Quantcast

J. Valančiūnas – apie apmaudų „Grizzlies“ finišą ir atostogas neįprastu laiku

  • Teksto dydis:

Neįprastu laiku atostogaujantis Jonas Valančiūnas rado progą sudalyvauti knygos apie save „Jonas Valančiūnas. Su kamuoliu paskui svajonę“ pristatyme.

Kaip pasakojo pats krepšininkas, dėl knygos jam pačiam pernelyg atsiverti nereikėjo, kadangi knygos autorius Linas Kunigėlis pakalbino ne vieną krepšininko šeimos narį.

Bendraudamas su žurnalistais J. Valančiūnas papasakojo apie sezoną NBA, saviizoliacijos laikotarpį, neįprastu laiku turimas atostogas ir planus apsilankyti Lietuvos klubų rungtynėse.

– Jonai, knygą pristatote sporto mokykloje, kurioje praleidote ketverius metus. Ką jums davė ši mokykla?

– Davė pradžią, startą. Atvažiavus į Vilnių čia pradėjau žaisti krepšinį, dėjau pirmuosius žingsnius.

– Kokia yra šios knygos idėja?

– Idėja yra skatinti jaunimą eiti doros keliu, kad ir ką tu bedarytum – krepšinis, futbolas, muzika ar dar kažkas. Kad ir kas tavo gyvenime vyktų, žinoti, ką tu nori veikti ir siekti savo tikslų.

– Gal jau teko skaityti, koks įspūdis?

– Geras įspūdis, L. Kunigėlis tikrai yra profesionalus šios srities atstovas, padarė daug darbo ir surinko gerą medžiagą. Aš atsivėriau labai nedaug, nes viską padarė mano aplinkos ratas, L. Kunigėlis atliko daug darbo kalbėdamasis su mano artimaisiais, tėvais, šeima.

– Pirmąjį kartą gyvenime teko praeiti saviizoliacijos laikotarpį. Kaip jis sekėsi?

– Sekėsi gerai, turėjau gražaus laiko. Viskas gerai praėjo, praleidau nepilnas dvi savaites ir tiek.

– Buvo įdomus sezonas, turėjote žaisti jo pratęsimą. Kaip jis sekėsi?

– Tikrai įdomus sezonas, žaisti be sirgalių, burbulas... Sustabdytas sezonas, po to pratęstas. Daug klaustukų, bet džiugu, kad saugiai baigėme sezoną. Dabar laukiame, kuomet paaiškės, kada prasidės kitas sezonas, koks bus formatas.

– Ar daug buvo nusivylimo dėl to, jog nepatekote į NBA atkrintamąsias?

– Žinoma, iš pradžių tvirtai stovėjome aštuntoje vietoje, bet traumos, mūsų jaunos komandos spragos... Galima ieškoti pasiteisinimų, bet jų neieškome. Yra kitas sezonas ir mūsų komandai jis daug reiškia. Turime žiūrėti į priekį.

– Ar jums yra žinoma, kada naujas sezonas gali startuoti?

– Manau, kad žinau tiek pat, kiek ir jūs, nes yra daug minčių – nuo burbulo iki sirgalių laukimo. Reikia pabaigti sezoną ir bus priimtas sprendimas.

– Kaip manote, kokios yra jūsų jaunos „Grizzlies“ komandos galimybių lubos, ypač žinant, koks yra jaunasis Ja Morantas?

– Nežinau, kur lubos. Lubos tokios, kiek dirbsi, kiek treniruosiesi ir tobulėsi. Aš manau, kad mūsų jaunimas tikrai nesiskundžia darbu, įdeda visas pastangas, nes nori būti geriausi. Turime jauną trenerį, kuris įdeda labai daug darbo. Turime visko, ko reikia.

– Kokią prognozuojate šio sezono pabaigą?

– Nežinau, vyksta labai daug įdomių dalykų, tas žaidimas burbule, be sirgalių, duoda savo. Penkis mėnesius praleidome, buvo įvairių pasikeitimų. Žiūrėsime, neturiu savo favorito.

– Ką komandai reikėtų pridėti tarpsezoniu?

– Mums tikrai reikia pridėti nemažai, o tai parodė šis sezonas, jeigu norime būti atkrintamosiose ar aukščiau nei 8 vietoje. Viskas padaroma darbu.

– Ką norėtumėte nuveikti per likusias atostogas?

– Atostogauti. Neaišku, kada bus kitas sezonas, ten vyksiu dar prieš treniruočių stovyklą. Nežinai, kaip viską planuoti. Šiais laikais nėra aiškių dalykų. Turi susigyventi su tuo.

– Ar kas nors iš „Grizzlies“ trenerių štabo aplankys iki sezono pradžios?

– Dabar nelabai gali, JAV yra ta šalis, kur nelabai leidžiame keliauti. Viskas priklauso nuo situacijos, būtų nuostabu čia padirbėti su treneriais. Yra tokių planų, bet žiūrėsime, kokia bus situacija su koronavirusu.

– Jeigu leis galimybės, ar apsilankysite Lietuvos klubų rungtynėse?

– Tikrai mėgstu krepšinį ir apsilankysiu rungtynėse. Yra draugų, žaidžiančių ir LKL, ir ne tik. Dabar – laikas sau.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių