Quantcast

G. Žibėnas po auklėtinio traumos liejo pyktį: žandikaulis sutraiškytas ir net nebuvo skirta pražanga

Vilniaus „Rytas“ triukšmingoje namų aikštelėje pranoko Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau džiaugsmo po pergalės prieš vienus iš tiesioginių varžovų LKL buvo labai mažai.

Sostinės klubas ketvirtojo kėlinio antroje pusėje prarado Tannerį Leissnerį, kuris po susidūrimo su Kasparu Berziniu patyrė galvos traumą.

Spaudos konferencijoje kalbėjęs „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas pasidalijo ankstyva prognoze – auklėtinis galimai patyrė žandikaulio lūžį.

Pykčio kupinas strategas metė akmenį į teisėjų darbą, kurie traumą lėmusį epizodą praleido pro akis, o pražangą sušvilpė momente su kamuoliu.

„Rungtynės kainavo per daug, nes gali būti, jog praradome Tannerį labai ilgam, – komentavo G. Žibėnas. – Turiu pasakyti, kad šiandien nesame patenkinti epizodų traktavimu. Lūžęs žandikaulis, jis yra sutraiškytas ir net nebuvo skirta pražanga. Mes tikrai vertinsime šį epizodą. Už tokius dalykus žaidėjai yra diskvalifikuojami bent jau iš rungtynių.“

„Nenoriu šnekėti apie tą epizodą, kol jo neišnagrinėjome iš visų kampų, – po „BasketNews“ klausimo pridūrė apmaudą liejęs specialistas. – Bet K. Berzins nėra pats švariausias žaidėjas ir visa lyga žino tai. Jeigu nebus į tai atkreipta dėmesio, paprasčiausiai bus labai keista. Čia nebuvo krepšinio epizodas ir su šiuo žaidėju taip yra ne pirmą kartą.“

T. Leissneris po susidūrimo išbėgo iš aikštės bei pateko į medikų rankas, o pasibaigus mačui buvo išvežtas į ligoninę.

– Jums sunkiausias buvo antrasis kėlinys, kai „Lietkabelio“ krepšininkai laisvi svaidė tritaškius ir per ketvirtį surinko 26 taškus (daugiausiai per G. visus kėlinius). Kas tuomet neveikė gynyboje? – „BasketNews“ paklausė G. Žibėno.

– Tiesiog porą kartų nesukalbėjome ir tiek tetrūko. Antroje rungtynių pusėje pradėjome kalbėti. Taip, dar daug nekalbame. Komplektaciją baigėme gana vėlai, nedarome jokios panikos. Mes po truputį įsibėgėjame.

– Prieš tai komanda buvo patyrusi du skaudžius pralaimėjimus. Kaip po jų keitėsi komandos fonas žengiant į šitas rungtynes?

– Jūs matėte rungtynes Vokietijoje? Labai gerai pasikeitė. Mes sureagavome. Buvo mano kaltė, jog neparuošiau komandos rungtynėms su Utenos „Juventus“. Po to mes žaidėme visiškai normalias rungtynes, fonas pasikeitė maksimaliai, žaidėjai patys pasidarė išvadas. Neturiu jokių nusiskundimų nei rungtynėmis Vokietijoje, nei šiandien. Komandos fonas – pats geriausias, kokį tik galima įsivaizduoti.

– Tiek Kennethas Smithas, tiek Mindaugas Girdžiūnas kelissyk nesiryžo atakuoti iš toli. Ko jiems trūksta, jog nebūtų dvejojimų?

– Kelis kartus įmes, pabaigs rungtynes su 4-5 įmestais tritaškiais ir jiems atsiriš. Tuo net neabejoju.

– Marko Tejičius po ilgosios pertraukos neišvis nepakilo nuo suolo. Kodėl jis iškrito iš konteksto?

– Norėjome laikyti mažesnį penketą ir mums labai gerai pavyko tam tikra gynybos sistema be jo, kada reikėjo mobilesnio penketo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Nežiuriu ryto nelaimę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių