Quantcast

Grąžinę skolą vokiečiams, keliaus į Prancūziją

"Negaliu sakyti, kad rungtynės su "Rytu" yra nesvarbios. Ypač vilniečiams tai lieka principiniu Lietuvos krepšinio derbiu, bet "Žalgirio" visi prioritetai šiuo metu yra Eurolygoje", – prieš vakarykštę žalgiriečių dvikovą su "Rytu" teigė Vitoldas Masalskis.

Repeticija – su vilniečiais

Buvęs žinomas "Žalgirio" krepšininkas stebėjo sekmadienį Kaune vykusią Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistatą tarp žalgiriečių ir Vilniaus "Ryto". Nors abi komandos šalies pirmenybėse rikiuojasi greta viena kitos, įtikinama kauniečių pergalių persvara jiems leidžia sutelkti visą dėmesį tarptautiniams egzaminams.

Eurolygos fronte Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pagavo gerą bangą. Savo aikštėje penktadienį 104:80 sutriuškinę Berlyno ALBA ekipą kauniečiai šoktelėjo net trimis turnyro lentelės laiptais, o netrukus gali pakilti dar aukščiau. Šį ketvirtadienį juos savo tvirtovėje priims rikiuotės kaimynai iš Prancūzijos – Vilerbano ASVEL krepšininkai.

Jau kelintą savaitę iš eilės gerėjančią sportinę formą demonstruojantis "Žalgiris" mūšyje su ALBA nė iš tolo nepriminė komandos, 62:69 pralaimėjusios pirmojo rato akistatą Berlyne. Iškart galingai startavę šeimininkai per pirmąjį kėlinį į svečių krepšį sugrūdo 23 taškus, patys pademonstruodami geležinę gynybą ir praleisdami vos 9 taškus. Ypač skaudžiai kauniečiai "albatrosus" baudė metimais iš toli. Tikslą pasiekė net 52 proc. jų tritaškių bombų. Nenuostabu, kad iki ilgosios pertraukos jie susikrovė įspūdingą 27 taškų pranašumą (54:27), kurį išlaikė iki pat mačo pabaigos.

Pratrūko rekordais

"Tas augantis pataikymo procentas liudija apie gerėjantį žaidėjų psichologinį nusiteikimą. Jų veiksmuose matyti vis mažiau įtampos, kategoriško derinių laikymosi, o daugiau kūrybos, improvizacijos. Matyt, treneriai koreguoja savo nurodymus ir suteikia auklėtiniams daugiau laisvės. Jau tas pats KC Riversas suspindo kaip puikus snaiperis, kur kas labiau matomas tapo Nigelas Hayesas", – vardijo V.Masalskis.

Amerikietis KC Riversas, debiutinėse rungtynėse Berlyne sukrapštęs vos 4 taškus, šįsyk pasiekė asmeninį sezono tritaškių Eurolygoje rekordą, pataikydamas 5 iš 7 metimų ir surinko 17 taškų. N.Hayesas, pelnęs 12 taškų ir sugriebęs 7 kamuolius, užfiksavo naudingumo balų rekordą (19). Tačiau didžiausiu "Žalgirio" arenoje susirinkusių sirgalių atradimu tapo Rokas Jokubaitis. 193 cm ūgio 19-metis vaikinas pataikė 3 iš 4 tritaškių, įsirašydamas ir rezultatyvumo (11 taškų) ir naudingumo (12 balų) rekordus.

Ar sutramdys ASVEL?

"Smagiausia, kad Rokas aikštėje jau atrodo ne kaip laikinas pagrindinių įžaidėjų Thomaso Walkupo ir Luko Lekavičiaus pakaitalas, o kaip visavertis žaidėjas, galintis patempti visą komandą. Svarbiausia, kad jis išlaikytų šį lygį iki sezono pabaigos", – pabrėžė V.Masalskis.

Buvęs žalgirietis įsitikinęs, kad šią savaitę kauniečiai pratęs pergalių Eurolygoje seriją.

"Taip, ASVEL, ypač savo aikštėje, pavojingi bet kuriai komandai. Tačiau esu įsitikinęs, kad Š.Jasikevičius ras, kaip sutramdyti varžovų siautulį ir parengs veiksmingą rungtynių planą. O laimėję Vilerbane kauniečiai jau pakiltų visai netoli pajėgiausiųjų aštuntuko ribos", – dėstė pašnekovas.


Trenerio komentaras

Šarūnas Jasikevičius

Sveikinu žaidėjus su vienu geriausių sezono mačų Eurolygoje. Nelabai tikėjomės taip laimėti. 14 pataikytų tritaškių visiškai pakeitė "Žalgirio" veidą. Taip pataikydami atrodome daug gražiau, duriame psichologiškai sunkius dūrius varžovams. Esame jauna komanda ir neturime sustoti, nes atsiplėšę pasijaučiame per gerai ir leidžiame pasivyti. Galbūt ALBA vardas nėra pats garsiausias Europoje, bet jie dabar pakilime. Išvykose buvo įveikę kelis stiprius varžovus iš eilės. Tad dėl to mūsų pergalė tik vertingesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių