) trenerio asistentas, NBA vyresniojo direktoriaus Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos operacijoms).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių