Quantcast

Išvykų prakeiksmą nutraukęs J. Zdovcas: apie nustebintą M. Jamesą ir suolo impulsą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ galiausiai išlipo iš pralaimėjimų liūno Eurolygoje, o dar saldžiau, kad daugiau nei po metų pertraukos sugebėjo laimėti išvykos rungtynes.

Žalgiriečiai po dramatiškos kovos 83:82 palaužė „Monaco“ ekipą su Donatu Motiejūnu. Ši pergalė nuėmė nors dalelę naštos nuo Jure Zdovco pečių, kuriam patikėtas šio sezono likimas.

Prasidėjus paskutinei mačo minutei Mike‘as Jamesas nepataikė tritaškio ir „Žalgiriui“ atsivėrė šansas persverti rezultatą. Likus 17 sekundžių tai metimu viena ranka padarė Lukas Lekavičius (83:82).

„Monaco“ lemiamą ataką patikėjo Jamesui. „Monaco“ žvaigždė puolime liko prieš Joshą Nebo bei išmetė sudėtingą tritaškį per žalgiriečio rankas, kuris skriejo pro šalį ir „Žalgiris“ triumfavo.

Paskutinį kartą kauniečiai Eurolygos išvykoje buvo laimėję po Mariaus Grigonio metimo su sirena „Valencia“ tvirtovėje. Tai įvyko 2020-2021 m. sezone.

„Sveikinimai mano žaidėjams, – pokalbį pradėjo Zdovcas. – Nebuvo lengva po tiek pralaimėtų rungtynių... net nebeskaičiavau.

Turėjome rasti energijos, koncentracijos. Visi, kurie šiandien žaidė, kažką davė komandai ir tai buvo svarbiausias dalykas.“

– Kiek psichologiškai yra svarbu iškovoti pirmą išvykos pergalę Eurolygoje?

– Žinoma, gera laimėti. Buvo pats laikas. Vis dar turime problemų su traumomis, nes iškritę du pagrindiniai kūrėjai (aut. past. Strelnieks ir Kalnietis). Pasikartosiu, kad šiandien visi žaidėjai kažką davė.

Trečiajame kėlinyje įleidau iškart tris žaidėjus ir visi buvo energingi. Po šių rungtynių, manau, visi pamatėme, kad bendromis pastangomis galime laimėti.

– Trečiajame kėlinyje atsiradusi energija – pagrindinė pergalės priežastis?

– Taip, tikrai. Atsilikinėjome 6 taškais, tai nusprendėme rizikuoti su Tyleriu Cavanaugh centro pozicijoje. Buvo likusios trys minutės iki rungtynių pabaigos. Viskas galėjo baigtis ir kitaip, bet kažkaip svarbiausiu metu išgyvenome.

– Ar daug keitėte žaidybinį planą per pertrauką?

– Ne, daug nekeitėme. Patys matėte, kad rungtynėse prametėme daug laisvų metimų. Žinome, kad turime išlikti kantrūs puolime, ieškoti laisvų metimų, išvengti close-out situacijų, atlikti ekstra perdavimą.

Kaip jau esu sakęs, tam, kad laimėtum išvykoje, turi pataikyti svarbius tritaškius. Tai ir bandėme daryti – išmetėme 26 tritaškius.

– Ko tikėjotės iš „Monaco“ paskutinės atakos?

– Žinojau, kad Jamesas imsis iniciatyvos. Nusprendėme gintis su Nebo vietoje Lekavičiaus ir, manau, Jamesas buvo kiek nustebęs. Jis nesitikėjo tokio didelio vyruko prieš save. Joshas išliko arti ir nustebino.

– Nielsas Giffey sužaidė geriausias sezono rungtynes. Kiek patenkintas esate jo pasirodymu?

– Jis sužaidė geras rungtynes. Jau sakiau prieš tai, kad kiekvienas žaidėjas yra svarbus, o suolo krepšininkai turi duoti impulsą. Šiandien jie tai padarė.

– Joffrey Lauvergne'as šiandien per 19 minučių pelnė 13 taškų. Ar džiugina jo progresas?

– Vis dar turiu prisitaikyti prie jo. Tačiau jis tikrai mums padeda savo energija. Vis dar noriu, kad jis pagerintų daug dalykų, bet jie sudaro puikų tandemą su Pauliumi Jankūnu. Kai jie žaidžia kartu, mes surandame perdavimus iš perimetro į baudos aikštelę.

– Ką Joffrey prideda komandai, ko neturi Nebo ir Blaževičius?

– Šnekuosi su Mareku, jis mums duoda daug. Šiandien pradėjome rungtynes su juo, bet jam nepavyko apsiginti prieš Donatą Motiejūną.

Tačiau kiekvienas mačas – nauja istorija. Joshas yra labiau patyręs žaidėjas ir sakau Marekui, kad tokiu atsakingu momentu negalime tikėtis, kad bus rimtų rezultatų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas

Rimantas portretas
Čia kaipMarijono Mikutavičiaus dainoje "Trys milijonai" Nenuleidžiam galvos, net jeigu mums nesiseka Devynis kartus iš eilės. Juk mes ne iš tų, Kur pralaimi dar nenugalėti.

vilius

vilius  portretas
Vyrai šaunuoliai senai laukem pergales.Varykit taip ir toliau,pagarba komandai ir treneriui

Seniokas

Seniokas portretas
Labai šaunu.Smagi pergalė.Sveikinu visus. Bet besišypsančio Zdovco nebuvau matęs (nuotrauka Delfyje).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių