Quantcast

Eurolyga prieš virusą: testai – kas savaitę

  • Teksto dydis:

Edgaras Ulanovas sėkmingai debiutavo Stambulo "Fenerbahce" komandoje, o į Kauną atvyksiantys Milano "AX Armani Olimpia" krepšininkai laimėjo penktą iš eilės ikisezoninę dvikovą.

Prisidėjo prie pergalės

Naujo stratego Igorio Kokoškovo vadovaujama "Fenerbahce" savo aikštėje per draugiškas rungtynes 79:77 (17:16, 20:16, 19:20, 23:25) palaužė Stambulo "Besiktas" ekipą.

Starto penkete mačą pradėjęs E.Ulanovas per 13 minučių pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų metimų), atliko du rezultatyvius perdavimus, kartą perėmė kamuolį.

E.Ulanovas per pirmąsias "Fenerbahce" kontrolines rungtynes žaidė 13 min. (fcbarcelona.com nuotr.)

Svariausiai prie "Fenerbahce" pergalės prisidėjo Melihas Mahmutoglu – surinko 21 tašką (pataikė 6/8 tritaškių).

Rugsėjo 6-ąją E.Ulanovo ir "Fenerbahce" laukia kontrolinis mačas su Bursos "Tofas", o 8–13 d. – tarptautinis turnyras Antalijoje, kur taip pat rungtyniaus "Tofas" ir dar trys Turkijos komandos – Stambulo "Anadolu Efes", "Galatasaray", Izmiro "Pinar Karsiyaka" bei "Dnipro" (Ukraina).

Milaniečiai įsižaidė

Milano "AX Armani Olimpia", rugsėjo 12–13 d. dalyvausianti tarptautiniame turnyre Kaune, per Italijos supertaurės mačą 102:62 (23:18, 30:13, 27:15, 21:16) sutriuškino Kantu "Acqua S.Bernardo" ekipą.

Nugalėtojams buvęs žalgirietis Zachas LeDay pelnė 16 taškų, septynis kartus atkovojo kamuolį ir surinko 24 naudingumo balus. Rezultatyviau žaidė tik Kevinas Punteris (17 tšk.).

"Aktyvi ir atletiška gynyba padėjo mums laimėti dideliu skirtumu. Tačiau nederėtų smerkti jaunos Kantu komandos, nes mes gerokai anksčiau pradėjome ruoštis sezonui, esame sukaupę daugiau jėgų. Kita vertus, savo potencialą visada reikia įrodyti aikštėje – ne vien žaidimo kokybe, bet ir požiūriu į žaidimą. Šįkart abiem atvejais mes buvome pranašesni", – sakė milaniečių strategas Ettore Messina.

Rytoj "AX Armani Olimpia" išmėgins jėgas su Brešijos "Germani".

Komplimentai Šarui

Trejas iš eilės rungtynes laimėjusios "Barcelonos" krepšininkai pažėrė komplimentų vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui.

"Esu šiek tiek nustebęs, kiek jis žino apie krepšinį, – teigė puolėjas Nikola Mirotičius. – Šaras labai detalus, mėgsta viską atlikti tobulai, yra reiklus treneris. Komandai trūko kažko tokio, kaip jis. Užmezgėme gerą ryšį. Jis su mumis dar yra labai trumpai, tačiau viskas klostosi puikiai."

Šaras labai detalus, mėgsta viską atlikti tobulai, yra reiklus treneris. Komandai trūko kažko tokio, kaip jis.

Pasak juodkalniečio, mikroklimatas komandoje pasikeitė, joje daugiau azarto, entuziazmo.

"Vis labiau priprantame prie to, kaip dirba naujasis treneris. Jis nori, kad kamuolys judėtų dideliu tempu, neužsibūtų sustojusio žaidėjo rankose, – kalbėjo kitas "Barcelonos" puolėjas Victoras Claveras. – Š.Jasikevičius – lyg gryno oro gurkšnis. Buvęs žaidėjas labai gerai supranta savo krepšininkus. Kol kas jis nepadarė nieko neįprasto, o tai mums padeda geriau suprasti ir jį patį, ir tai, kaip jis supranta krepšinį. Esame laimingi, kad jis atvyko pas mus."

Rytoj "Barcelona" žais Katalonijos krepšinio lygos pusfinalio rungtynes su Manresos BAXI, o sekmadienį finale arba mačą dėl 3-ios vietos – su Andoros "MoraBanc" arba Badalonos "Joventut".

Klubams – papildomas darbas

Eurolygos sezonas startuos spalio 1-ąją. Klubai instruktuoti, kokių saugumo reikalavimų privalės laikytis.

Kiekvienos komandos treneriams ir žaidėjams kartą per savaitę turės būti atliekami koronaviruso testai.

Šalyse, kuriose užsikrėtimo rodikliai yra aukštesni, bus atliekami du testai per savaitę. Papildomas testas bus atliekamas likus vienai dienai iki rungtynių.

Jeigu vienam žaidėjui bus nustatytas koronavirusas, visai komandai į saviizoliaciją eiti nereikės: kitiems krepšininkams bus atliekami du testai – artimiausią dieną nuo aptikto užsikrėtimo ir dar po 3,5 dienos vėliau.

Koronavirusu užsikrėtęs krepšininkas bus priverstas praleisti dvi savaites karantine, o į aikštę galės grįžti tik tada, kai pateiks du neigiamus COVID-19 testus.

Kiekvienas klubas turės įdarbinti asmenį, kuris bus atsakingas už visas su koronaviruso testavimu susijusias procedūras.

Eurolyga reikalavimų dėl žiūrovų ir jų skaičiaus neįvedė, klubai turės vadovautis savo šalies vyriausybės nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių