Quantcast

Eksperto įspėjimas „Žalgiriui“: ALBA žais protingai

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Sakote, nustebino ALBA pergalė prieš "Barceloną"? Manęs – nė kiek!" – pareiškė žinomas krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas. Vokietijoje dirbęs treneris turi idėjų, kaip Kauno "Žalgiriui" įveikti Berlyno ekipą.

"Sakote, nustebino ALBA pergalė prieš "Barceloną"? Manęs – nė kiek!" – pareiškė žinomas krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas. Vokietijoje dirbęs treneris turi idėjų, kaip Kauno "Žalgiriui" įveikti Berlyno ekipą.

Padėjo ir T.Klimavičius

Tai, kad Vokietijos krepšinio flagmanas yra pažeidžiamas,  įrodė rezultatai per Eurolygos reguliarųjį sezoną: B grupėje ALBA laimėjo keturias rungtynes iš dešimties.
Tačiau "Top 16" etapą berlyniečiai pradėjo skambiu akordu – 80:70 patiesė vieną favoričių "Barcelonos" komandą.

"Pažiūrėjus į ALBA sudėtį, pergalė prieš "Barceloną" gali stebinti, tačiau žaidžia ne vardai, o krepšininkai", – sakė žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas.

Nemažai informacijos jam apie Berlyno kariauną suteikė buvęs ilgametis ekipos draugas Tadas Klimavičiaus, šiuo metu atstovaujantis Bonos "Telekom Baskets" klubui.

"Pasak Tado, dabar ALBA – geriausia Vokietijos bundeslygoje, žaidžianti aukšto lygio krepšinį", – reziumavo P.Jankūnas.

Tikslas – nuvarginti

Š.Sakalauskas pirmiausia atkreipė dėmesį į ALBA stratego Sašos Obradovičiaus darbą.

"Šį specialistą puikiai pažįstu, žinau jo žaidimo koncepcijas. Pirmiausia akcentuojama gynyba, tačiau tai nėra vien abstraktūs reikalavimai gintis kuo patikimiau. Viskas įsprausta į konkrečios strategijos rėmus", – kalbėjo Š.Sakalauskas.

Specialisto žodžiais, ALBA gynyba prasideda nuo asmeninių veiksmų prieš varžovų įžaidėją. Taip pat stengiamasi supančioti priešininkų lyderius, o mažiau pavojingiems žaidėjams suteikiama daugiau erdvės veikti.

"ALBA žaidėjai nesiekia žūtbūt perimti kamuolį. Jie stengiasi protingai ir nuosekliai išvarginti konkurentų įžaidėjus, pasukti atakos kryptį sau parankesne linkme", – dėstė Š.Sakalauskas.

Panašiu principu sukasi ir ALBA puolimo smagratis. Praeityje žinomas Serbijos krepšinio lapinas S.Obradovičius atakose nediegia vien tipinio serbiško krepšinio – lėtą, įkyrų pozicinį puolimą jis dažnai derina su improvizacija.

Aukštesnio meistriškumo amerikiečiams leidžiama imtis iniciatyvos, o nepavykus sumedžioti taškų individualiomis pastangomis, pasitelkiami ir deriniai.

Tempia amerikiečiai

ALBA puolimo smaigalyje dažniausiai atsiduriantis puolėjas Jamelis McLeanas pelno vidutiniškai po 14,5 taško ir surenka po 6 kamuolius. 203 cm ūgio amerikiečio vidutinis naudingumo koeficientas siekia beveik 21 balą.

Drauge su J.McLeanu dviženklę taškų ribą peržengia tik Reggie Reddingas. Šis 196 cm ūgio gynėjas pelno po 12,6 taško.

Svarus ir amerikiečių snaiperių Alexo Renfroe bei Cliffo Hammondo (vid. po 9,3 taško) bei "centro" iš Kroatijos Leono Radoševičiaus (vid. 9,2 taško) indėlis.

"Su "Žalgiriu" esame maždaug vienodo lygio. Jei žaistume Berlyne, galėtume jį įveikti, bet Kaune bus kur kas sunkiau. Visi žino, kaip šią komandą palaiko savi sirgaliai", – teigė S.Obradovičius.

"Žalgiriečiai turi savo efektyvių ginklų ir puldami, ir gindamiesi. Jiems nereikia iš esmės keisti savo žaidimo, tik pakoreguoti kai kuriuos aspektus, pritaikyti konkrečiam varžovui. Galbūt prisiminti anksčiau naudotą, bet užsigulėjusį derinį arba pamėgtą derinuką pasukti netikėta kryptimi. Tikiu, kad "Žalgiris" padarys viską, kad švęstų pergalę", – svarstė Š.Sakalauskas.

Berlyno ALBA

M.Baničius  Kroatija  puolėjas  204 cm
N.Giffey  Vokietija  puolėjas  200 cm
C.Hammondas  JAV  gynėjas  191 cm
A.Kingas  Vokietija  puolėjas  200 cm
J.McLeanas  JAV  puolėjas  203 cm
L.Radoševičius  Kroatija  puolėjas  208 cm
R.Reddingas  JAV  gynėjas  196 cm
A.Renfroe  JAV  gynėjas  191 cm
V.Stojanovskis  Makedonija  gynėjas  194 cm
A.Vargas  JAV/Vokietija  gynėjas  192 cm
J.Wohlfarthas  Vokietija  vidurio puolėjas  208 cm
M.Seiferthas  Vokietija  vidurio puolėjas  208 cm
Vyriausiasis treneris S.Obradovičius (Serbija)

E grupė

1. ALBA  1  0  80:70
2. "Galatasaray"  1  0  78:69
3. "Panathinaikos"  1  0  83:76
4. "Real"  1  0  79:72
5. "Crvena zvezda"  0  1  72:79
6. "Maccabi Electra"  0  1  76:83
7. "Žalgiris"  0  1  69:78
8. "Barcelona"  0  1  70:80



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaliaa

zaliaa portretas
Visi Kauno zalgirio fanai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių