Quantcast

Galingai puolę Prienų veteranai susitvarkė su „Lietkabeliu“

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį startavusiose LKL pirmenybėse didžiausią pirmojo turo intrigą kėlė mačas Prienuose, kur būriu Lietuvos krepšinio veteranų pasistiprinęs „Skycop“ susitiko su Panevėžio „Lietkabeliu“. Iš pagrindų per vasarą pasikeitusi Virginijaus Šeškaus ekipa įsirašė pirmąją pergalę, patiesdama savo priešininkus – 93:78.

Gera rungtynių pradžia leido Panevėžio komandai atitrūkti 11:4, tačiau prabilęs Ovidijus Varanauskas bei po tritaškį paleidę Michaelas Bruesewitzas bei Martynas Gecevičius greitai persvėrė rezultatą „Skycop“ naudai – 15:11.

Ekipos toliau kovojo atkakliai, neišvengta buvo ir klaidų, tačiau M.Gecevičiaus jau trečiasis tolimas metimas leido pirmą ketvirtį geriau užbaigti prieniškiams – 25:23.

Kol kurį laiką „Lietkabeliui“ stigo tikslių atakų, tuo pasinaudoję „Skycop“ surengė spurtą (43:32), o pranašumą dar prieš ilgąją pertrauką pavyko paversti dviženkliu – 46:36.

Nors Franas Pilepičius uždavė gerą toną trečiam ketvirčiui, aikštės šeimininkai į tai reagavo greitai (56:41), o gynybinės klaidos „Lietkabeliui“ toliau kainavo brangiai.

„Skycop“ išnaudojo savo stipriausią ginklą – tritaškius: be keturis smeigusio M.Gecevičiaus, tris buvo pataikęs ir Austinas Ariansas. Užtikrintai atrodžiusi Prienų komanda ėmė žlugdyti svečius (81:64), o keli „Lietkabelio“ bandymai šturmuoti buvo sustabdyti.

Mindaugas Lukauskis šiame mače per 32 minutes pelnė 11 taškų ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis pasiekimas yra pakartotas jo karjeros rekordas. Veterano sąskaitoje taip pat buvo 28 naudingumo balai.

10 žaidėjų sudėtyje turėjusiai Panevėžio ekipai šiame mače padėti negalėjo kelio traumą besigydantis Jamaras Wilsonas.

„Skycop“: Mike'as Bruesewitzas 16, Martynas Gecevičius 15 (9 rez. perd.), Kšištofas Lavrinovičius, Ovidijus Varanauskas ir Mindaugas Lukauskis po 11 (11 rez. perd.), Darjušas Lavrinovičius 10.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis, Dominikas Mavra ir Mike'as Morrisonas po 11, Mindaugas Kupšas ir Franas Pilepičius po 10.


Šiame straipsnyje: SkycopLietkabelisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių