Quantcast

Į svarbų mūšį Kazanėje „Rytas“ išvyko be M. Echodo

Vilniaus „Rytas“ Europos taurės rungtynėse su Kazanės UNIKS turės verstis be pagrindinio vidurio puolėjo Martyno Echodo.

Pirmajame tarpusavio mače M. Echodas pelnė 9 taškus, atkovojo 14 kamuolių bei surinko 22 naudingumo balus.

Tuo metu Dainius Adomaitis prieš artėjantį susitikimą sakė, kad Echodo netektį turės stengtis kompensuoti kitas jaunas komandos puolėjas Marekas Blaževičius.

„Martynas – 22-ejų metų vyras ir jaunas, perspektyvus žaidėjas, kurio visa karjera dar prieš akis, ir tai mūsų pagrindinis penktas numeris. Jo vietą užėmė 18-metis mūsų sistemos žaidėjas M. Blaževičius.

Iš vienos pusės suprantame ir negalime iš Mareko reikalauti, kad kompensuotų Martyną 100 procentų, bet iš kitos pusės tai – šansas jam. Mes tik galime džiaugtis, kad turime tokias galimybes ir jaunus žaidėjus, kurie tą patirtį ir minutes renkasi tokiame lygyje. Manau, kad buvo rungtynių, kur Marekas labai neblogai atrodė. Šitos rungtynės jam bus dar kitas iššūkis“, – susidariusią padėtį komentavo strategas.

Kalbėdamas apie UNIKS, D. Adomaitis atkreipė dėmesį į varžovų gynėjų liniją, kuri, kaip sakė pats specialistas, bus didžiausias sostinės klubo iššūkis.

„Sunku pasakyti vieną receptą, kuriuo juos galima sustabdyti. Jei matėte rungtynes su „Chimki“, McCollumas su Smithu pelnė po 20 taškų ir 15 rezultatyvių perdavimų dviese sukuria komandos draugams. Dabar dar neaišku, kas pas juos žais. Paskutinių rungtynių nežaidė Jordanas Theodore‘as, o prisidėjus jam perimetras yra jų smogiamoji jėga, kuri pelno taškus ir kuria situacijas kitiems. Čia laukia didelis iššūkis, jog sumažintume tuos jų vidurkius“, – komentavo D. Adomaitis.

– UNIKS ir patys praleidžia nemažai taškų. Kur braška jų gynyba?

– Faktas, kad jie nėra tokie atletai, kaip „Monaco“ gynėjai. Yra nemažai vietų, kur juos galima atakuoti, pelnyti taškus, bet problema yra juos sustabdyti. Europos taurėje gali žaisti visi legionieriai, nėra apribojimų kaip VTB lygoje. Su jais galima rasti vietų, kaip ir kur pelnyti taškų, bet pagrindinis iššūkis – juos sustabdyti.

– Ko dar „Rytas“ gali pasimokyti iš pirmųjų tarpusavio rungtynių?

– Kad negalime daryti nieko, kas baigtųsi jiems lengvais taškais. Turime priversti juos dirbti tiems metimams. Faktas, kad jie tuos metimus išmes, nes tai yra tokio lygio ir talento žaidėjai, kurie paprasčiausiai tai padarys, bet turime tai apsunkinti.

– Grupėje šiuo metu atkakli situacija. Ar vyksta kažkokie skaičiavimai?

– Artėjančios rungtynės yra svarbiausios ir kažkokių skaičiavimų negali būti, nes paprasčiausiai tu laimi ir gali būti, kad eini toliau. Pralaimi – ir baigiasi etapas.

– Ar buvo daugiau negaluojančių prieš šį mačą?

– Buvo anksčiau, bet mes apie tai nekalbame, nes nesinori apie tai kalbėti.

– Kokios prognozės dėl M. Echodo sugrįžimo?

– Dar laukia tų duomenų, kuriuos padarė gydytojai. Laukia dar viena konsultacija su medikais ir grįžus jau, manau, bus paskelbta galutinė diagnozė ir galutinį terminą. Tikrai bus ne kelios dienos.

– Ar prasta UNIKS kova dėl kamuolių yra jūsų pranašumas?

– Jie turi problemų tada, kai pradeda keistis gynyboje. Perimetro žaidėjai nėra tokie fiziški, kad galėtų kovoti su aukštaūgiais. Tą akcentuojame, nes be antro šanso taškų laimėti bus labai sunku.

– Kaip manote, įtampa labiau slegia jus ar UNIKS komandą?

– Labai protinga būtų kalbėti po rungtynių. Mūsų pagrindinė užduotis – negalime paleisti jų pradžioje rungtynių. Visada turime būti rungtynėse, kad psichologinis spaudimas slėgtų juos. Suprantame, kad tai yra sunku ir tai – žaidėjai, kurie yra žaidę Eurolygoje ir sužaidę labai didelį kiekį tokių rungtynių.

– Galbūt turite daugiau informacijos dėl J. Theodore‘o savijautos?

– Informacija tokia, kad jie turi per daug legionierių ir VTB negali (visų) registruoti, tai kai kuriuos žaidėjus išsirenka. O Theodore‘as turėjo sveikatos problemų ir buvo trenerio pataupytas antrą kartą, bet yra informacija, kad jis žais. Jiems tai yra sezono rungtynės namuose, tad manau, kad visi žaidėjai žais, nepaisant to, jog nebus pasiruošę 100 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokiais ginklais ir pajėgomis vyks mūšis ? Kur bus laidojami žuvusieji, vietoje ar vešis lavonus namo ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių