Quantcast

Europos jaunių 3x3 krepšinio čempionų treneris: vaikinai tobulėja dienomis

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą į Lietuvą grįžo Europos jaunių (iki 18 metų) trijulių (3x3) krepšinio čempione tapusi mūsų šalies rinktinė.

Komandos treneris Dainius Novickas pasidžiaugė, kad trijulių krepšinis Lietuvoje sparčiai auga ir viltys dėl olimpinio kelialapio jau nėra tik utopija.

Europos jaunių čempionais tapo naudingiausiu pirmenybių žaidėju pripažintas Gabrielius Čelka, Adomas Sidarevičius, Aristidas Končius ir Gytis Nemeikša.

„Šis rezultatas reiškia, kad auga auksinė pamaina, o tai yra didelis žingsnis į priekį olimpinių žaidynių link. Reikia padėkoti tėveliams, kurie užaugina tokius krepšinio „ąžuolus“. Tai yra fantastika. Dar neatsigauname po emocijų“, - oro uoste kalbėjo D. Novickas.

Prieš čempionatą Lietuvos rinktinė buvo reitinguojama vos 15-oje vietoje, tačiau, pasak D. Novicko, tai neatspindėjo pajėgumo, nes žemą reitingą lėmė mažas dalyvautų turnyrų skaičius.

„Neturėjome daug turnyrų, bet aš žinau šitą virtuvę, daug treniravomės ir tikrai į čempionatą nevažiavome su tuščiomis viltimis. Vylėmės, kad pateksime tarp prizininkų ir juodas darbas nenuėjo veltui. Vaikinai ėjo keliais, atidavė širdis už Lietuvą ir pasiėmė tai, kas atrodė neįmanoma“, - teigė D. Novickas.

Tbilisyje (Sakartvelas) sekmadienį pasibaigusio čempionato finale mūsiškiai 21:14 nugalėjo Prancūzijos komandą. Lietuvos ekipą finale į priekį vedė A. Sidarevičius. Jo sąskaitoje - 9 taškai. 5 taškus pridėjo A. Končius, 4 - G. Čelka, 3 - G. Nemeikša.

„Mes daug treniravomės, įdėjome daug darbo. Vyrai klausėsi trenerio nurodymų, įdėjo daug pastangų, buvo atsidavę. Mes vėl tapome publikos numylėtiniais. Vyrai kovojo fantastiškai. Jie tobulėja dienomis“, - džiaugėsi D. Novickas.

Nors 3x3 krepšinis tapo olimpine sporto šaka, Lietuvoje dar nėra sukurta atskira struktūra, kuri leistų atskirai ruošti žaidėjus tradiciniam ir 3x3 krepšiniui.

„Taip, 18-20 metų jau galima siekti didelių aukštumų 3x3 krepšinyje. Lietuvoje viskas eina sparčiais žingsniai į priekį ir manau, kad po kelerių metų vyrai galės rinktis, kurį krepšinį nori sportuoti“, - sakė treneris.

Šios savaitės Lietuvos trijulių krepšiniui buvo tikrai įspūdingos. Europos vyrų čempionate Lietuvos rinktinė Aurelijus Pukelis, Paulius Beliavičius, Šarūnas Vingelis ir Marijus Užupis iškovojo bronzos medalius, o iš šių žaidėjų sudaryta Šakių „Gulbelės“ ekipa savaitgalį triumfavo Monrealyje (Kanada) vykusiame pasaulio turo etape, kuriame buvo nugalėta ir pasaulio reitingo lyderė „Novi Sad“ (Serbija) komanda.

„Tai yra fantastiškas pasiekimas Lietuvai ir 3x3 asociacijai. Rezultatai rodo, kad galime drąsiai pretenduoti į olimpines žaidynes. Ta maža viltis dabar gyva, žaisime olimpinėje atrankoje ir kovosime. Dabar pradėsime ruoštis atrankai“, - pabrėžė D. Novickas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių