Quantcast

Įvertino varžovus: visi – aukšto lygio

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionas Panevėžio "Lietkabelis" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda sužinojo, su kuo teks kautis Europos taurės turnyre.

Tikslas – "Top 16"

Panevėžiečiai rungtyniaus B grupėje kartu su Stambulo "Galatasaray" (Turkija), Miuncheno "Bayern" (Vokietija), Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis), Emilijos Redžo "Grissin Bon" (Italija) ir Podgoricos "Buducnost" (Juodkalnija) krepšininkais.

Praeitą sezoną "Galatasaray" žaidė Eurolygos turnyre. Jeruzalės komanda – Izraelio čempionė, "Buducnost" – Juodkalnijos. "Bayern" – trečia Vokietijos bundeslygos ekipa, "Grissin Bon" – šeštas Italijos "Serie A" klubas.

Emilijos Redžo komandai atstovavo Rimantas Kaukėnas, o vienas trenerių buvo Donatas Slanina.

"Varžovai – rimti, tačiau mes tikimės patekti į antrą turnyro etapą – "Top 16". Mums didelė garbė varžytis su žinomomis komandomis. Praeitą sezoną išmėginome jėgas su "Bayern", dabar bus "Galatasaray". Dvikovos su tokio lygio konkurentais tikrai turėtų sudominti ir mūsų sirgalius", – sakė "Lietkabelio" direktorius Mantas Ignatavičius.

Bauda bus nedidelė

Vilniaus krepšininkai žais C grupėje kartu su su Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" (Rusija), Berlyno ALBA (Vokietija), Bilbao "Basket" (Ispanija), Limožo CSP (Prancūzija) ir Belgrado "Partizan" (Serbija) ekipomis.

"Net nežinant galutinės Krasnodaro komandos sudėties galima teigti, kad ji – favoritė užimti pirmą vietą. Berlyno klubas turi labai didelę patirtį tarptautinėje arenoje, todėl tai neabejotinai bus rimtas varžovas. Ispanai visuomet pavojingi, Limožo ekipa taip pat turi labai gilias tradicijas, o Serbijoje žaisti su "Partizan" visuomet sunku", – svarstė "Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis.

Naujasis Vilniaus krepšinio klubo direktorius Darius Gudelis buvo susitikęs Barselonoje su Eurolygos prezidentu Jordi Bertomeu, kuris, įvertinęs pokyčius Lietuvos sostinės komandoje, nusprendė griežtai nebausti "Lietuvos ryto" už rasistinius buvusio vadovo Gedvydo Vainausko žodžius.

LKL bronzos medalių laimėtojams grėsė diskvalifikacija vienam sezonui arba licencijos atėmimas kitąmet.

"Baudos sulauksime, tačiau J.Bertomeu mus patikino, kad ji bus nedidelė", – atskleidė D.Gudelis.

Startas – spalio 11-ąją

Europos taurės turnyro A grupėje kovos Kazanės "Uniks" (Rusija), Stambulo "Darüşşafaka" (Turkija), Zagrebo "Cedevita" (Kroatija), Turino "Fiat" (Italija), Andora la Velos "MoraBanc" (Andora) ir Paryžiaus "Levallois" (Prancūzija), D – Las Palmaso "Gran Canaria" (Ispanija), Sankt Peterburgo "Zenit" (Rusija), Bursos "Tofas" (Turkija), Trento "Dolomiti Energia" (Italija), Ulmo "Ratiopharm" (Vokietija) ir Vilerbano ASVEL (Prancūzija) krepšininkai.

Varžybos startuos spalio 11-ąją, reguliarusis sezonas baigsis gruodį. Į kitą etapą "Top 16" pateks keturios stipriausios kiekvienos grupės komandos, kurios pasidalys į keturias grupes po keturias ekipas. Kiekvienos grupės dvi pajėgiausios komandos pateks į ketvirtfinalį.

"Vien už dalyvavimą turnyre visiems klubams bus skiriamos 20 tūkst. eurų premijos. Patekę į kitą etapą uždirbtume dar 30 tūkst., o prasibrovę į atkrintamąsias – 40 tūkst. eurų", – pasakojo D.Gudelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių