Quantcast

Iš sostinės grįžta su pergale

„Komanda išnaudojo tai, ko nebuvome padarę praėjusiose rungtynėse. Pakeitėme gynybą ir tai suveikė“, - aiškino Laurynas Dulinskas. Naujasis „Aisčių-LSMU“ ekipos treneris turėjo šiek tiek pasinervinti kol jo auklėtinės įrodė pranašumą 73:52 prieš Vilniaus „Kibirkštį-VKM“.

Savo ketvirtosios pergalės per penkis „Huawei Moterų lygos“ mačus link kaunietės nužygiavo nesunkiai. Tačiau kur kas jaunesnė sostinės komanda pernykštėms čempionato prizininkėms iš pradžių metė rimtą iššūkį ir pirmavo 22:16. Visgi kaunietės atsakė spurtu 21:9 ir į pertrauką išėjo turėdamos 6 taškų persvarą (37:31).

Iniciatyvą „Aistės-LSMU“ išlaikė ir po pertraukos, o rungtynes perlaužė ketvirtajame kėlinyje, kuomet surengė atkarpą 14:5 ir po Gretos Stašelienės tolimo šūvio likus 5 minutėms nutolo per 19 taškų (67:48).

Kauno ekipos gretose išsiskyrė Martyna Petrėnaitė, kurios sąskaitoje per 21 minutę buvo 25 taškai (7/11 dvit., 1/3 trit., 8/8 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 1 rezultatyvus perdavimas ir 36 naudingumo balai.

Vilniaus komandai Sintija Aukštikalnytė per 29 minutes pelnė 11 taškų (3/5 dvit., 5/6 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 16 naudingumo balų.

14 taškų (4/13 dvit.), 5 atkovotus kamuolius, 7 klaidas ir 8 naudingumo balus pridėjo Ugnė Sirtautaitė.

„Esant spaudimui susiduriame su problemomis, nes neturime tikros įžaidėjos. Be to, priešininkėms leidome kartoti daug kamuolių puolime. Tačiau nuosekliai tobulėjame ir semiamės patirties“, - konstatavo vilniečių vairininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių