Quantcast

Per „EuroBasket“ įtampa aikštėse ir užkulisiuose

„EuroBasket“ dalyviams sužaidus po ketverias rungtynes, aštuntfinalyje liko vos kelios laisvos vietos.

A. Bagatskio taktika

B grupėje, kurioje – Lietuvos komanda, prieš ketvirtą turą ramiai jautėsi vokiečiai, slovėnai ir prancūzai, C – ukrainiečiai ir graikai, D – serbai.

Ukrainos krepšininkai, vadovaujami trenerio Ainaro Bagatskio, Milane buvo laimėjusi trejas rungtynes iš eilės: 90:61 nugalėjo britus, 74:73 – estus ir 84:73 – aikštės šeimininkus italus.

Per mačą su Italijos krepšininkais A.Bagatskis paprašė minutės pertraukėlės ketvirtą kėlinį likus žaisti vos 0,9 sek.

„Tai ne pirmas ir ne paskutinis kartas. Jeigu prireiks, taip pasielgsiu vėl ir vėl. Gerbiu visus varžovus, bet neatleisčiau sau, jeigu per paskutinę sekundę jie pelnytų bet tašką, kuris galiausiai mums labai brangiai kainuotų“, – sakė A.Bagatskis.

Tai buvo akivaizdus taisyklių pažeidimas. Mes protestavome, tačiau veltui. FIBA – pasenusi struktūra.

Vakar ukrainiečiai susikovė su taip pat nesėkmės kartėlio nepatyrusiais graikais.

LKF iniciatyva

Nuo Lietuvos krepšininkų baudos metimą per rungtynes su vokiečiais nugvelbę teisėjai Manuelis Mazzoni (Italija), Wojciechas Liszka ir Michalis Procas (abu – Lenkija) baigė savo pasirodymą šiame Europos čempionate.

Tačiau Tarptautinė krepšinio asociacijų federacija (FIBA), atmetusi lietuvių protestą, oficialiai nepatvirtino nušalinusi nuo darbo arbitrus.

„Kalbėjausi su FIBA Europos padalinio vadovu Kamilu Novaku. Mačiau svyravimą: klaida – aiškiai matoma, bet, kita vertus, padaryta jų pačių. Savęs baudimas – sudėtingas veiksmas šiai organizacijai“, – interviu portalui „BasketNews“ sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pasikarščiavo: jei ne kolegos, Sakartvelo rinktinės strategas I.Zouras ir Turkijos ekipos vairininkas E.Atamanas būtų kibę vienas kitam į atlapus. / gbf.ge nuotr.

Jis patvirtino, kad LKF teikia papildomą raštą FIBA, kuriame – Lietuvos rinktinės trenerių štabo įžvalgos apie teisėjavimą prestižiniame Europos rinktinių turnyre.

„Jeigu yra iniciatyva iš nacionalinės federacijos, ji privalo būti svarstoma viename iš FIBA komitetų ar valdyboje, siūloma pokyčių“, – pabrėžė M.Balčiūnas.

Grūmėsi su policija?

FIBA tiria konfliktą, kilusį per Sakartvelo ir Turkijos rinktinių mačą Tbilisyje.

Rungtynes po dviejų pratęsimų 88:83 laimėjo kartvelai. Per varžybas susikivirčijo, tad buvo išvaryti iš aikštės Duda Sanadzė ir Furkanas Korkmazas.

Vėliau abiejų komandų atstovai susikibo arenos užkulisiuose. Anot Turkijos krepšinio federacijos viceprezidento Omero Onano, koridoriuje, pakeliui į drabužinę, F.Korkmazą, vyriausiąjį trenerį Erginą Atamaną užpuolė grupė Sakartvelo ekipos žaidėjų ir netgi vietos policininkai.

„Mes susigrūmėme su oficialiais Sakartvelo pareigūnais!“ – tvirtino O.Onanas.

Be to, ketvirtą kėlinį varžybų sekretoriato klaida „ištirpdė“ 22 sek. rungtynių laiko, tad E.Atamanas pareikalavo, kad mačas būtų peržaistas.

„Tai buvo akivaizdus taisyklių pažeidimas, turėjęs įtakos galutiniam rezultatui. Mes protestavome, tačiau veltui. FIBA – pasenusi struktūra“, – niršo E.Atamanas.


Diena po dienos

Rugsėjo 7 d. A grupėje Turkija–Ispanija, Bulgarija–Belgija, Sakartvelas–Juodkalnija.

Rugsėjo 7 d. B grupėje Lietuva–Bosnija ir Hercegovina, Prancūzija–Slovėnija, Vengrija–Vokietija.

Rugsėjo 8 d. C grupėje Kroatija–Ukraina, Estija–Graikija, Didžioji Britanija–Italija.

Rugsėjo 8 d. D grupėje Suomija–Nyderlandai, Čekija–Izraelis, Serbija–Lenkija.


Šiame straipsnyje: EurobasketLKFfiba

NAUJAUSI KOMENTARAI

baisus

baisus portretas
Karabasas barabasas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių