Quantcast

Eurolygos reitingas: čempionai – už ketverto, „Žalgiris“ – už aštuoneto

  • Teksto dydis:

Aštuoniolika stipriausių Eurolygos komandų išsirikiuoja prie starto linijos ir šį vakarą pradės laukiamiausias 2019-2020 m. sezono varžybas. Tinklalapis basketnews.lt tradiciškai (jau keturioliktą sezoną iš eilės) pristato Eurolygos klubų reitingą, sudaromą įvertinant tai, kaip komandos atrodo šiuo metu.

Pirmasis sezono reitingas sudarytas atsižvelgiant į klubų vasaros darbus ir pirmąsias oficialias rungtynes nacionaliniuose čempionatuose. Tai nėra spėjimas, kaip ekipos išsidėlios po reguliariojo sezono – tokias prognozes galite išgirsti vakarykščiame basketnews.lt tinklalaidėje.

Pirmajame (kaip ir visuose būsimuose reitinguose) svarbiausia yra tai, kaip komandos, autoriaus akimis, atrodo šiai dienai.

1. Madrido „Real“

„Real“ išsaugojo dešimt praėjusio sezono žaidėjų, o komandą dar papildė Europoje kojas vis labiau apšylantis Jordanas Mickey ir pasaulio čempionato finale žaidęs Nicolas Laprovittola. Visgi labiau už juos gali intriguoti kitas klubo naujokas, septyniolikmetis Usmanas Garuba, jau spėjęs sužibėti Ispanijos lygos rungtynėse ir matomas kaip dar vienas neeilinis Ispanijos krepšinio talentas. Madrido klubas sezono pradžioje turi viską, ko reikia stipriausiai Eurolygos komandai.

2. Stambulo „Fenerbahče“

Geras tapo dar geresniu, kai išvykusius Marko Guduričių ir Nicola Melli pakeitė Nando De Colo ir Derrickas Williamsas, o gynėjų liniją dar papildė Leo Westermannas. Visgi turkų sezono pradžią temdo traumos – Janas Vesely ir Joffrey Lauvergne praleis pirmąsias sezono rungtynes, o tai, kad „Fenerbahče“ yra pažeidžiama, rodo ir pralaimėjimas Turkijos Prezidento taurės finale.

3. Stambulo „Anadolu Efes“

„Anadolu Efes“ buvo ta komanda, kuri neleido „Fenerbahče“ džiaugtis pirmuoju sezono trofėjumi. Praėjusio sezono Eurolygos finalininkė per vasarą beveik nepasikeitė – ryškiausias pokytis buvo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, kur Brocką Motumą pakeitė Chrisas Singletonas. Be abejo, „Anadolu Efes“ ant popieriaus atrodo kiek silpniau nei „Fener“, tačiau ir šį sezoną bus grėsmė visiems varžovams.

4. „Barcelona“

„Barcelona“ pagal lažybininkus yra šio sezono Eurolygos favoritė ir tai visiškai pelnytas įvertinimas – pavardės šioje komandoje kalba pačios už save. Visgi ilgalaikė Thomaso Heurtelio trauma ir Kevino Pangoso iškritimas iš rikiuotės bent pirmam sezono mėnesiui kaip reikiant sumaišė kortas, o susigroti naujai kapelai taip pat reikia laiko, todėl šiai dienai „Barcelona“ nėra tokia pavojinga, kokia gali būti antroje sezono pusėje.

5. Maskvos CSKA

Čempionai vasarą dėjo žingsnį atgal. Solidžius Sergio Rodriguezą, N. De Colo ir Cory Higginsą pakeitė ženkliai mažiau Europos krepšinyje pasižymėję krepšininkai ir Maskvos klubas naują sezoną pasitinka su didžiausiomis abejonėmis per pastarąjį dešimtmetį.

6. Tel Avivo „Maccabi“

Ioannis Sfairopoulos pernai perėmė degantį „Maccabi“ laivą ir ne tik užgesino jame gaisrą, bet ir beveik atvairavo į atkrintamąsias. 1-6 rezultatą turėjęs klubas finišavo su keturiolika laimėjimų ir buvo per pergalę nuo aštuonete atsidūrusių ekipų. Vasarą Izraelio klubas šaudė fejerverkus susigrąžinęs Omri Casspi, pasipildė Quincy Acy ir Nate'u Woltersu bei pretenduoja sugrįžti į atkrintamąsias.

7. Milano „AX Armani Exchange“

Ettore Messina turės keisti pralaimėtojų etiketę pastaraisiais metais turėjusios komandos savimonę. Savo sudėtyje jis turi solidžius ginklus, iš kurių ryškiausias – įžaidėjas S. Rodriguezas. Luiso Scola įsigijimas apskritai gali būti matomas kaip vyšnaitė ant torto. Visgi Milano klubas sezono pradžioje užbuksavo nacionalinėse pirmenybėse ir tai gali būti ženklas, kad jų kelyje šiemet pasitaikys vienas kitas akmuo.

8. Maskvos srities „Chimki“

Rimas Kurtinaitis surinko grėsmingą sudėtį, kurioje pirmuoju smuiku vėl grieš Aleksejus Švedas, tačiau šalia jo bus ir daugiau ginklų. Latviai Janis Timma ir Dairis Bertans bombarduos tritaškiais, o iš NBA grįžę Jonas Jerebko ir Timofejus Mozgovas sieks įrodyti, kad juos nurašyti dar per anksti. Tiesa, kardinaliai pasikeitusiai komandai gali reikėti laiko susižaisti.

9. Vitorijos „Baskonia“

Sezono pradžią sujaukė Jaysono Grangerio trauma – Achilo sausgyslę nusitraukęs gynėjas nežais bent pusę metų. Klubą papildęs Nikas Stauskas kol kas dėl traumos taip pat nežaidžia, todėl galite būti tikri, kad „Baskonia“ ieškos pastiprinimo.

10. Kauno „Žalgiris“

Brandono Davieso nebėra, kaip ir L. Westermanno, o tai reiškia, kad „Žalgiris“ po praėjusio sezono prarado du iš trijų svarbiausių žaidėjų (trečiasis – Marius Grigonis). Visgi svarbiausias žmogus klube, treneris Šarūnas Jasikevičius, liko už vairo, todėl sunku nematyti „Žalgirio“ kovojančio dėl vietos atkrintamosiose.

11. Pirėjo „Olympiakos“

Klaustukų aplink Pirėjo klubą kol kas daugiau nei atsakymų. Kaip atrodys komanda su septyniais naujokais ir nežaidžiant nacionaliniame čempionate? Kiek pajėgus ekipai vadovauti Davidas Blattas? Ko dar galima tikėtis iš 37 metų Vassilio Spanoulio? Ir svarbiausias klausimas iš visų – kaip galima arenoje laikyti pusę milijono grynais ir dar juos prarasti? Gal tai ir ne svarbiausias klausimas, bet daug pasakantis apie chaosą Graikijos krepšinyje.

12. Atėnų „Panathinaikos“

Jimmeris Fredette'as ant popieriaus atrodo gerai (bent jau kalbant apie puolimą), Tyrese'o Rice'o sugrįžimas į Eurolygą intriguoja, o Wesley Johnsono transferas iš NBA irgi yra įdomus, tačiau daugiausia klausimų kyla ties trenerio Argyrio Pedoulakio pavarde. Paskutiniai du jo bandymai treniruoti Eurolygos komandas baigėsi po penkto (2014 m. metais su UNIKS) ir pirmo (2016 m. su „Panathinaikos“) mačo. Ar šįkart galime iš jo tikėtis viso sezono?

13. Valensijos „Basket“

Tradiciniai Europos taurės laimėtojai surinko komandą, kuri greičiausiai vėl laimėtų antrąją pagal pajėgumą Senojo žemyno lygą, bet kuri, tuo pačiu, vargiai pretenduos į Eurolygos atkrintamąsias. Pralaimėjimas antrajame Ispanijos lygos ture Bilbao komandai taip pat šį tą sako.

14. Miuncheno „Bayern“

Praėjusį sezoną laimėję aukso puodą su Derricku Williamsu, šiemet „Bayern“ nusprendė žengti panašiu keliu ir iš NBA prisiviliojo Gregą Monroe. Ant šio žaidėjo pečių ir turėtų svertis tai, ar „Bayern“ bus kandidatė į akrintamąsias varžybas.

15. Sankt Peterburgo „Zenit“

Joanas Plaza Baltijos jūros uoste surinko „ispanišką“ komandą – net šeši krepšininkai anksčiau žaidė Ispanijos lygoje. „Zenit“ tikrai nebus lygos pastumdėle, bet sunku ją matyti tarp ekipų, pretenduosiančių į aštuonetą.

16. Berlyno ALBA

Žmonėms, dėliojusiems Vokietijos lygos tvarkaraštį, ALBA vadovai galėtų nusiųsti tokį gifą. Kaip kitaip reaguoti, kai nacionaliniame čempionate turi žaisti likus dviem dienoms iki pirmojo mačo Eurolygoje?

17. Belgrado „Crvena Zvezda“

Po metų pertraukos į Eurolygą sugrįžtantys serbai daug stato ant patyrusių užsieniečių – 35 metų Stratoso Perperoglou, 34 metų Mohammado Faye, 33 metų Jameso Gisto, 32 metų Derricko Browno, 30 metų Charleso Jenkinso. Ar tai sėkmės formulė?

18. Vilerbano ASVEL

Theo Maledonas. ASVEL komandoje įdomiausia bus stebėti jį. Aštuoniolikmetis Prancūzijos krepšinio talentas gaus šansą žaisti Eurolygoje ir jam tai bus geriausios naujienos. Kur kas geresnės, nei tos, kurios artėjantį sezoną laukia ASVEL, nes sunku ją matyti konkurencingą Eurolygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių