Quantcast

Eurolygos nuosprendis dėl mačo su „Crvena Zvezda“: bauda ir įspėjimas „Žalgiriui“

  • Teksto dydis:

Eurolygos drausmės komisija nusprendė nubausti Kauno „Žalgirį“ dėl įvykių per rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“, skelbia BasketNews šaltiniai.

Medžiagą įvertinusi komisija „Žalgiriui“ skyrė 9 tūkst. eurų nuobaudą bei įspėjimą už Drausmės kodekso punkto pažeidimą.

BasketNews žiniomis, sprendimas nubausti „Žalgirį“ motyvuojamas tuo, kad netinkamą sirgalių elgesį išprovokavo Kauno klubo sprendimas prieš rungtynes laikyti plakatą su Ukrainos vėliava ir „Stop War“ užrašu.

Nuosprendyje skelbiama, kad „Žalgiris“ dar prieš rungtynes žinojo, kad serbai nelaikys karą Ukrainoje stabdyti kviečiančio plakato, tačiau vis tiek jį iškėlė. Tai, anot drausmės komisijos teisėjo, išprovokavo sirgalių veiksmus, kurie prieštarauja Drausmės kodo 29.2 punktui.

Šis punktas pabrėžia žmonių grupės elgesį, įžeidinėjimus ir pagarbos stoką.

Incidentą vertinęs specialistas išskyrė skanduotę „Fuck You Serbia“ ir už svečių komandos suolo buvusių serbų sirgalių konfliktą su vietiniais žiūrovais.

Eurolyga pažymi, kad pastarajame konflikte apsaugos personalo įsikišimas buvo kruopštus ir efektyvus. Teigiama, kad situacija buvo sprendžiama greitai, tolimesnės įvykių eskalacijos nebuvo, o rungtynių eiga dėl to nepakito. Dėl šio atvejo skirtas įspėjimas „Žalgiriui“.

Dėl įžeidžiančios skanduotės, kurią, anot teisėjo sprendimo, išprovokavo pats „Žalgiris“, priėmęs sprendimą laikyti vėliavą su kvietimu stabdyti karą, skirta 9 tūkst. eurų bauda.

Eurolygos nuostatai numato, kad klubai gali būti nubausti iki 30 tūkst. eurų bauda, tačiau „Žalgiris“ per paskutinius trejus metus neturėjo nė vieno panašaus incidento, todėl skirta kur kas mažesnė nuobauda.

„Žalgiris“ baudą turi sumokėti per 30 dienų. Jei pinigai nebus sumokėti, lyga sumą išskaičiuos iš premijų, kurios sumokamos po sezono.

Balandžio 3 d. vykusį mačą žalgiriečiai laimėjo per pratęsimą 103:98.


Šiame straipsnyje: EurolygaKauno ŽalgirisbaudaBelgrado Crvena zvezdakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių