Quantcast

Iškovos pergalę – papildys biudžetą: LKL čempionato dalyviai išsidalys daugiau nei 0,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato dalyviai šį sezoną išsidalys didesnį nei 0,5 mln. eurų prizų fondą. Iš jo nubyrės ir į atkrintamąsias varžybas nepatekusiems klubams.

25 proc. – čempionams

LKL valdyba patvirtino, kad 2021–2022 m. sezono prizų fondą sudarys 554,5 tūkst. eurų (pernai buvo 300 tūkst. eurų).

Keičiasi ir tvarka, kaip bus dalijami pinigai. Nuo šiol iki atkrintamųjų varžybų komandoms už pergalę bus išmokama po 1,5 tūkst. eurų. Iš viso tokiu būdu bus išdalyti 247,5 tūkst. eurų.

Likusi fiksuota pinigų dalis klubams bus išdalyta pagal galutinėje rikiuotėje užimtas vietas. Būtent taip anksčiau buvo skirstomas visas prizų fondas.

Į atkrintamąsias varžybas nepatekusios ekipos išsidalys beveik 7 proc. fiksuoto prizų fondo, maždaug 25 proc. jo teks čempionams.

Iš "Neptūno" – į "Gargždus"

Čempionato startas numatytas rugsėjo 18-ąją – tądien Pasvalyje susitiks "Pieno žvaigždžių" ir Vilniaus "Ryto" komandos, o Panevėžyje – "Lietkabelio" ir Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai.

Paskutinė žinia iš "Neptūno" stovyklos – netikėta: klubas atsisveikino su 11 sezonų uostamiesčio ekipai atstovavusiu Simu Galdiku.

LKL valdyba patvirtino, kad 2021–2022 m. sezono prizų fondą sudarys 554,5 tūkst. eurų.

Krepšininkas pernai su Darbo partija dalyvavo rinkimuose į Seimą, tačiau bandymas buvo nesėkmingas. Be to, S.Galdikas buvo užsiminęs ir apie kitas visuomenines veiklas, verslą.

"Neptūnas" apie skyrybas su S.Galdiku pranešė rugsėjo 1-ąją. Tą pačią dieną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis "Gargždų" klubas patvirtino pakvietęs vidurio puolėją į savo gretas.

Įamžino rėmėjus

Atsižvelgdami į rėmėjų interesus, trys LKL klubai pakoregavo savo komandų pavadinimus.

Pirmiausia tai padarė prieniškiai: buvusi "CBet" ekipa tapo "Labas GAS". Su įmone "Labas GAS" pasirašyta trejų metų bendradarbiavimo sutartis.

Utenos "Juventus" savo pavadinimą papildė dviem žodžiais ir bus "Uniclub Casino Juventus". Aukštaitijos klubo tituliniu rėmėju tapo lažybų bendrovė "Unigames".

Galiausiai pokyčiai palietė "Šiaulius". Antano Sireikos treniruojamą komandą rems bendrovė "Amber Gaming", valdanti prekės ženklą "7bet", tad šiauliečių ekipa oficialiai vadinsis "Šiauliai-7bet".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių