Quantcast

Žemaičiai kabinosi, bet pritrūko jėgų

„Nežinau, ką žaidė varžovai, bet tai, ką žaidėme mes, buvo tikras nesusipratimas“, - skundėsi Povilas Šakinis. Jo treniruojama „Gargždų“ ekipa pralaimėjo potencialią kovą dėl 10-osios vietos, „Betsafe-LKL“ pirmenybėse 78:89 nusileisdama Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Pasvalyje žaidę gargždiškiai siekė ne tik padidinti savo pergalių skaičių iki 7-ių, bet ir aplenkti tiek laimėjimų jau turėjusius šeimininkus.

Kadangi pirmosiose dvejose šių ekipų rungtynėse abi komandos pasidalino po pergalę, šis pasvaliečių laimėjimas jiems garantuoja tarpusavio pranašumą prieš „Betsafe-LKL“ debiutantus.

Per likusius tris mačus „Pieno žvaigždėms“ užtenka laimėti bent kartą arba sulaukti bent vienos „Gargždų“ nesėkmės ir dešimtoji pozicija atiteks būtent Pasvalio krepšininkams. Pakilti aukščiau jie galimybių neturi, kadangi devinti žengiantys „Šiauliai“ (12-17) jau nepavejami.

Panaši ir gargždiškių situacija – nuo vienuoliktosios vietos užsitikrinimo juos skiria bent viena pergalė arba bent vienas Prienų „Labas GAS“ (4-26) pralaimėjimas reguliariojo sezono finiše.

Nors šeimininkai svečiams neleido įsiveržti į priekį nė sekundei, atstumas tarp komandų ilgą laiką nebuvo didelis. Sėkminga lemiamo ketvirčio pradžia leido pasvaliečiams nutolti rekordiniu skirtumu (81:64), kurio Povilo Šakinio auklėtiniai jau nepenaikino.

„Pieno žvaigždės“: Ignas Vaitkus 18 (28 naudingumo balai), Rihardas Kuksikas 14, Johnas Gillonas 13, Martynas Pacevičius ir Artiomas Kovalovas po 12, Julius Jucikas 10.

„Gargždai“: Giedrius Staniulis 13, Isiah Osborne'as 12, Aurimas Urbonas ir Joshua Newkirkas po 11, Šarūnas Beniušis ir Julius Kazakauskas po 8, Mantas Ruikis 6.

„Aišku, mano darbas nuteikti komandą. Nesugebu įlįsti į žaidėjų galvą per rungtynes, kai žaidžiame su savo lygio varžovais, - atsiduso P. Šakinis. -Pirmąjį kėlinį išėjome tarsi atvažiavę pasivaikščioti, priėmėme blogus sprendimus“.

„Šiandien buvo komandinis žaidimas, buvome šviežesni. Gerai dengėme jų lyderius, susitvarkėme vienas prieš vieną, du prieš du situacijose kartais kritome į duobę, bet vėliau pakoregavome ir čia“, - aiškino „Pieno žvaigždžių“ vairininkas Ramūnas Cvirka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kapitalystinio /rytojaus/ pasekmes kai ivaizdi lemia ne pats produktas o jo pakuote siam /elytui/ tai prie dusios =0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių