Quantcast

G. Žibėno pirmas blynas neprikepė, bet „Rytas“ prarado M. Echodą

  • Teksto dydis:

Giedriaus Žibėno debiutas Vilniaus „Ryto“ vyriausiojo trenerio pareigose pažymėtas pergale. Trečiadienio vakarą vykusiose LKL rungtynėse vilniečiai savo aikštėje 95:83 (26:20, 16:20, 31:17, 22:26) pranoko slogiai šiemet atrodančius Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus, tačiau prarado vieną svarbiausių savo žaidėjų – Martyną Echodą.

Vilniečiams tai trečia iš eilės pergalė čempionate, jie išsaugo trečią poziciją turnyro lentelėje.

Rungtynių pradžioje M.Echodas pasisuko čiurną ir aikštę paliko padedamas aptarnaujančio personalo.

Daugiau į rungtynes vidurio puolėjas negrįžo.

Pirmoji mačo dalis buvo ganėtinai banguojanti, nes vos „Rytas“ pabandydavo atitrūkti, „Neptūnas“ vis atsakydavo ir neleisdavo atitrūkti labiau – 42:40.

Po pertraukos į aikštę vilniečiai žengė energingai, surengė spurtą 12:0 ir taip pabėgo nuo varžovų 56:43. Tai buvo kertinis rungtynių momentas, po kurio sostinės klubo situacija tapo vis stabilesnė. Gyčio Radzevičiaus ir Ryano Boatrighto gera atkarpa leido įgauti triuškinamą pranašumą (71:51), tad „Neptūno“ laukė rimtas iššūkis paskutinėje mačo dalyje.

Likus pustrečios minutės intriga vis tik sugrįžo (79:87), o Matas Jogėla dar sumetė ir baudas, bet jam tuo pačiu atsakė Mindaugas Girdžiūnas – 89:81. „Neptūnas“ šansų turėjo, bet klydo ir jų neišnaudojo.

Vilniečiams 18 taškų pelnė Dovis Bičkauskis, Arnas Butkevičius pridėjo 15, Gytis Radzevičius – 13, Mindaugas Girdžiūnas – 12.

Uostamiesčio ekipos negelbėjo kapitono Martyno Mažeikos 17 taškų.

„Rytas“: Dovis Bičkauskis 20, Arnas Butkevičius 15, Gytis Radzevičius 13 (6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Ryanas Boatrightas ir Keithas Bensonas (6 atk. kam.) po 10.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 17 (6 atk. kam.), Matas Jogėla 15 (6 atk. kam.), Giedrius Stankevičius 12, Norbertas Giga 10 (6 atk. kam.).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių