Quantcast

Eurolygos bandymų lauke – ilgai laukta naujovė

  • Teksto dydis:

Ši savaitė besikeičiančioje Eurolygoje – istorinė. Pirmą kartą komandos abejas dvigubos savaitės rungtynes žais arba tik namie, arba tik išvykose.

Tai – naujovė, apie kurią buvo kalbama nuo pat tada, kai 2016 metais pasikeitė Eurolygos formatas ir komandos pradėjo žaisti su visais varžovais bei atsirado dvigubos savaitės.

Vasarą išaugus Eurolygos komandų skaičiui nuo 16 iki 18, dvigubų savaičių padaugėjo nuo 5 iki 7 ir nuspręsta dvi iš jų paskirti tik namų arba tik išvykos mačams.

Todėl, pavyzdžiui, Kauno „Žalgiris“ šiandien namie priėmė Atėnų „Panathinaikos“, o ketvirtadienį – Belgrado „Crvena Zvezda“.

Sausį su tomis pačiomis komandomis kauniečiai žais išvykose – 15 dieną lauks mačas Belgrade, o 17 dieną – Atėnuose.

Lygiai taip pat padalintos visų kitų komandų dvikovos. Pavyzdžiui, Kęstučio Kemzūros treniruojama Pirėjo „Olympiakos“ vyksta į Vokietiją, kur susitiks su Miuncheno „Bayern“ ir Berlyno ALBA, o sausį tos pačios komandos vyks į Pirėjų.

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ keliauja į Ispaniją, kur žais su Madrido „Real“ ir Valensijos „Basket“, o sausį tos pačios ekipos atvyks į Mityščius.

Tviterio paskyra „lost gps“ suskaičiavo, kad dėl naujosios tvarkos šią savaitę daugiausia laiko skrydžiams sutaupys būtent „Chimki“ – jeigu jai būtų tekę atskiromis savaitėmis keliauti į Ispaniją, ši ekipa būtų suskraidžiusi 6460 km daugiau nei tai padarys šią savaitę.

Antroje vietoje pagal sutaupytą atstumą – Maskvos CSKA, kuriai ore reikės praleisti 6348 km mažiau.

Mažiausiai sutaupys šios savaitės „Žalgirio“ varžovė, „Crvena Zvezda“, kuri keliaus į Berlyną, o po to – Kauną. Ji oru nukeliaus 2923 km ir tai yra 1404 km mažiau nei būtų keliaujant dviem atskirais reisais.

Eurolyga žada, kad po šio sezono įvertins šią sistemą ir, jeigu ji bus teigiamai priimta komandų, tokių savaičių ateityje gali būti daugiau.


Šiame straipsnyje: Eurolygakrepšinisrungtynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių