Quantcast

Eurolyga: „Žalgiris“ prieš mačą Miunchene lauks naujienų iš Pirėjo ir Belgrado

Eurolygos krepšinio turnyro reguliarusis sezonas pasiekė kulminaciją: prieš paskutinį turą – net keliolika scenarijų, kurią vietą gali užimti kelialapio į atkrintamųjų varžybų aštuntuką siekiantis Kauno „Žalgiris“.

Vyks į Vokietiją

Žalgiriečiai, savo arenoje 68:67 palaužę Tel Avivo „Maccabi“, išsilaikė tarp komandų, pretenduojančių į ketvirtfinalį.

Izraelio atstovai, nepaisant nesėkmės Kaune, prisijungė prie vietas atkrintamosiose varžybose jau anksčiau užsitikrinusių Pirėjo „Olympiakos“, Madrido „Real“, „Barcelonos“ ir „Monaco“ ekipų.

„Trenerio darbas kartais – mazochistinis: kai rungtynės susiklosto gerai, norisi, kad būtų buvę dar geriau, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis. – Džiugu, kad vis dar esame lenktynėse.“

Paskutines reguliariojo sezono rungtynes kauniečiai žais balandžio 14-ąją Miunchene su „Bayern“ krepšininkais.

Vokietijos vicečempionai 33-iojo turo rungtynes svečiuose 67:79 pralaimėjo „Real“ ekipai.

Dėlionės niuansai

Tačiau jau 13 d. gali paaiškėti, ar mačas Vokietijoje nebus vien formalumas.

Tądien Vitorijos „Baskonia“ (18 pergalių ir 15 pralaimėjimų) išvykoje kausis su „Olympiakos“, o Belgrado „Crvena zvezda“ namuose – su Stambulo „Fenerbahce“ (19-14). Jei Ispanijos ir Turkijos atstovai laimės, tuomet „Žalgiriui“ (18-15) nepadės net pergalė.

Legionierius: su žalgiriečiais konkuruojančios „Baskonia“ puolėjas R. Giedraitis nestokoja Vitorijos krepšinio aistruolių dėmesio./ baskonia.com nuotr.

Be to, šansų sujaukti dėlionę turėjo ir Belgrado „Partizan“, kuris iki vakarykštės dvikovos su „Monaco“ buvo septintas (18-14), o 14 d. susitiks su Atėnų „Panathinaikos“.

Jeigu kitą ketvirtadienį pralaimės „Baskonia“ ar / ir „Fenerbahce“, kauniečiai vis tiek privalės įveikti „Bayern“.

„Gaila, bet teks laukti kitų rezultatų. Pagrindiniai konkurentai žais išvykose ir su stipriais varžovais, tačiau mums reikia atlikti savo darbą ir tuomet tikėtis, kad krepšinio dievai nuo mūsų nenusigręš“, – svarstė K. Maskvytis.

Jau pranoko lūkesčius

„Nereikia jokių skaičiavimų. Tiesiog laimėkime paskutines rungtynes ir viskas“, – sakė Giedrius Gustas.

Giedrius Gustas. / Organizatorių nuotr. 

Buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės įžaidėjas įsitikinęs: akistata su „Bayren“ bus vienodai svarbi, nepriklausomai nuo žalgiriečių pozicijos turnyro lentelėje.

– Naudingiausiu dvikovos su „Maccabi“ žaidėju buvo išrinktas Rolandas Šmitas. Kam jūs skirtumėte šios svarbios pergalės laurus?

Pozityvus galutinis rezultatas įkvėptų ir sirgalius, kad „Žalgirio“ arena ateityje vėl būtų pilnutėlė.

– Gal skambės banaliai, tačiau šiuo atveju prie pergalės prisidėjo visa komanda. R. Šmitas sužaidė išties naudingai, bet, pavyzdžiui, Arno Butkevičiaus ar Kevarriuso Hayeso dėjimai suteikė emocinį impulsą visai komandai. Ypač reikėtų pabrėžti trenerių štabo indėlį. K. Maksvytis su asistentais labai profesionaliai išnagrinėjo varžovų žaidimą. Ne paslaptis, kad „Maccabi“ turi aukščiausio meistriškumo krepšininkų, bet dėl gero skautingo žalgiriečiai žinojo, ką darys jų oponentai ir visuomet buvo tarsi žingsneliu priekyje.

– Rungtynių atomazga buvo itin dramatiška. Isaiah Tayloras pataikė vieną baudos metimą iš dviejų. Svečiai per paskutinę ataką galėjo atlikti greitą metimą, bet pasirinko laikyti kamuolį iki pat pabaigos. Kas lėmė, kad lemiamas Wade’o Baldwino išpuolis baigėsi nerezultatyviai?

– Galima kalbėti apie kelis faktorius. Viena vertus, žalgiriečių išsidėstymas gynyboje, kitas – „Maccabi“ veiksmai puolant. Abi pusės darė tai, ką turėjo. W. Baldwinas individualiai gali įveikti bet kurį oponentą, bet kauniečiai gerai padėjo vienas kitam. Amerikiečiui teko mesti ne iš pačios patogiausios padėties. Tačiau jis tokių metimų pataikęs ne vieną, todėl galėjo pasižymėti ir šį kartą. Būtų tapęs komandos didvyriu, nors iki tol atakavo labai prastai (1/7 tritaškių, 4/10 dvitaškių – aut. past.). Manau, kad nemenką vaidmenį tokiose lygiose rungtynėse vaidina ir elementari sėkmė. Tą vakarą Fortūna buvo „Žalgirio“ pusėje, dėl to visi mes labai džiaugiamės.

– Paskutiniame ture žalgiriečiams reikia įveikti „Bayern“, kuriam šis mačas nieko nebelemia. Liko lengva užduotis?

– Eurolygoje nėra nereikšmingų rungtynių. Net tada, kai komanda negali pakilti turnyro lentelėje, žaidėjai vis tiek stengiasi pasirodyti kuo geriau. Jie yra stebimi trenerių, agentų, nori gerai užsirekomenduoti plačiai sirgalių auditorijai. Pamenu, rungtyniaujant Graikijos klube turėjome susitikti su vienais čempionato favoritų. Žinojome, kad turime labai susikaupti, nes su jais bus labai sunku. Tačiau prieš mačą pamatėme, kad jiems negalės padėti net trys svarbūs žaidėjai. Apsidžiaugėme ir pamanėme, kad pergalė jau mūsų kišenėje. Už tokį nusiteikimą buvome skaudžiai nubausti ir sutriuškinti. Todėl žalgiriečiai turi nusiteikti maksimaliam rezultatui. Nesvarbu, ar išvakarėse kitos komandos sužais taip, kaip naudinga mūsiškiams. Į kitas arenas dairytis nereikia. Tiesiog padarykime viską, kad reguliarųjį sezoną užbaigtume pergale. Tai svarbu ir psichologinei žaidėjų būklei, ir galvojant apie kitą sezoną. Juk niekas neprognozavo, kad šis „Žalgiris“ finišuos su 19 pergalių. Dauguma manė, kad kauniečių, pernai net nepatekusių į LKL finalą, rezultatai bus daug prastesni. Todėl pozityvus galutinis rezultatas įkvėptų ir sirgalius, kad „Žalgirio“ arena ateityje vėl būtų pilnutėlė. Klubo vadovams būtų kur kas smagiau ruoštis kitam tarptautiniam sezonui. Vis dėlto tikiu, kad žalgiriečiai ir šį sezoną Eurolygoje savo galutinio žodžio dar netarė.

Pabaigtuvės: E. Atamano vadovaujama „Anadolu Efes“ komanda jau nebeapgins Eurolygos čempionės titulo. / „Twitter“ nuotr.

Kūrė istoriją

Jau žinoma, kad Eurolyga turės naujus čempionus: titulą gynęs Stambulo „Anadolu Efes“ 86:103 nusileido „Fenerbahce“ ir jau nebepakils aukščiau 10-os vietos.

„Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas nelaukė, kol baigsis dvikova su „Fenerbahce“ – jis anksčiau paspaudė ranką varžovų komandos strategui Dimitriui Itoudžiui ir nužingsniavo į drabužinę.

„Eurolygoje palikome ryškią žymę, kūrėme istoriją. Šis sezonas buvo nesėkmingas, turėjome sudėties komplektacijos ir kitų problemų. Didžiausią atsakomybę prisiimu aš“, – sakė E. Atamanas ir pridūrė, kad finalinio teisėjų švilpuko nelaukė, nes nenorėjo klausytis „Fenerbahce“ sirgalių įžeidinėjimų.

Iš pirmo žvilgsnio santūrus, tačiau kartais emocijomis pratrūkstantis E. Atamanas ne kartą buvo priverstas dėl techninių pražangų palikti komandą dar nesibaigus rungtynėms.


Statistika

„Žalgiris“–„Maccabi“ 68:67 (17:17, 25:28, 14:7, 12:15). Kaunas, Žalgirio arena, 15 225 žiūrovai.

„Žalgiris“: R. Šmitas 13 taškų (5/6 dvitaškių, 4 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai), I. Tayloras 12 (4 atkovoti kamuoliai), I. Brazdeikis 9 (0/4 tritaškių), A. Butkevičius 8 (0/6 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), A. Polonara 7 (5 atkovoti kamuoliai), E. Ulanovas 6, L. Lekavičius 5, K. Hayesas (6 atkovoti kamuoliai) ir T. Dimša po 3, L. Birutis 2 (4 atkovoti kamuoliai), K. Lukošiūnas 0.

„Maccabi“: W. Baldwinas (1/7 tritaškių, 10 rezultatyvių perdavimų, 4 klaidos) ir J. Martinas (3/5 tritaškių) po 12 taškų, L. Brownas ir J. Nebo (3 blokai) po 11, J. Cohenas 10, B. Colsonas (6 atkovoti kamuoliai) ir R. Sorkinas (5 atkovoti kamuoliai) po 4, D. Hilliardas 3, J. DiBartolomeo 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 24/40 (60 proc.) ir 16/32 (50 proc.), tritaškių – 5/23 (22) ir 9/29 (31), baudų metimų – 5/8 (63) ir 8/11 (73). Atkovota kamuolių – 38 ir 33, perimta – 9 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 11 ir 20. Klaidos – po 12.

Rezultatai

Vitorijos „Baskonia“–Vilerbano ASVEL 120:100 (32:24, 23:27, 33:24, 32:25). 11 065 žiūrovai. D. Thompsonas 23 taškai (12 rezultatyvių perdavimų) / J. Mathewsas 25 taškai (10/10 baudų metimų).

Madrido „Real“–Miuncheno „Bayern“ 79:67 (19:13, 21:23, 16:8, 23:23). 7 239 žiūrovai. M. Hezonja 20 taškų (5/10 tritaškių) / A. Obstas 21 taškas (7/10 tritaškių).

„Valencia“–Bolonijos „Virtus“ 79:68 (17:19, 23:19, 18:19, 21:11). 5 221 žiūrovas. Sh. Evansas 15 taškų (6 rezultatyvūs perdavimai) / S. Ojeleye 21 taškas (6/6 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai).

Stambulo „Fenerbahce“–Stambulo „Anadolu Efes“ 103:86 (23:17, 25:23, 24:24, 31:22). 11 709 žiūrovai. N. Hayesas-Davisas 26 taškai (3/4 tritaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai) / W. Clyburnas 21 taškas (1/6 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai).

Belgrado „Crvena zvezda“–Pirėjo „Olympiakos“ 87:79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20). 7 368 žiūrovai. F. Campazzo 20 taškų (8 rezultatyvūs perdavimai, 5 perimti kamuoliai) / S. Vezenkovas 16 taškų (8 atkovoti kamuoliai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

žalgirieciams

žalgirieciams portretas
jsu niekas nepades,reikejo galvoti tada ,kai Finala paskelbe rengti Kaune ,dabar jau viskas ,nebent priedininkai panores tureti zalgiri atkrintamosiose ,bet tokiu nera ura tik tie kurie nori buti tarp 8 geriausiu,treneris zioplas ,tad toks ir rezultatas ,uz astuntuko ribu .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių